Volgers

Översätta/Translate

Blogarchief

zondag 17 juni 2012

Zonnige zaken!

Nederland - Zon op 05:19 - Zon onder 22:03
Värmland - Zon op 03:43 - Zon onder 22:30


Hejsan,

Wij hebben ons deze week bezig gehouden met zonnige zaken. Niet dat het nu zo overdreven zonnig was, maar we zijn ons aan het voorbereiden op veel zon deze zomer. Op dit moment is er nog niet zoveel zomerweer.
Maar goede voorbereiding is nooit weg. Wat we gedaan hebben??? We hebben een zonwering bedacht en aangebracht onder het dak van de veranda. Omdat deze pal op het oosten ligt kunnen de temperaturen vooral 's morgens  enorm oplopen. Soms wel tot 60 graden. Een soort bastu (Zweeds voor sauna) dus. Nu hebben we een buffer aangebracht van vliesdoek wat de warmte tegen gaat houden en wel licht doorlaat. Het is een constructie geworden die ook weggeschoven kan worden d.m.v.  draadgeleiders. Het was wel even 2 dagen werk voor Jaap en mij, maar het resultaat is veelbelovend. In ieder geval geeft het een gezellig tenthuissfeertje. Hoe het met de warmte gaat.... laat eerst de koperen ploert maar komen!!
Gisteren was er weer een veiling in Munkfors. In dit geval was ik zeker van de partij om te zien wat de door ons ingebrachte, 20 jaar oude, Spartamet op zou brengen. Wat dacht je?? 1600 SEK maar liefst, dat is omgerekend toch ca. 180 Euro. Daar gaat nog wel 20% veilingkosten voor de ijshockeyvereniging af, maar al met al hebben we er wel zonnige winst op gemaakt.

Je hoort vandaag de dag steeds meer dat geld moet rollen. Dat is goed voor de economie. Nou, als je dan toch op een veiling bent.... koop je een zonnewijzer. Handig ook, dan weet je gelijk hoe laat het is (als de zon tenminste schijnt!). Maar mooi is ie wel, of niet dan.
Verder nog wat tuingereedschap, een pikhouweel (was er gratis bij, maar kan best eens gemakkelijk zijn) en een prachtige kinderstoel gekocht voor nieuwbakken grootouders in onze vriendenkring. Ja, je doet wat voor je vaste afnemers :-D
Nog een aantal andere zaken op de kop getikt en toen Jaap gebeld en gevraagd of hij de aanhangwagen mee wilde nemen als hij mij weer kwam ophalen. Zo gezegd,zo gedaan. Het was een goede dag ;-)

Verder kregen we nog een behoorlijk zonnig idee deze week. We gaan in augustus een stedentripje maken naar Tallinn (Estland). Een Hanzestad. Wij willen proberen zoveel mogelijk Hanzesteden te bezoeken en we hebben er al heel wat gedaan, maar allemaal gaan we niet redden. Het zijn er gewoon te veel! Maar Tallinn moet erg mooi zijn. We hebben een hotel ( 2 nachten) geboekt in het oude centrum van de stad. We hebben even op internet foto's bekeken en het ziet er Doornroosjeachtig uit.We komen er later zeker met verhaal en foto's op terug. Hier al vast een filmpje: http://www.tourism.tallinn.ee/swe/videos/tallinn_videos/aid-11760/En-promenad-genom-Tallinn


Komend weekend gaan we eerst maar eens Midzomer vieren, de weersverwachting wordt iets beter, en met een zonnig humeur is het hoe dan ook leuk!
Maar eerst krijgen we nog een paar dagen logés uit Winsum. Gezellig wordt het vast, met of zonder zon!

Lieve groeten,
Truus

Geen opmerkingen:

Een reactie posten