Volgers

Översätta/Translate

Blogarchief

zondag 1 juli 2012

Werkvakantie in Hälsingland


Hejsan,

Het is weer zondag dus..... tijd voor een blog! Ik weet niet of iedereen er weet van heeft gehad dat er deze week maar liefst 2x een blog te lezen was. Op zondag, jawel, en op donderdag. We zijn alleen niet in de gelegenheid geweest onze vaste lezers een berichtje te sturen.

Deze week was het werken geblazen. Na een paar dagen acclimatiseren op de camping en het verkennen van de omgeving meldden we ons maandagmorgen bij huize Metselaar-Drion. Zoals afgesproken zou Jaap zich bezighouden met te bouwen van een mooi houten terras met bloembakken. Daarvoor moest materiaal aangerukt worden en zo werd maandag voor hem de dag van de logistiek, natuurlijk terzijde gestaan door Jasper. Ik legde me toe op het lappen van de ramen, en geloof me, dat zijn er nogal wat. Vervolgens met Willemien boodschappen gedaan en later voor het eten gezorgd. Ook Willemien´s ouders, ook grote helpers, aten mee. Gezellig.
Dinsdag kon het werk aan het terras beginnen en er werd al gegrapt dat het woendagavond wel klaar moest zijn, ivm de geplande BBQ.

En ja hoor, dat is gelukt! Woensdagavond zaten we met 12 man te eten op het nog een beetje provisorische terras, in de zon!! Kon niet mooier. Woensdag waren er geweldige hulptroepen om het huis aan de buitenkant te schilderen. (Ex)collega's en vrienden hebben zich zeer verdienstelijk gemaakt.Willemien's moeder en ik hebben ons die dag gestort op het uitruimen van de garage. Vele dozen en zakken die een jaar in de opslag gelegen hadden. Maar... de opslag was niet muizenvrij. Deze beestjes hebben een comfortabele, warme winter gehad tussen heerlijke wollen kleding. We hebben dan ook alles goed gecontroleerd en gewassen. En daarmee is een dag dan ook weer snel om. De dagen vlogen eigenlijk veel te snel om, maar het lijf gaf wel aan dat we iedere dag toch een dag in de weer geweest waren. Dit gold ook voor onze junioren. Het is natuurlijk niet alleen het werk van nu, maar ook de hectiek van de afgelopen paar maanden. Druk op het werk en alles wat er geregeld moet worden om alles vlot te laten verlopen.
Jasper en Willemien ontpoppen zich ook als echte schilderprofs. Zelfs het hoge ladderwerk is Jasper niet te dol!


Als nieuwbakken huiseigenaar moet je van alle markten thuis zijn en Jasper blijkt een goede klusser in de dop te zijn. Planken bevestigen?? Geen probleem!!


Gisteren,zaterdag, is de laatste hand gelegd aan het terras. Zeg zelf, een plaatje toch? En echt een superplek om even bij te komen na een werkdag of werkweek.

Vandaag hebben we een vrije dag. En dat is heerlijk. Vanmorgen zijn we even wezen kijken naar de aankomst van de kerkboten in Delsbo. Zo ging men vroeger naar de kerk. Nu is het ter gelegenheid van de Delsbostämman, een jaarlijks terugkerend folklorefestival met veel muziek en klederdracht. De boten kwamen van de omliggende dorpen en hebben bij aankomst een tocht van 3 uur achter de rug!

Verder lekker geluierd en in de zon gelegen. Strakjes gaan we bij Jasper en Willemien eten en morgen gaan we hier opbreken. We gaan geleidelijk aan weer naar Värmland, naar huis.
We hebben het erg naar onze zin gehad en zijn blij dat alle werkzaamheden zo goed zijn gelukt.

Graag tot de volgende blog,
Truus

Geen opmerkingen:

Een reactie posten