Volgers

Översätta/Translate

Blogarchief

zondag 8 juli 2012

Uit en Thuis!

Hej,

Wij zijn woensdagmiddag weer thuis gekomen van een (werk)vakantie. Zo kan er vandaag weer een normale blog, met vooraankondiging per mail voor de vaste bezoekers *), gelezen worden.
Tijdens onze afwezigheid hebben we wel geblogd en wel 2x op zondagen en nog op een donderdag. De laatste was een fotoupdate met o.a. foto's van de midzomerviering. We hebben  ook nog gefilmd, maar dat filmpje moet nog bewerkt worden. Dus dat komt in de loop van de week!

*) Ben je vaste lezer, maar krijg je nog geen vooraankondiging en wil je die wel, stuur dan even een mailtje naar jaap@zwedenweb.com

Veertien dagen waren we weg en we hebben genoten. Genoten van het feit dat we de kinderen weer zagen. Genoten van hun nieuwe prachtige huis en de gezelligheid onder het klussen.


Maar ook genoten we van de voldoening dat het allemaal zo goed opschoot. Het terras dat Jaap gelegd heeft is ook echt een plaatje geworden. Te meer omdat sinds deze week ook beplanting in de bloembakken staat. Het is echt een "smultronställe" (een geniet plekje. Een smultron is een kleine aardbei die in het wild groeit) geworden.


Vorige week zondagavond hebben we een erg gezellige avond bij Jasper en Willemien gehad. Jasper had lekker nasi met saté gemaakt en na het eten hebben we gezellig gescrabbeld. Met Willemien als taalkundige jury! Heel veel lol gehad. Volgens Jasper is het een goede zaak als we aan de smartphone gaan, dan kunnen we ook op afstand scrabble (wordfeud) spelen.

Maandag vertrokken we van de camping waar we met veel plezier gestaan hebben, richting Sveg. Vorig jaar hadden we in die regio een kleine natuurcamping gezien met een prachtige ligging. Dat was ons reisdoel. En wat hebben we daar nog 2 dagen genoten. Hier een paar foto's van ons uitzicht:

Eigenlijk was ik nog van plan om 's morgens te gaan zwemmen, maar als je naar de temperatuur van de waterthermometer kijkt, zul je begrijpen waarom ik dat toch maar niet heb gedaan:


Maandagmiddag zijn we op bezoek geweest bij Henk en Elsbeth. Koffie gedronken en heerlijk gegeten. Ik mocht niets doen van Elsbeth, dus het was aanschuiven en genieten. Bedankt luitjes!

Dinsdag was het prachtig weer en we zouden later in de middag vertrekken naar huis. Maar eigenlijk waren we hier niet blij mee. Het was TE fijn. Uiteindelijk heeft het opgooien van een muntstuk bepaald dat we nog een nachtje zouden blijven. Wat kun je daar tegen inbrengen??

Woensdagmorgen al vroeg op weg naar huis. Om goed 8 uur reden we. En voor 2 uur 's middags waren we thuis. In de (vochtige) warmte de caravan nog uitgepakt en schoongemaakt. Jaap was al snel aan het grasmaaien, want ja, dat gaat gewoon door als je er niet bent.
Ondertussen is alles weer op orde in tuin en huis. Zelfs de waterkant is door Jaap met de bosmaaier, stevig onder handen genomen.


Zelf was ik toen bezig een tuinameublement af te schuren Dat is voor een mooi deel klaargekomen. Komende week maar aan het blauwverven!

Vanmorgen bezoek gehad van Jantsje en Paul, met Paddy de hond. Zij kwamen mijn verjaardagscadeau brengen: Een aantal schapenvachten van hun eigen schapen. We spraken zelfs over het leasen van een paar schapen voor het gras beneden bij de rivier. Dan hoeft Jaap daar niet meer te maaien en daarmee vermindert het risico van rare bokkensprongen met de zitmaaier op weg naar beneden
We gaan het zien!
Vanmiddag zijn we samen met Jan en Ria naar de grote loppis in By geweest. Allemaal hebben we wat op de kop getikt. Aansluitend hebben we bij hun koffie gedronken met appeltaart. En alsof dat nog niet genoeg verwennerij was, konden we ook nog mee-eten met een wijntje erbij!
Na nog een keer koffie was het tijd om op huis aan te gaan, want ja, de blog moet nog gepubliceerd!

Tot volgende week,
Truus

Geen opmerkingen:

Een reactie posten