Volgers

Översätta/Translate

Blogarchief

zondag 22 juli 2012

Weerpraatje!

Hej, hej,

Deze week is er niet zo heel veel te melden. Het weer was het grootste deel van de week beroerd. Toch hebben we de meeste dagen de zon nog wel gezien. Hetzij aan het begin of aan het einde van de dag. Ik geloof, dat het vergeleken met het weer in Nederland een stuk beter was. Of wij zijn optimistischer :-))
Dinsdag was het helemaal wit hier van de hagel. Jonge, wat ging het tekeer. En als je dacht dat het allemaal niet harder kon, werd het nog een tandje erger! De goten konden de neerslag niet verwerken en het water kletste bij bakken neer. Maar wij waren lekker binnen en voorbereiding aan het treffen voor eters. Ja, deze week was ook de week van gezellig met elkaar eten. Dinsdag waren het Jan en Ria. En vrijdag waren het Immie en Tonny die hier de tafel eer aan deden. Heel erg gezellig gehad. Vandaag gaan we naar Jan en Nel. Wij zijn daar uitgenodigd om te komen grillen.
Als het slecht weer zou zijn dan zou het sushi worden. Om dat te maken moet je uren in de keuken staan en dat ga je natuurlijk niet doen als de zon schijnt. En dat doet ie!!!!! De lucht is strak blauw en het ziet er fantastisch uit.
Ook gisteren was het fantastisch weer. Wij pakten daarom de biezen en trokken erop uit. We hebben een loppisronde gedaan. Er zijn veel grote georganiseerde loppissen op dit moment. (Wel heel fijn als het regent). Maar nu kozen we in principe voor de kleine loppisjes. Gewoon de bordjes aan de kant van de weg volgen en dan bij mensen op het erf kijken of er iets van je gading te vinden is. Je rijdt dan de prachtigste weggetjes waar je anders nooit komt. Af en toe ook geweldige vergezichten en schitterende bermbloemen. De lupinen zijn helaas uitgebloeid. Jammer, want dat is altijd een geweldig kleurenfestijn. Maar er staat nog een heleboel ander moois. Margrieten, campanula, kattenstaarten, boerenwormkruid, klaver en nog vele soorten waarvan ik de naam niet ken.
We maakten wat foto's die we graag met je delen.


Deze week hebben we toch nog (buiten)werkzaamheden kunnen doen. Jaap heeft de voorkant van het huis weer van een nieuwe rode verflaag (Faluröd) voorzien En ik heb een tuinameublement geschilderd. Dat was wel voor het grootste deel in de schuur. Maandag was ik in het zonnetje een stoel aan het verven en ineens kwam er een hele zwarte wolk over. Je begrijpt het al, nattigheid!!! Jaap heeft de zaak gered door snel een parasol aan te rukken en op te zetten. Het ging goed, maar de rest heb ik toch maar binnen gedaan.

Vanmorgen hebben we weer heerlijk buiten in de zon ontbeten, aan het pas geschilderde tuinameublement.

Een fijne zonnige week gewenst!

Groetjes,
Truus

Geen opmerkingen:

Een reactie posten