Volgers

Översätta/Translate

Blogarchief

zondag 9 september 2012

Perfect!

Hejsan,

Deze week hebben Jaap en Lennart een perfect stukje werk afgeleverd. De carport is klaar! De caravan heeft zijn eigen huis nu. En wat voor eentje!

En wat zo geweldig is, Jaap, of een ander persoon, kan hem in z'n eentje op de plek krijgen. En dat met behulp van de mover die onder de caravan zit, want door de aardkelder die voor de schuur zit, is het onmogelijk de caravan er met de auto uit te halen.
Tevens is er nu ook plaats voor winterstalling van al onze tuinstoelen/ameublementen. En dat zijn er nogal wat. Andere jaren werden die naar de zolder (in de schuur) getakeld met een winch, maar dat vond ik altijd een nare klus. Nu zijn we daarvan verlost, dus....iedereen blij :-)))
Met het verven van de carport, de buitenzijde, kon ik behulpzaam zijn. Ik de lage delen en Jaap de hoge. Ieder zijn specialiteit hè? Het was in goed een uur geklaard. Dat gaat zo fijn met Faluröd en die grote kwasten! Voor de binnenkant heeft Jaap helemaal geen kwast gebruikt. Hij heeft de binnenkant met de verfspuit, aangesloten op de compressor, gespoten. Niet met verf, maar met houtimpregneer. Dat ging super rap!. Met het goede materiaal kom je een eind. En ondertussen hebben we behoorlijk veel en goed materiaal. We zijn al weer klussen voor komend jaar aan het bedenken.


Ik heb ook even een foto gemaakt van onze perfecte violen. Die bloeien nu al vanaf het moment dat we ze kochten. En dat was: 15 maart. Ze brengen ons al een half jaar "blomsterprakt"! Goed hè? En gekocht bij de Lidl voor een koopje ;-)
Het is nu wel oppassen geblazen met de planten buiten. Vannacht was het op onze thermometer 0,4 graad. Van buurvrouw Barbro hoorden we dat er in de buurt al planten bevroren waren. Wij hebben de bakken vannacht na 12 uur nog liefdevol toegedekt. Dus wij hadden geen probleem!
 Wel is het de laatste week erg mooi weer geweest. Maar je voelt in de lucht al de koele ondertoon van de  herfst en de naderende winter. Maar ik hoop dat we nog een beetje "Indian Summer" of, zoals de Zweden het noemen een "Brittsommar", tegoed hebben.

Vandaag zijn we naar een verjaarsfeest geweest. De vriendin van de buurman werd 80. We vonden het wel een eer dat we uitgenodigd waren, want verder was er alleen familie.
Over familie gesproken. Op veler verzoek zal ik zeer binnenkort proberen samen te vatten hoe je aan de benaming van het familielid kunt zien welke plaats diegene binnen de familie heeft.
Als je het eenmaal weet, is het heel makkelijk. Maar in het begin vereist het wat denkwerk.

Nu ben ik even uitgedacht, ...denk ik.

Groetjes,
TruusGeen opmerkingen:

Een reactie posten