Volgers

Översätta/Translate

Blogarchief

zondag 2 september 2012

Water!

Hej,

Na een aantal dagen van prachtig weer genoten te hebben, stonden we vanmorgen weer op met.....regen! Het is verder vandaag wel droog gebleven, maar wel bewolkt en een lekkere temperatuur. Maar ook tussen de zonnige dagen viel er de (niet) nodige neerslag. Het gras is groener dan ooit en groeit als een tierelier. Hetgeen betekende dat Jaap zijn bouwwerkzaamheden moest verruilen voor maaiwerkzaamheden. Dat kan nu weer, want de zitmaaier heeft afgelopen week groot onderhoud gehad. Het gras is er dus weer af en kan er weer een weekje tegen.
Maar nog even over het water. Vorige week zondag hebben wij, net als velen in deze omgeving, geen neus buiten de deur gehad. 35 mm neerslag en heel donker gedurende de dag. Dat heeft natuurlijk ook gevolgen voor de waterhoogte van de rivier. En dat zie je terug bij de waterval. Dinsdag waren we daar, samen met Timen en Baukje. Jaap en ik hadden de waterval nog nooit zo bulderend gezien. Enorm!


Aansluitend hebben we weer genoten van een veiling. Jaap niet, die heeft alleen even gekeken of er iets van zijn gading bij was. En ja, wat gereedschap. Dat heb je met zo'n klusser :-)
Ik heb er een bankje ( een Hagalundsbänk) gekochtOok Timen en Baukje waren zeer tevreden met hun aankopen. Zo'n veiling is ook altijd een leuke ontmoetingsplaats en de sfeer is er altijd erg prettig. Na afloop kwamen we buiten, en wat denk je? Regen. Maar 's avonds en 's nachts geeft het niet.

Met de bouw van de carport gaat het ook goed. Deze week maar 1 dag regenverleten natuurlijk het grasmaaien, dus maar 2 volle dagen gewerkt.. De achterkant is dicht en de zijkant voor de helft. Degenen die het ter plekke bekeken hebben waren onder de indruk van de kwaliteit en degelijkheid van het bouwwerk.Ik heb deze week het vlonderterras verder in de olie gezet. Ook de voordeur heb ik van een nieuw kleurtje voorzien. Van heel donkerbruin, naar een blauwgrijze tint. Een stuk lichter en vriendelijker.
Ook ben ik een dag in de tuin aan het werk geweest.En dat is te zien!

Met onze Scrabblemanie gaat het goed. Jaap en ik spelen u in het Zweeds tegen elkaar. Gaat prima, en je leert terwijl je speelt. Mooi toch?


Groetjes,
Truus

Geen opmerkingen:

Een reactie posten