Volgers

Översätta/Translate

Blogarchief

zondag 20 januari 2013

Niet alleen maar voorspoed...

Hejsan,

Deze week zijn er weer tal van dingen de revue gepasseerd.
Goede en leuke dingen maar ook wat probleemgevallen. Zoals bijvoorbeeld maandagavond.
Toen begon het ineens vreselijk te stinken in de hal nadat Jaap in bad was geweest en het bad had laten leeglopen. Een lucht van veel te gaar gekookte spruitjes vermengd met een gaslucht ( en we hebben hier niet eens gas!). En echt alleen in de hal. Maar even de voordeur een poosje open gehad, ondanks de vrieskou. Maar dat hielp niet echt. Maar na een tip van Holger, waar wij dinsdag even op de koffie waren, hebben we woensdag de gemeente gebeld. Anderhalf uur later was er al een alleraardigste man die de zaak eens even inspecteerde. Buiten had hij al in de put van de riolering gekeken en daar leek alles okay. Hij adviseerde ons om het afvoerventiel van de ontluchtingsbuis van het riool te laten vervangen door de loodgieter. En het grapje dat loodgieters nooit komen gaat hier niet op. 3 uur nadat ik gebeld had was hij er. Dus ventiel vervangen en het leek gelijk al een stuk beter. De lucht is er nog wel af en toe maar slechts een klein beetje De gemeente zou ook nog komen om de leidingen buiten door te spoelen. Of dat gebeurd is weten we niet, want we hebben niets gezien.

Het kan zijn dat ze vrijdag geweest zijn. Wij waren naar het ziekenhuis in Karlstad naar de orthopeed. Wij waren vrij vlot aan de beurt en we wisten ook al vrij snel dat er niets meer aan de heup te doen is. Opnieuw opereren is geen optie, want daar kleven teveel risico's aan. Mee leren leven dus. Nou dat kwam wel even heel hard aan moet ik zeggen. Maar omdat het niet anders is moeten de bakens maar weer verzet worden. Proberen zoveel mogelijk te bewegen, dus maar weer aankloppen bij de fysio, voor groepstraining. Met zwemmen ben ik deze week weer begonnen, en daar genoot ik erg van. En niet in de laatste plaats van de sauna, na het zwemmen. Heerlijk die warmte op je lijf!
Wij zijn op de terugweg vanaf Karlstad voor een deel langs binnenweggetjes gegaan. Dan realiseer je je dat er nog wel leuke dingen te doen zijn. Zo'n binnendoorritje levert ook al direct prachtige plaatjes op.

Het is ook steeds een komen en gaan van Nederlandse vrienden met een huis hier in de buurt. Er gaan deze week 2 stellen weer terug naar Nederland en er komen komende week 3 stellen weer deze kant op . We mogen er haast wel boek van bijhouden :-)
Maar het is altijd weer erg gezellig.

Deze week is het wat het weer betreft  een beetje op en neer. We hebben wel de hele tijd vorst, net als in Nederland, maar het loopt nogal wat uiteen wat de temperaturen betreft. Vandaag was het - 1,6 maar bijv. vrijdag vroor het tussen de middag 14 graden. Van vrijdag op zaterdag vroor het 20 graden! Maar onder het warme dons merk je er niets van. Deze week heeft het ook nog wel gesneeuwd maar het is zo weinig, dat Jaap heeft niet hoeven sneeuwblazen. Het is gewoon gezellig wit! Ook de zon heeft zich afgelopen week weer eens laten zien gelukkig, want dat was de laatste tijd maar mondjesmaat.

Dit was het weer voor vandaag. Straks even naar het laatste deel van "Penoza"kijken.
Oh, ja, waarschijnlijk hebben verschillenden van jullie naar de Zweeds/Deense serie "De Brug" gekeken. Dat hadden wij niet, maar Jaap heeft onlangs de 10 afleveringen op DVD gekregen als verjaarscadeau. Nou dat was echt een cadeau waar we beiden van genoten hebben. Een aanrader voor diegene die van heel spannende politieseries houdt. Ik neem aan dat de serie ook wel in Nederland op DVD verschenen is.

Nou vandaag tot zover, graag volgende week weer!

Groetjes,
Truus

1 opmerking:

 1. Great Blog!

  Wateroverlast

  Heeft u problemen met een Wateroverlast? Dit kan gebeuren indien u een gesprongen leiding heeft, lekkage met de waterafvoer of de afvoer van regenwater zoals een gebroken of verstopte goten).
  Klein of grote klussen, wij lossen het allemaal op, bel 24/7 onze spoedservice van loodgieter Wassenaar. Wij zijn dag en nacht en tijdens feestdagen beschikbaar voor Wassenaar. Ook kunt u ons contactformulier invullen. bel: 070-2092-510/a>.

  For more please visit: http://loodgietercentralewassenaar.nl/

  BeantwoordenVerwijderen