Volgers

Översätta/Translate

Blogarchief

zondag 13 januari 2013

Al weer een week voorbij.

Hej, hej,

Al weer een week voorbij. Wat vliegt de tijd!

Zoals ik al schreef, zijn we maandag naar de film "Amour" geweest. Joh, wat een indrukwekkende film is dat. Het gaat over de hopeloosheid van aftakeling op de oude dag maar ook over de liefde van 2 mensen die hun hele volwassen leven lief en leed met elkaar hebben gedeeld. Je begrijpt dat het onderwerp niet echt vrolijk is. Rita memoreerde: "Jaap, het is niet echt een vrolijk verjaarscadeau geworden".
Maar genoten hebben we wel. Wat werd er mooi gespeeld en de regisseur heeft zeker moed getoond om deze film op deze manier te maken! Wat ook opviel was de stilte in de zaal. Je kon een speld horen vallen. Geen gekuch of krakende snoeppapiertjes of iets dergelijks.
Als je in de gelegenheid bent, dan moet je deze film gaan zien!


Dinsdag en woensdag waren qua niet heel spannend. Gewoon de dagelijkse dingen. Maar ook dan is een dag maar zo om!
Donderdag werden we gebeld door buurvrouw Laila. Zij had gebakken en vroeg ons om te proeven onder het genot van koffie en een gezellig gesprek. We hadden elkaar al een tijd niet echt gesproken, dus weer stof genoeg. Haar baksel was ook weer uit de kunst, maar daar hadden we ook niet aan getwijfeld.
's Avonds hadden we een bijeenkomst van het koor. Ditmaal om repertoire te kiezen voor een uitvoering buiten het reguliere koorprogramma. Het was een knyttkalas (aanknoopfeestje) en iedereen had een baksel meegenomen. Gevolg was dat de hele tafel gevuld was met, ik weet niet hoeveel, lekkers. Oordeel zelf!Gelukkig was het officiële deel al achter de rug, want anders was er vast niet heel veel van terecht gekomen!
Wat ik ook nog wel even kwijt wil, is dat niet alles op is gegaan. Dit ter geruststelling :-)
Super leuk was het wel.

Vrijdag bij Stig en Barbro (de andere buren) uitgenodigd. Dit was het aangename met het nuttige verenigen. Eerst even heerlijk koffie gedronken. Ook hier was weer (veel te veel) lekkers voor handen! Later hebben we Stig op weg geholpen met een tablet (surfplatta heet dat hier) die hij van zijn zoon gekregen had. Veel info in één keer, vond hij. Dus we zullen er nog wel een "cursusmoment" aan vast knopen.

Als je nu denkt dat Jaap door de week heen stilgezeten heeft, dan heb je het mis. Stilgezeten heeft hij wel, maar hij is druk bezig met het monteren van vakantiefilms. Daar gaat ook veel tijd in zitten!

Zaterdag was hier weer veiling en Liesbeth en ik waren van de partij, samen met een hele zaal vol anderen.
De handel was een beetje slapjes. Begin van het jaar zitten mensen nooit het best bij kas over het algemeen. Hier is het niet anders. Ik heb nog wat glaswerk, een schop een luchtbed (om op te dobberen in de zomer. (Wat een vooruitziende blik!) en een doos linnengoed gekocht. Maar ook nog een oude mooi ingelijst affiche van een trein (de Frykdalsbanan, de trein die rijdt van Karlstad naar Torsby, een heel mooi traject). Hier heb ik Jaap mee verrast. Hij kan deze mooi boven zijn treintafel hangen. Jaap was niet mee naar de veiling, want hij is de hele dag druk geweest met..... zijn trein :-)

Vandaag zijn we even bij Jan en Nel geweest. Zij zijn nu druk bezig met de voorbereidingen van hun a.s. verhuizing naar Mossängen. Zij hebben hun huis in Nederland net verkocht en gaan als alles volgens plan verloopt hier vanaf half maart wonen.
Daarna zijn we nog even naar Munkerud geweest om daar te kijken naar het Knutfest. Dan wordt er gezongen en gedanst om de kerstboom. Zo wordt de kerst dan uitgeleide gedaan. De kinderen, maar ook wel een aantal volwassenen zijn verkleed. Een jury beoordeelt en deelt de prijzen uit.

Tot slot krijgen alle kinderen een zak snoep mee, hetgeen natuurlijk tot een hoogtepunt gerekend mag worden.

Je ziet maar weer dat onze week ook weer mooi gevuld was.

Groetjes,
Truus
1 opmerking: