Volgers

Översätta/Translate

Blogarchief

zondag 24 februari 2013

Sportlov!

Hejsan,

Hier is het vakantie de komende week. Wij niet hoor, maar heel veel mensen wel. Zij vieren sportlov! Dat is eigenlijk wat wij voorjaarsvakantie noemen. Maar het heet sportlov omdat veel mensen deze week gaan skiën of langlaufen. Dat hebben we vandaag goed gemerkt toen we naar Karlstad reden. Er was buitengewoon veel tegemoetkomend verkeer. En...2 op de drie auto's waren voorzien van skiboxen op het dak. De scholen hier zijn deze week gesloten. Maar niet alleen hier, maar ook bijv. in de regio Stockholm en Dalarna. Het zuiden van Zweden, waar relatief de meeste mensen wonen, heeft een eerdere week vrij.
Als je nu spreekt over vakantiespreiding.... hier doen ze dat vol overgave. Sportlov valt van week 7 tot en met week 11. Je kunt zeggen dat ze in de meest zuidelijke punt van Zweden het eerst zijn, en in de noordelijkste regio, het laatst.
In zekere zin merk ik toch wel iets van de vakantie, want er is geen pianoles en geen koor, maar omdat we zo'n druk programma met optredens hebben hebben we toch maar zelf iets ingelast.

Zoals ik al zei, we waren vandaag in Karlstad om een nieuwe vloer voor de kamer en de keuken uit te zoeken. Maar we waren met z'n vieren, want ook onze Duitse vrienden willen een nieuwe vloer in de keuken.

We zijn goed geslaagd. Voor ons is het een een laminaatvloer geworden in een licht eiken tint met een ietwat gewhite-washed uiterlijk. Mooie brede planken met groef. Het moet nu alleen nog gehaald en.... gelegd worden. Maar daar heb ik gelukkig mijn mannetje voor. Ook is het de bedoeling dat Jaap, Holger gaat helpen en omgekeerd. En ik kan wel achter de zaagtafel, daar ben ik best wel goed in :-)
Maar ik beloof dat er wel foto's van komen in één van de komende weken.

Deze week zijn we begonnen met het trainen in de sportschool, en het is goed bevallen. We zijn 2x geweest en het voelt goed. Ik houd me het meest bezig op de home-trainer en de loopband. Vooral de loopband vind ik prettig omdat het lopen buiten in de sneeuw, toch altijd wat minder soepel gaat. Maar ook de armen en de rest van het lijf krijgen wel een beurtje. Jaap gaat bovendien ook nog op de roei- en crosstrainer. Ieder werkt naar capaciteit en mogelijkheden, zal ik maar zeggen ;-)

Gisteren was er al weer veiling. Natuurlijk even kijken. Vorige week was ik al snel weer thuis, maar deze keer ben ik tot het eind gebleven. Het was erg gezellig, en ik heb me prima vermaakt met zowel Zweedse als Nederlandse vrienden. Ik heb ook nog wat leuke koopjes gedaan,o.a. een prachtig rendiervel, een mooie grote keulse pot (om van de zomer te vullen met prachtige veldboeketten), wat glaswerk, een lantaren en een doos met prachtig handgeborduurd linnengoed. Deze doos kocht ik voor 11 euro en als je weet hoeveel werk er gestoken is in het borduren, dan is het echt voor niets!
Het is maar goed dat er niet iedere week veiling is, want dan zou het huis binnenkort te klein zijn!

Jaap geniet er wel van, als ik zo'n hele dag foetsie ben, want dan kan hij ongestoord met zijn treinemplacement aan de gang. Ik moet zeggen dat hij vergeleken met de afgelopen paar jaren nu wel goede vorderingen maakt. Maar.... het is nog lang niet klaar! En als er het vloeren leggen ook nog bij komt....dan stagneert de boel natuurlijk ook.

Deze week hebben we helemaal geen foto's maar dat maken we een andere keer weer goed.
Vandaag was de natuur overigens wel fotogeniek. Met de sneeuw de blauwe lucht en de fijne zonnestralen.
Heerlijk! Het voelde echt voorjaarsachtig aan, bij een 2,5 graad boven nul. Het is altijd zo heerlijk dat we hier zo weinig wind hebben. Ik hoorde deze week op het NOS weerbericht praten over gevoelstemperatuur.
Hier is het: What you see is what you get, ha ha.

Nou, ik ga maar eens even wat te eten maken. Maar graag tot dan!

Groetjes,
Truus

1 opmerking: