Volgers

Översätta/Translate

Blogarchief

zondag 3 maart 2013

Genieten en meer...

Hej hej,

Wat hebben we een prachtige week achter de rug! De zon heeft bijna onafgebroken geschenen vanuit een staalblauwe hemel, en dat al zo'n 10 dagen op rij. Ook nu ik dit schrijf, zondagmorgen even over achten, is dit zo. De temperaturen zijn overdag een aantal graden boven nul, gisteren +7,5 maar met een hele harde wind, hetgeen hier zeer ongebruikelijk is. Gisteren konden we niet buiten in de zon liggen. Dat hebben we namelijk afgelopen week bijna iedere dag gedaan. Wel met een jas aan (maar het decolleté, alleen het mijne :-) ook in de zon).

Maandagmorgen was het buiten heel erg  mooi, omdat het in de nacht wat mistig geweest was. Rijp op de bomen en zo. We besloten daarom om er eens even op uit te trekken met de auto. Koffie met toebehoren namen we mee.
We gingen ten oosten van  Sunnemo richting Älgsjön. Onderweg zo nu en dan even stoppen voor het maken van foto's. Koffie drinken in de zon, jammer genoeg hadden we geen stoeltjes meegenomen, anders hadden we daar echt een tijd kunnen zonnen.


                           


Daarna de reis voortgezet en een afslag genomen richting Bosjön. Dat was handiger volgens Jaap. Ik reed, en vroeg gelijk al of dit wel een goed idee was. Want er was al een poosje geen sneeuw geschoven en er was alleen een spoor van een paar auto's die voor ons deze weg hadden gevolgd. Allengs werd het pad slechter en de sneeuw dieper. Op een gegeven moment begon de auto zelfs een aantal keren, ondanks de 4-wielaandrijving,  zijn eigen weg te bepalen! Met....aan de zijkant..... behoorlijk wat dieper gelegen delen. Je kunt je voorstellen dat er toen even weinig oog voor de natuur was. Maar gelukkig heb ik ooit een anti-slipcursus gevolgd☺. Op 2/3 van de route kwam ons een grote sneeuwschuiver tegemoet, gelukkig net bij een uitwijkplek. Daarna werd het een stuk beter! Het was al met al een erg mooie ochtendrit en wel erg luxe dat dit zomaar op een maandagmorgen kan!
   


                           

Maar gewerkt moet er ook worden. Want zoals ik in de vorige blog gemeld heb, hebben we afgelopen zondag een nieuwe vloer uitgezocht. En die moest deze week opgehaald worden. Jaap heeft dat vrachtje met de aanhanger, die eerst nog even uit de sneeuw gegraven moest worden, opgehaald. Alles stond al mooi op een pallet klaar en kon zo met een heftruck op de aanhanger worden gezet. Thuisgekomen moest alles wel handmatig in huis worden gebracht, 36 pakken van ieder 15 kilo.
.


 Jaap had zich dinsdag in de sportschool al iets te veel uitgesloofd en zo pijn in zijn been opgelopen. Mijn aanmaning om die pakketten maar in de hal te laten liggen, werd in de wind geslagen. Zo kon hij woensdagavond, na een bezoek aan Erik en Angélique, haast niet meer lopen. Maar na een paar dagen diclofenacgebruik en rust, gaat het nu weer goed en is Jaap "in shape" om morgen te beginnen met het leggen van de vloer, samen met Holger. Misschien dat ik wordt ingezet als "zager" op de afkortzaag, want dat kan ik prima. Dat gekruip op de vloer is niets voor mij!
In de woonkamer ziet het er nu al zeer ongezellig uit. Maar het wordt vast erg mooi, als het klaar is!

Gisteravond zijn we bij Zweedse vrienden wezen eten. We waren met z'n zessen, en het was erg gezellig.
In de eerste 3 uren kregen we de gespekken (in het Sunne-Värmlands!!) heel goed mee. Maar het laatste uurtje werd het toch wel minder. We merkten allebei eens weer, hoe vermoeiend het is, om de hele tijd geconcentreerd te luisteren. Het gewone, "Rikssvensk" is voor ons geen enkel probleem meer, maar dialect, (ieder dorp heeft weer zijn eigen tongval en in Sunne klinkt het weer anders dan in Munkfors) dat is toch wel even opletten.

Nou, dit is het weer even voor deze week. Naar wij hopen kunnen we volgende week berichten dat de vloeren van de kamer en de keuken klaar.....en mooi zijn! Je hoort het wel!

Groetjes,
Truus

1 opmerking:

  1. Dus je bent nu nog bruiner dan toen je van vakantie terug kwam? Hier is de zon ook geariveerd. Heerlijk!
    Groetjes Jan en Nel.

    BeantwoordenVerwijderen