Volgers

Översätta/Translate

Blogarchief

zondag 10 maart 2013

Stof tot praten....

Hejsan,

Ja, deze week is er wel het een en ander gebeurd, maar hoofdzakelijk met betrekking tot het leggen van de vloer. Heel veel anders is er niet gedaan. Sportschool hoefde niet. Beweging genoeg (eigenlijk meer dan ons lief was). Pianoles ging ook niet door, vanwege de gekneusde voet van de juf. Mij was het wel dierbaar dat het niet doorging. Want wat een grote klus was dit, zeg!
Zondagavond eerst de boel voor een deel ontruimen en afdekken met lakens, tegen het stof. Niet onterecht , naar later zal blijken. Wat heb je dan een spullen staan! Eigenlijk moest ik maar niet meer naar loppissen en veilingen gaan, maar dat is gewoon TE leuk om te doen. Maar misschien moet ik toch nog wat selectiever te werk gaan! Ik doe mijn best.
Maandagmorgen zijn Jaap en Holger begonnen met het leggen. Het ging lekker. Met laminaat van 12 mm dikte en een vlakke ondergrond, heb je geen probleem. Wel als je in één keer de (drempelloze) doorgang naar de kamer wilt maken.


Technisch gezien moet het precies uitkomen met de aansluiting, aangezien de wand van de keuken dezelfde is als die van de kamer. Maar ja, in (oudere) huizen komt het voor dat dingen niet allemaal even recht zijn. Het is goed gekomen, maar heeft toch wel behoorlijk wat extra tijd gekost.
Aan het eind van de dag lag de halve kamer en de halve keuken erin
Dinsdag weer verder. De routine zat er aardig in en het was de vraag of ze het af zouden maken of niet. Maar ze besloten toch maar even door te pakken en rond 17.30 uur lag alles op de plek.

Woensdagmorgen hebben we toch nog besloten dat 8 rijen van de keukenvloer opnieuw gedaan moesten worden. Onder het fornuis had Jaap geen vloer gelegd omdat het fornuis dan net even hoger zou worden dan het aanrecht. Dat zag ik niet als een probleem, maar een extra plintje voor het fornuis geeft wel extra ophoping van vuil en dus extra schoonmaak. Met 2 uurtjes hadden we alles verholpen en het resultaat is veel mooier!
Toen moesten er plinten worden gehaald en op de plek gemaakt. Dat kost tijd. Al met al waren we gisteren pas klaar met alles. Jaap moest nog alle elektrische aansluitingen in orde maken en snoeren wegwerken, terwijl ik me met de laatste precisie zaagwerkjes bezighield. Want ook hier gold weer: niets is recht!

De hele week moest ook de strijd tegen het stof worden geleverd! De zaagwerkzaamheden waren op de veranda en het leek wel of er een stofexplosie had plaatsgevonden!!!!Maar dat stof heb je, wel in mindere mate, door het hele huis. Wat een werk om alles weer in orde te krijgen. Maar ook dat is gelukt en tevens is de voorjaarsschoonmaak gerealiseerd, alhoewel ik daar in principe niet zo van ben. Het zal trouwens nog wel even duren voor alle stofdeeltjes die nog in de lucht zweven, zijn neergedaald en verwijderd.
Voor de "operatie"

De nieuwe vloer

Keuken
De "herstelde" veranda

Al met al was het een intensieve week, maar we zijn blij met het resultaat.
Wel heb ik me voorgenomen dat we voorlopig geen grote binnenshuisaanpassingen meer doen :-D

We hebben deze week niet echt van de zon kunnen genieten, hoewel die voortdurend heeft geschenen. Ook hier hoor je steeds meer vogels die zingen dat het een lieve lust is. Spring is in the air! Maar ook wij juichen niet te vroeg, want vannacht was het -16,4, maar nu is het -3 (rond 12 uur) dus de zon heeft wel kracht. De komende week zal ook hier nog sneeuw vallen volgens de voorspelling. Maar nu genieten we nog van de zon en strakjes ga ik er vandoor. Weer een zangoptreden! Wat een druk bestaan, we komen tijd tekort!

Tot dan,
Truus


2 opmerkingen:

 1. Wat is dat mooi geworden!!!!
  Volgende week komen we het met eigen ogen aanschouwen. En bestel maar wat mooi weer a.u.b.voor onze verhuizing naar Zweden!
  Liefs Jan en Nel.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Supermooi! Het heeft heel wat zere gewrichten gekost denk ik, maar het resultaat mag er zijn!

  Liefs Liek

  BeantwoordenVerwijderen