Volgers

Översätta/Translate

Blogarchief

zondag 17 maart 2013

Hoogtepuntjes...

Hej hej,

Na een week van "het een beetje rustig aan doen" is het weer tijd voor de wekelijkse blog.
Wat is het heerlijk dat alles weer op zijn plekje staat en dat we kunnen genieten van het resultaat. Wij willen graag ook iedereen bedanken voor de complimenten die we over de vloer mochten ontvangen.

Vorige zondag schreef ik dat we een kooroptreden hadden. Nou, dat was een hoogtepunt! We moesten zingen in een prachtig kerkje van  rond 1700. De kerk was warm, wij hadden ingezongen en koffie gedronken.


Het ontbrak ons alleen aan......toehoorders. En ja, 2 minuten voor drie kwamen nog een moeder en tienerzoon binnen. Het was goed dat er ook nog 6 man personeel in de kerk was en  wij natuurlijk. Dat vulde nog iets! Maar we hebben er lustig op los gezongen en de preek werd wat ingekort. Al met al wel OK.
Dinsdagmorgen hadden we meer toehoorders. Een mooi gevulde zaal. Ieder genoot eerst van het heerlijke ontbijt en daarna van onze "bladgouden" keeltjes.
We zongen de liedjes die waren verwerkt in een quiz. Melodikrysset heet dat en is genoemd naar een altijd nog populair radioprogramma op de zaterdagmorgen. In dat programma hoor je soms ook ineens een Nederlands lied voorbij komen. Laatst nog: Mouth en Mc Neal en ook al eens Ria Valk!

Woensdag waren we uitgenodigd bij Holger en Rita voor het genieten van een Koreaanse maaltijd. Het zag er feestelijk uit en smaakte dito! Alleen ben ik een stumper met die stokjes☺. Een vork was mij welkom. Jaap is er veel handiger mee en heeft de vork haast niet gebruikt.


Toen we naar huis gingen was het bloedkoud. Zo rond de -18! Het is die nacht zelfs nog -20 geworden. De nacht erop was het zelfs nog kouder. Vorige weer schreef ik dat het voorjaar in de lucht zat. Nou dat zal deze week ook wel het geval zijn. Ergens...., maar niet hier!! De zon is er de hele week wel weer geweest en die warmt overdag de boel wel lekker op.

Vandaag zijn we aan het versieren geweest.Niet elkaar, want dat hoeft niet meer ☺, maar we hebben de veranda van Jan en Nel versierd. Dit om hun welkom te heten als nieuwe, vaste bewoners van Munkfors!
Jaap heeft de oprit bij hun nog even geschoven, want er bleek nog een behoorlijke laag sneeuw te liggen.
Vanavond komen ze bij ons langs voor een welkomstdrankje, dus dat is gezellig.Vorige week hebben we Lars en Birgitta kennis laten maken met echte Hollandse kost. Boerenkool met Hemaworst en spekjes. En...een kuiltje met jus! Het viel uitstekend in de smaak en Birgitta heeft me verzekerd dat ze het thuis ook zou maken. Alleen zal ze een vervanging moeten zoeken voor de worst, want ook wij zijn er helemaal doorheen!


Gisteren heb ik nog wel even gebakken. Gevulde koeken, maar in een wat kleiner formaat, zodat je je niet helemaal bezwaard hoeft te voelen als je er eentje neemt. Want ze zijn echt super lekker geworden! Maar een deel ligt in de diepvries. Die nemen we komende week mee als we naar Jasper in het "hoge noorden" gaan.

Volgende week zal Jaap weer eens een blog verzorgen. Dat wordt dan weer een meer educatieve blog.
Tenslotte ben ik meer van de dagelijke "priet"praat. Maar verschil moet er zijn.

Groetjes en tot dan!
Truus

Geen opmerkingen:

Een reactie posten