Volgers

Översätta/Translate

Blogarchief

zondag 10 februari 2013

Winterwonder Rallyland!Hejsan,

Vandaag een heel andere blog dan vorige week. Was het thema toen: Zon en zee, nu is het sneeuw ijs en de Sweden Rally! Maar net als vorige week, zal er een hoop te bekijken zijn, want we hebben weer een massa foto's gemaakt.

Sinds maandag hebben we hier weer een witte wereld.

De sneeuw begint in de avond te vallen

Die dag sneeuwde het de hele dag wat door, afwisselend harder en zachter. Met als gevolg dat er dinsdagmorgen echt een mooi pak lag. Het was super windstil en de sneeuw was wat plakkeriger dan normaal, hetgeen resulteerde in een waar sprookjeslandschap. Normaal gesproken hebben we hier geen plaksneeuw. Van al het moois konden we extra van genieten tijdens de rit naar Torsby. Jaap heeft er meer van kunnen genieten dan ik, omdat ik reed. Dat was echt wel opletten, want er was nog niet overal geschoven en het sneeuwde nu en dan behoorlijk. Maar ik heb later nog wel van al het moois waar we aan voorbij gereden zijn, kunnen genieten. Want Jaap heeft gedurende de rit ( totaal 140km) 194 foto's geschoten. Het leek wel of ik een papparazza naast me in de auto had.

Code oranje...Hoezo???
Ja echt... een Europaweg
Dit formaat kom je hier veel tegen...
Sunne
 


Munkerud 


Mossängsvägen, nog 2,5 km

Bijna thuis...
Thuis!!
                                         

Die middag lag er volgens "ijsmeester Jaap" 20cm sneeuw. Dus was het hoog tijd om weer sneeuw te ruimen met de snöslunga (sneeuwblazer).
Sindsdien is er nog wel weer wat sneeuw bij gevallen, maar niet in die grote hoeveelheden.
De sneeuw was wel erg welkom deze week in Värmland en specifiek in onze contreien. Want vanaf donderdagavond (tot vanavond) staat alles (veel) in het teken van de Sweden Rally. Een jaarlijks terugkerend evenement met een enorme aantrekkingskracht voor rallyliefhebbers vanuit heel Europa. Veel buitenlanders waren dit jaar ook weer buitengewoon onder de indruk van de weers-/sneeuwcondities hier. Maar het had ook heel anders gekund. Want vorige week was alles groen en geweldig sjompig. Behoorlijk dooi dus. Dat zou erg vervelend zijn geweest. Dan zou zeker de discussie weer opgelaaid zijn dat de rally verplaatst zou moeten worden naar meer noordelijker streken.
Maar gelukkig is dit niet aan de orde, want dit evenement heeft een geweldig positief effect op de economie in dit gebied. De wedstrijd telt mee voor het wereldkampioenschap. Denk aan hotels, restaurants, tankstations en niet in de laatste plaats, de drankwinkel. Wel jammer dat de winst die daar gemaakt wordt, in de staatskas vloeit, want "Systembolaget" is een staatswinkel.

Jaap is vrijdag naar het vliegveld in Hagfors geweest, waar het onderhoudscentrum voor de deelnemende auto's was gevestigd. Deze plek is het centrum van de rally. Hier vindt het onderhoud aan de auto's plaats, er zijn veel merchandise kramen. De auto's komen hier 2 keer per dag binnen en ook veel coureurs hebben hier hun mobile home staan. Het is leuk er even rond te kijken en te zien hoe een auto bijna geheel uit elkaar wordt gehaald voor onderhoud. Even iets anders dan onze garagebeurt.                     

       

Ook de "oudjes" hebben een eigen wedstrijd

 
Deze week stond ook nog in het teken van zingen. Met het koor traden we maandag op bij de jaarvergadering van het Zweeds Pensionarissen Verbond, SPF. We zongen voor een volle zaal die, een enkeling uitgezonderd, genoten van ons zelf in elkaar gedraaide programma.

 Het ging ook erg lekker en iedereen ging naderhand ook voldaan aan de koffie met een semla (een soort uitgehold kadetje met spijs en slagroom gevuld). Deze lekkernij wordt juist in deze tijd veel geserveerd èn gegeten. Echter tot het begin van de Vasten. Niet verkeerd dat er Vasten achteraan komt, want het zijn caloriebommen! Maar wij hebben ons netjes gedragen in deze periode. Slechts ééntje :-)
Woensdag traden we weer op, maar voor een aanzienlijk kleiner publiek. Zweden voetbalde die avond tegen Argentinië. Een volle zaal was ook niet wenselijk geweest, want de omstandigheden waren niet gunstig. Onze dirigente was maandag ziek geworden en de invalster werd woensdag ziek. We hebben e.e.a. op kunnen vangen doordat de zoon van een koorlid ons wel wilde begeleiden. Maar het programma was nieuw voor hem en wij waren "nieuw" voor hem. Het ging dan ook niet helemaal zoals het zou moeten gaan, maar met humor los je veel op.

Vandaag gaan we naar Sunne, naar een concert van het Wermlands Opera Orkest. Ze zullen o.a. delen van het Brandenburgs concert van Bach ten gehore brengen. We hebben er zin in!

Graag tot volgende week!
Groetjes,
Truus


Geen opmerkingen:

Een reactie posten