Volgers

Översätta/Translate

Blogarchief

zondag 5 mei 2013

Reisverslag - deel 4


Maandag 29 april

Vandaag worden we wakker met regen. Dat maakt dat we langer blijven liggen :-) Maar de rest van de dag zijn we druk met van alles en nog wat. Jaap is druk met de blog. Wat een doorzettingsvermogen heeft die man. Want met onze internetverbinding die we hebben is het haast ondoenlijk om zoveel te uploaden! Maar het is volbracht. Wat ook volbracht is, is een TV verbinding tot stand te brengen. Want ja, we moeten de kroning en alles wat daar bij hoort morgen wel zien. Nou al met al was het een hele toer! Maar je doet wat voor Koning(in) en vaderland!
Ik heb huishoudelijke zaken gedaan. Schoonmaken en de was en de binnenkant van de auto even weer netjes gemaakt. Al met al een voldaan gevoel.

Dinsdag 30 april


Kroningsdag. Al vroeg wakker. En al vanuit bed een beetje TV gekeken. Ontbijten en douchen en dan weer verder kijken. We genieten er van. En ook al wonen we in Zweden, we zijn , en blijven toch echt Nederlanders!
 Wat een mooie uitzending! Prachtig, maar ik houd het niet droog.....
We zien alles 1,2,3x ….of vaker :-))
Maar we vinden toch nog tijd om erop uit te gaan. We rijden naar Feuchtwangen. Ook weer een leuk stadje, maar we hebben er mooiere gezien.Dan rijden we naar Dinkelsbühl. Ja, dat is wel een schot in de roos. Erg mooi en ook erg oud.
Op de kerktoren staat dat die al staat sinds 1469. Toch weer verbazingwekkend hoe alles de tand des tijds heeft weten te doorstaan!Het weer is in Nederland zonniger dan bij ons, maar droog is het wel. Net na het boodschappen doen, op weg naar de camping, begint het wat te miezeren. Maar eigenlijk mag het geen naam hebben.
De hele avond staat de televisie aan en we genieten van de Koningsvaart en het Koningsbal!
Als de TV voor het slapen gaan uitgaat...is de stilte weldadig!!

Woensdag 1 mei

In Duitsland voor iedereen een vrije dag. Dat merk je hier op de camping. Het is drukker, want een aantal vaste campinggasten komen naar hun onderkomen. Je ziet van allerlei bouwsels. Zelfs voortenten met vaste kozijnen en deuren....met....jawel, rolluiken. Uit voortenten komen ook schoorstenen. Gevaarlijk lijkt het ons. Wij staan zoals eerder al geschreven, op een apart veldje.
Voor de vaste bewoners is dat geloven wij een teken dat wij ook apart gehouden moeten worden. Want, het lijkt wel of we onzichtbaar zijn! Groeten is er niet bij en Jaap wil even een praatje maken, maar hij krijgt alleen maar 1-lettergrepige antwoorden. Nou, daar is Jaap dan ook snel klaar mee.
Het zijn hier volgens ons allemaal geen praters. Zoals gezegd, een rustige camping :-D
Vandaag hebben we verder niets anders gedaan dan wat spelletjes, lezen en breien. Morgen gaan we hier vandaan, richting Bad Pyrmont ( geboortestad van Emma,de moeder van Wilhelmina)
Maar we gaan zeker nog eens een stuk van de Romantische Strasse ”doen”.

Donderdag 2 mei

Zoals afgesproken, gaan we weer aan de rit. De afstand die we vandaag willen afleggen is ruim 400 km. We kiezen daarom voor de Autobahn, dat schiet beter op. Het is opvallend rustig op de weg, waarschijnlijk omdat veel mensen een lang weekend hebben. Het gaat lekker. De laatste 140 km rijden we over de Bundesstrassen, met het idee om even te stoppen bij een Gaststätte, om wat te eten. Dan hoeven we 's avonds niets meer. Maar wat we ook zien, geen Gaststätte! Wel zien we een bordje met Freizeitpark met restaurant. Daar gaan we heen, maar dat is een mega vergissing. Het park is een, met grote hekken omheind park. (het woord getto komt bij ons naar boven :-( ) Maar ja, hoe verder. De weg houdt op en gaat over in een bospad. Ruimte om te keren is er nauwelijks. Maar Jaap weet de 12 meter lange combinatie ongeschonden weer met de neus de goede kant op te krijgen. Hulde! Dan besluiten we maar broodjes te kopen en die te verorberen.
Verder verloopt de rit soepel en als we in Barntrup bij de camping aankomen, lijkt het of we in Nederland zijn. Allemaal Nederlanders die de meivakantie vieren!
Wat ons wel opvalt is, dat gelijk een aantal mensen vraagt of er even geholpen moet worden. Dat is toch wel leuk aan Nederlanders, vinden wij.
Als de avond valt, gaan we in het stadje naar restaurant ”Zum Raben”. Schnitzels is hun specialiteit en we zien op de kaart dat je een exemplaar van 1200 gram kunt bestellen! Ik vraag mezelf af of ik het goed lees. En bij navraag, blijkt het echt zo te zijn!! Wij kiezen er eentje van 200 gram, de kleinste, en dat is al een hele grote :-)
Het smaakt allemaal goed en de bediening is heel prettig. Al met al een leuke avond.
Als we terug zijn op de camping doen we nog een beetje Candy Crush Saga, tot het ons wazig voor de ogen wordt. Dan is het echt bedtijd.

Vrijdag 3 mei

We staan op met zon! Op deze schaal hebben we die al een tijdje niet meer gezien. Na de koffie gaan we op stap. We zijn niet heel ver van Lemgo. Een Hanzestad. Daar gaan we heen. Er zijn heel veel mooie gevels en vakwerkhuizen, maar de stijl is niet zo mooi intact gebleven als de stadjes en steden die we hebben gezien. Op veel gevels prijkt lichtreclame, maar wel in een bescheiden formaat. Ook de winkelpuien zijn gemoderniseerd. We snappen het wel,maar toch is het jammer.


Na een behoorlijk stuk lopen, ben ik blij dat we weer bij de auto zijn. Maar dit is niet voor lang, want Detmold is maar een klein stukje verderop.
Dit is een veel mooier stadje. Toch wat authentieker en met een slot in een mooi stadspark.
We lopen weer de oude stadskern rond en af en toe nemen we een terrasje of een gemeentebankje.

Als we weer in de auto zijn, besluiten we het boodschappen doen maar even tot morgen te laten wachten. Geen puf meer!
Op de camping genieten we nog een poos van de zon en als het te fris wordt, zetten we de avond gezellig voort in ons gerieflijke onderkomen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten