Volgers

Översätta/Translate

Blogarchief

maandag 29 april 2013

Reisverslag - deel 3

Maandag 22 april

We zijn nu al 15 dagen onderweg, maar eigenlijk lijkt het veel langer. Dat komt omdat we zoveel indrukken opdoen.
Vandaag gaan we naar Lindau aan de Bodensee. Nou Lindau is de moeite niet waard om er over te schrijven. We proberen nog eens wat dorpen die ook aan het meer liggen, maar dat valt ons ook tegen. Dan gaan we naar Friedrichshafen, een vrij grote plaats, met een boulevard langs het meer. Het is er fris. Je kunt merken dat het water kou afgeeft. Het centrum is modern met leuke winkelstraten, en je kunt er naar hartelust flaneren.
 

  
Wij bekijken alles een beetje en gaan dan terug naar de auto. Dan besluiten we koers te zetten naar Ravensburg.
Dat is een leuke, vrij grote stad. In het centrum is het gezellig druk. En ook de temperatuur loopt wat op. We zien zelfs een glimpje zon. De muren om de stad bestaan niet meer, maar de toegangspoorten zijn er nog wel. Ook zien we weer hele mooie gevels en andere gebouwen, zoals torens en kerken. Deze stad is echt weer heel anders als de andere stadjes die we zagen. Dat vinden we nou zo leuk in Duitsland. De variatie, zowel in landschap als ook de bebouwing.

 
 
 

 
 

Als we de stad uitrijden, hebben we in de gaten dat we nog veel niet gezien hebben. We kunnen er nog wel een middagje aan besteden, als we dat willen. Maar voor vandaag is het mooi geweest. Tijd voor rust!

Dinsdag 23 april

Het weer lijkt beter te worden, maar bij inspectie blijkt het toch maar 9,5 graden te zijn. Maar de wind is weg en het zal beter worden. We hebben een route in de buurt uitgestippeld. We rijden langs hele mooie weggetjes door een Teletubbie landschap. Alles is prachtig groen en de bomen lopen ook vlot uit nu. Veel van de hoeves die we voorbij rijden hebben enorm veel zonnecollectoren op hun daken. Misschien goed voor het milieu, maar geen lust voor het oog :-(
We zien de burcht en het voormalig stationnetje van Ratzenried. Daarna gaan we nog even naar Wangen, we zijn er toch in de buurt. We parkeren op een andere plek als zondag. Daardoor zien we een voor ons nog onbekend stuk van de stad. We pikken nog een terrasje, en lopen nog een rondje. Dan gaan we via allerlei mooie kronkelwegjes richting Eglofs. Een dorpje met een buitengewoon idyllisch en autenthiek dorpsplein. Hier worden ook met regelmaat films opgenomen, en als je het ziet snap je waarom! Het dorpje zelf ligt ook prachtig boven een (groen) dal, met op de achtergrond mooie met sneeuw bedekte bergen!


We besluiten naar de caravan te gaan om nog even lekker buiten te zitten. Het is ondertussen wat warmer geworden, en de zon laat zich af en toe zien. Maar eigenlijk niet lang genoeg. Toch vinden we het lekker om buiten te zitten. Maar...morgen zal het een volledig zonnig zijn.Ik ben benieuwd. We verbrengen de avond nog wel met het kacheltje aan :-)

Woensdag 24 april

Met prachtig weer staan we op. Ineens is het zomer! Na de koffie gaat Jaap met de auto op pad. De bedoeling is om een wandeling te maken langs de Eistobel, een deel van de Oberarn, die zich door een ravijn slingert. Het is een wandeling met klimwerk, dus het is goed dat ik besloten had niet mee te gaan. De wandeling duurt 2,5 uur en al die tijd geniet Jaap van de prachtige waterlopen.
Ik geniet ondertussen van de zon en niet in ledigheid. Ik schiet mooi op met de trui die ik aan het breien ben.
Verder doen we niet zo veel, behalve dan genieten van het mooie weer. Ondertussen begint ons veldje aardig vol te lopen. Leden van de Deutsche Caravan Club verzamelen zich hier op de camping. Met zo'n 21 caravans. Het is wel eventjes heel gezellig, maar we vinden het prima dat we donderdag weer verder gaan. Laat in de middag drinken we nog een pilsje op het terras van de camping en praten een poosje met Nederlanders die net aangekomen zijn. In de loop van de avond halen we de luifel af en ruimen we op. Morgenochtend kunnen we dan snel weg.

Donderdag 25 april

Mooi bijtijds vertrekken we. We gaan naar een camping in Hofheim aan de Staffelsee. Het is geen lange rit, maar door een aantal wegomleidingen duurt het wat langer dan verwacht. Het weer is weer stralend en de rit is prachtig. We kunnen gelukkig wel de camping op tijdens de Mittagruhe. We installeren ons en nemen nog even ons gemak. We hebben een plekje met uitzicht op de Staffelsee en de Alpen.Later in de middag maken we ons klaar om naar Gmund am Tegernsee te gaan. We zijn uitgenodigd bij Hansi en Regine om te komen eten.  Ze hebben ook een hotelovernachting voor ons geregeld. Dit, omdat we dan niet meer hoeven te rijden en dat we gezellig wat glaasjes kunnen drinken. We checken in bij het hotel en tegen 19.00 uur gaan we naar ze toe. We hebben elkaar al een paar jaar niet meer gezien en de ontvangst is heel hartelijk en het eten voortreffelijk. Eerst een heerlijk soepje en dan verse asperges met ham en sauce Hollandaise en nieuwe aardappeltjes. Ook nog een heerlijk ijstoetje toe! Met verschillende glaasjes wijn en prima gesprekken gaat de avond heel vlug voorbij.
Tegen 24.00 uur breken we op want Hansi moet de volgende morgen al weer vroeg voor zaken naar Nürnberg. We hebben al die tijd buiten bij de open haard gezeten, maar dan wordt het toch te fris. En eigenlijk zijn we ook allemaal moe. We bedanken en omhelzen de gastheer en -vrouw en we lopen naar het hotel. Daar aangekomen blijkt dat we er niet in kunnen. Dus... met Hansi bellen. Die belt op zijn beurt weer met het hotel en dan komt alles nog prima voor elkaar. We zijn blij dat we liggen, maar het duurt een poos voor we de slaap kunnen vatten.

Vrijdag 26 april

We worden gewekt door geluiden om ons heen en besluiten er maar uit te gaan. We ontbijten later in de prachtige ontbijtzaal. Veel houtsnijwerk, heel knap gemaakt.


Het smaakt goed en dan wordt het tijd om de auto op te halen. Die was vannacht blijven staan. Nog even weer afscheid nemen van Regine en dan zetten we koers naar Bad Tölz. Een stad met ook weer een heel mooie Altstadt. Ook deze keer weer heel anders.We genieten van koffie op een terras, onder een parasol, want ook vandaag schijnt de zon volop. Even een beetje schaduw is dan ook niet verkeerd :-)
Opvallend is het grote aantal winkels die klederdracht verkopen. Dirndeljurken en Lederhosen en zo. Niet iets wat ons nou echt zou staan, geloof ik.


We hebben weer veel moois gezien en gaan naar de camping. We houden het verder hééél lui.
Zelfs de Imbiss voorziet ons van eten. Lekker en makkelijk!
Morgen gaan we weer verder.

Zaterdag 27 april

Na het wakker worden gelijk even naar buiten kijken. Het weer zou slechter worden. Maar het was nog steeds prima, temperatuur rond de 17 gr. Dus weer zomerse kleren aan. Later zal blijken dat april nog steeds zijn staart roert. We pakken de boel in en net als we gereed zijn om te vertrekken, maken we nog een spannend moment mee :-) Een ploeg mannen, experts in het vellen van bomen, staan op het punt een hele grote boom om te halen, en dat op een volle camping. Precisiewerk dus.
We wachten nog een moment, en ja, daar gaat ie. Op de goede plek, maar het geeft een enorme grote gele wolk van stuifmeel. We zijn niet allergisch hiervoor, maar we starten de motor en zijn weg, voordat al die plakkerige troep neerdaalt op auto en caravan.
De rit verloopt voorspoedig. In München is er even een misverstand over de wegaanduiding en we rijden de stad in. We volgen de middelste ring (alles wel 4-baans) waar veel omleidingen in zitten wegens werkzaamheden. En zonder mankeren zijn we aan de noordkant van deze megastad. We rijden verder. We zien veel onderweg, want de Tom-Tom is ingesteld op het vermijden van snelwegen.


 Het weer wordt allengs slechter. Nevelig en ineens maar 6 graden! Die temperatuur is het nog steeds als we de camping in Schillingsfürst op rijden. De camping is niet helemaal onze smaak. Veel vaste standplaatsen met semi-permanente bouwsels. Maar OK, we zetten de caravan neer en doen gauw het kacheltje aan en nemen een wijntje. Al gauw zijn we lekker warm!
Later op de avond krijgen we nog een paar fikse buien met onweer, maar als we gaan slapen is het weer stil.

Zondag 28 april

We genieten van een ”lazy sunday”. We staan wat later op, want we branden niet bepaald het bed uit. Het is echt fris, maar droog. Na ontbijt en koffie gaan we op pad. Schillingsfürst lig aan de ”Romantische Strasse”. Het is een route die loopt van Würtzburg tot aan Garmisch Partenkirchen. Met prachtige stadjes, kastelen e.d. Hiervan hebben we al eens een heel klein beetje gezien. Maar vandaag willen we meer zien. We rijden langs Rothenburg ob der Tauber en zien daar een billboard met de tekst: Frühjahrsatmosphär in Rothenburg. Daar willen we meer van weten. We bemachtigen een parkeerplek en gaan via de poort de stad in. Daar is het al mooi, Maar wat we daarna te zien krijgen..... Schitterend!
De gebouwen zijn prachtig en er is veel te doen. Een markt met ambachtelijk gemaakte zaken.


 Een modeshow en optredens op het marktplein. En middeleeuwse muzikanten kleuren het straatbeeld. Wat een leuke muziek is dat toch!


Ondanks de lage temperatuur genieten we van het rondwandelen. We genieten ook van een heerlijk ambachtelijk broodje bratwurst. Wat is het leven toch mooi!

Nadat we alles zo'n beetje hebben bekeken wandelen we buiten de stadsmuren terug. Ook daar is het prachtig. Veel bomen die in volle bloesem staan, sieren het landschap.


We rijden nog naar het dorpje wat we van bovenaf hebben zien liggen. In dat dorpje, Detwang, bezoeken we een kerkje van meer dan 1000 jaar oud. Een degelijk bouwsel dus!


We bekijken er ook nog even een camping. deze ligt wel mooi, maar is erg vol. We besluiten dan ook om maar mooi te blijven staan, waar we staan. Eigenlijk bevalt het wel heel goed. We hebben een veldje voor ons alleen en de voorzieningen zijn goed. Zelfs een redelijk goede internetverbinding, die we nodig hebben om de blog te kunnen maken en versturen:-))
Dan hebben we genoeg moois gezien en genieten van een rustige avond.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten