Volgers

Översätta/Translate

Blogarchief

dinsdag 23 april 2013

Reisverslag - deel 2

 Maandag 15 april

Vandaag is het weer nog mooier dan gisteren. We genieten er erg van gedurende de tijd die de wasmachine nodig heeft voor de was. Als die hangt, gaan we op pad. Eerst naar de burcht ”Hornburg” In feite is er een restaurant in gevestigd met een mooi panoramaterras. Daar genieten we van een colaatje. Dat mag ook wel want de prijs is €4,80 per glas! Verder valt er niet veel te bekijken.


Dan gaan we naar Eberbach. Een mooi stadje gelegen aan de Neckar.


We lopen de Altstadtroute en bekijken de mooie geveltjes. Op een mooi pleintje is een terras van een ”Eiscafé”en we bezwijken voor een heerlijke sorbet. Daarna lopen we de rest van de route. We eten nog een kleinigheid, dus koken hoeft weer niet.
Aangezien de blog nog geplaatst moet worden, gaan we naar Mc Donalds. Daar kunnen we een uur internetten. Maar er moet nogal wat gebeuren, dus het is een hectisch gedoe. Maar uiteindelijk is het toch weer gelukt!
Vanavond tot 21.00 uur buiten gezeten. Nu nog even een DVDtje kijken. Heerlijk!

Dinsdag 16 april

Nog steeds prachtig weer. Ook nu beginnen we de dag lekker langzaam. Rond de middag vertrekken we naar Schwetzingen, gelegen tussen Heidelberg en Mannheim. Daar is een prachtig jachtslot gevestigd. Bij het slot zijn prachtige tuinen. Het heeft in aanleg wel wat weg van Versailles. Ook alles symmetrisch. Ook kaarsrechte bomenrijen en hagen.





 Natuurlijk ook de nodige vijvers met fonteinen. De perken waren helemaal beplant met voorjaarsbloeiers. Wat prachtig, maar wat een werk! Want als het weer uitgebloeid is, en bij 26 graden is dat vrij snel, moet er weer wat nieuws in. Bij het slot was ook een moskee en badhuis, prachtig in stijl aangelegd. Hoe die daar gekomen is weten we niet, maar misschien heeft de landheer op één van zijn reizen iets dergelijks gezien, en gedacht ”Dat wil ik ook!”.
In de tuin was ook een deel ingericht met fruitbomen die nu volop in ”bruidstooi”waren.
We hebben hier heerlijk gewandeld. Ik met de Nordic Walking stokken, hetgeen prima gaat.
Na zo'n wandeling heb je wel een hartversterkertje nodig. Dat was in ons geval eigengemaakte warme appeltaart met slagroom en ijs, en daarbij een cappuccino. Mmm :-)
Daarna wandelen we het stadje nog even door en dan zijn we blij dat we weer in de auto zitten. Maar niet voor heel lang! Want op weg naar de camping ligt het vestingstadje Dilsberg.

Hoog op de berg, met een vrij steiloplopende weg er naar toe. Maar ook dat lukt goed. Het was leuk, maar niet zo spectaculair als de folder wilde laten geloven. Dan moeten we nog even naar Mac Donalds voor onze digitale zaken. Ondertussen is het al dusdanig laat dat we daar dan maar een ”mealtje”bestellen. Geen Haute Cuisine, maar het vult wel.
Dan gaan we naar de camping, waar we nog een tijdje buiten kunnen zitten. We sluiten de dag weer met de DVD-tje.

Woensdag 17 april

Tegen de middag gaan we naar Mosbach. We zien dat daar een Tüv station (APK station) is. Hier gaan we naar toe om een milieusticker te halen die voor de grootste steden in Duitsland verplicht zijn. We hebben het plan nog naar Dresden en Leipzig te gaan en daar heb je er eentje nodig. Zo'n sticker kopen we voor €5,- en we zijn aangenaam verrast. Vanuit Zweden konden we er ook eentje bestellen voor de prijs van €40,-. Van het prijsverschil doen we vandaag andere dingen :-) Zoals even een dagmenu (tussen de middag) bij het restaurant van afgelopen vrijdag. Let op: 3 gangen voor €7,95 pp! Dan verkennen nog het laatste stukje Altstadt van Mosbach en dan zetten we koers naar burcht Guttenberg. Het stikt hier werkelijk van van dt soort bouwwerken.
Er loopt dan ook een route, de ”Burgstrasse”,van Mannheim tot aan Praag. Later gaan we nog naar het stadje Gundelheim. Een slaperig stadje, met..... jawel..... een slot. Het slot zelf heb ik niet bekeken. De weg was me te steil! Maar Jaap heeft het wel bekeken!

Wel was een konditorei met een grote keuze aan ijscoupes! En aangezien we zeer grote liefhebbers zijn, zwichten we! Niet goed....maar heerlijk!
Dan terug naar de camping en languit in de zon en af en toe kijken naar de grote aken die voorbij varen. Maar morgen vertrekken we richting Bodensee. We hebben hier erg genoten en deze omgeving is zeker een aanrader!


Donderdag 18 april
Vanmorgen vlot de boel ingepakt voor vertrek. Het weer is goed. Iets minder zonnig maar wel boven de 20 graden. We gaan naar Isny in Allgäu, niet ver van de Bodensee. De rit is vandaag eigenlijk een beetje saai. Het landschap is vrij vlak en ééntonig. Maar hoe dichter we bij de camping komen, hoe meer bergen er te zien zijn. De camping is een plaatje. Het sanitair is gloednieuw en prachtig. Het hoofdgebouw met terras ligt aan een bosmeer, waar je ook kunt zwemmen. Maar nu nog niet, want er ligt hier ook nog sneeuw (op plaatsen waar geen zon komt). Vanmiddag was het hier lekker warm, zo rond de 25 graden.Maar morgen wordt er een koudeval verwacht. Overdag een max.temp. van 8 graden!! We zullen het wel zien, maar nu lijkt het me allemaal nog onwaarschijnlijk.
Jaap is nog druk met de schotel voor te TV. Het valt niet mee om zo'n ding goed gericht te krijgen. Ik heb er al helemaal geen verstand van :-) Ook de WiFi verbindingen laten te wensen over. Het is maar goed dat we niet helemaal afhankelijk zijn van techniek!


Vrijdag 19 april

Tijd om weer de dag door te nemen. Vannacht begon de weeersverandering. Regen, maar niet overdadig. Datzelfde geldt ook voor de ochtend, maar dan wordt het droog en we gaan het stadje Isny bekijken. Het is een oud stadje met leuk winkelaanbod. Ook terrassen genoeg, maar gezien het weer, zijn ze leeg. We doen even wat boodschapjes en drinken koffie bij een bakker. Lekker even zitten en opwarmen. Buiten is het echt maar 7 graden!

De rest van het stadje doen we een andere keer, want er schijnt nog veel meer aardigs te zijn.
We gaan nog even boodschappen doen bij de Lidl. En weer constateren we dat het assortiment wel vele malen groter is als in Zweden. De verleiding is dus ook evenredig groot! Maar we houden het nog binnen de perken :-))
Dan begint de echte regen pas, en het kwik daalt verder. We gaan terug naar de camping. In de caravan is het heerlijk warm met het kacheltje aan. Glaasje wijn, spelletje Yahtzee, wat wil je nog meer! Daarna een lekker maaltje gekookt en gegeten. Morgenavond gaan we naar een concert in het Kurhaus in Isny. Het is een klassiek concert met o.a. stukken van Beethoven. Maar daarover later meer.
Wij gaan zo aan de koffie en genieten van de rest van de avond. Muzikaal omlijst door het gekletter van de regen op het dak :-D

Zaterdag 20 april

Gisteren schreef ik over de regen. Het kletterde inderdaad op het dak. Maar rond 22.00 uur was het droog......dachten we. Maar wat bleek? Het sneeuwde!! Dachten we dat we bij de Bodensee, met zijn subtropisch schiereiland, wel gebeiteld zouden zitten :-/



Vanmorgen doen we nieuwsgierig het rolgordijntje omhoog. Hoe zou het zijn? Nou, helemaal wit! Wel zo'n 5 cm. Het ziet er echt mooi uit, maar voor ons hoeft het niet meer. De mensen die op het mooiste plekje van het veldje staan, vertrekken. Wij besluiten daarop, ondanks de winterse omstandigheden, te verhuizen. De luifel is toch al voor een deel ingezakt! En met de mover en z'n afstandbediening, is het een fluitje van een cent. Na een uur, is alles weer geregeld en is het luie zweet er weer uit :-)
Het weer nodigt niet uit om op pad te gaan en Jaap besluit nog een laatste poging te doen om de Astra Sateliet te vinden. Een gepruts is het wel, maar het is gelukt! We kunnen nu kiezen tussen TV kijen of een DVD. Via DVD kijken we de serie ”The Killing”. Erg spannend en aanbevelenswaardig!
We eten niet te laat en gaan dan ons opmaken voor het concert! Nette kleren aan, dus.
Het Kurhaus is niet een oud gebouw, zoals je je dat voorstelt. Maar nieuw en strak. Wij zijn mooi op tijd en nemen plaats op de voorste rij.
Om 20.00 uur begint het met muziek van Scarlatti op vleugel. Virtuoos gespeeld! Daarna komen de 2 anderen van het trio en ze vertolken werken van Ludwig von Beethoven. De dame op cello en de beide heren op klarinet en vleugel. Dan spelen ze nog een stuk van Astor Piazola. De Argentijn die veel bandoleon en tango schreef! Geweldig! Het geluid in de zaal is zo goed, dat je ”midden in de muziek zit!” Na de pauze worden stukken van Brahms gespeeld en er wordt afgesloten met 2 stukken van Piazola! Subliem
, met name de klarinettist was super!
Ze krijgen een gootse ovatie van het publiek. Dat resulteert in 3 toegiften.
Nog nagenietend, gaan we weer naar de camping, waar iedereen al op één oor lijkt te liggen.
Wij genieten nog een poosje en na 0.00 uur is het ook voor ons bedtijd.

Zondag 21 april

Vanmorgen slapen we lekker uit. Heerlijk om niets te hoeven. Na het ontbijt en de koffie prutsen we nog om. Het weer lokt nog niet echt om er op uit te trekken. Maar aan het begin van de middag gaan we richting Wangen, zo'n 20 km van de camping. We stellen de Tom-Tom in op een landelijke route. En die krijgen we. Via prachtige weggetjes komen we in Wangen aan. Aan






gezien we deze vakantie al zo veel moois gezien hebben, is de verwachting niet te hoog gespannen. Maar.... wat een verrassing. Wat is het hier mooi! Bij iedere bocht van de straat roep ik: ”Kijk nou toch!”.
 Ook op zondag is het er gezellig druk. Ook in de lunchroom/konditorei waar we wat drinken en wat te eten bestellen. Jaap kon z'n draai niet helemaal goed vinden in de menukaart, maar uiteindelijk had hij het prima voor elkaar! Het is een Flammkuchen, bedekt met véél van alles en nog wat (ham, ei, salami, kruiden crème fraiche, wortel zuchini en Emmenthaler kaas). De foto zegt de rest!
Ik krijg een heerlijk belegde baquette. Daarna wandelen we nog wat, om de verbranding weer wat op gang te krijgen. We zien nog een aantal mooie dingen.
Dan besluiten we naar Leutkirch te gaan. Moet ook leuk zijn. Maar na Wangen verbleekt het stadje in onze ogen. We rijden er doorheen en besluiten weer op de basis aan te gaan. Waar Jaap de voorbereingen begint om de blog klaar te krijgen. Veel hoef ik nu niet meer te doen. Ik heb iedere dag keurig mijn huiswerk gemaakt! En dat is ook wel handig, want we zijn nu de draad al wel eens kwijt als het gaat om wanneer we wat gedaan hebben :-))

Geen opmerkingen:

Een reactie posten