Volgers

Översätta/Translate

Blogarchief

maandag 15 april 2013

Reisverslag

Zondag 7 april

Eindelijk wagen we het erop. We gaan met vakantie! Het weer ziet er nog niet heel rooskleurig uit op het vasteland van Europa, maar wachten is ook geen optie.
Om 11.00 verlaten we huis en haard en gaan we op weg. Het traject voor de eerste 2 dagen ligt vast.
Deze dag voert ons naar Göteborg. We hadden zaterdagavond nog besloten om de Stena Line naar Kiel te nemen. Dit ook, omdat de oorspronkelijke gedachte om via Denemarken en Oost-Duitsland af te zakken werd doorkruist door een pechgevalletje. Een kapotte boiler :-(
Dinsdag kunnen we bij de dealer in Borculo langskomen voor reparatie.
Onderweg hebben we prachtig weer. Veel zon (zoals de maanden ervoor). Onderweg ontmoeten we Jan en Nel, die met broer Jan op weg zijn naar Munkfors. Zij kwamen net van de boot waarmee wij naar Kiel varen. Even lekker in de zon staan koffiedrinken. Daarna even heerlijk genieten van een Thais-Chinees buffet in Mellerud. Al met al zijn we ook vlot op de terminal. Het inschepen duurt nog wel even, maar iedereen kan mee, dat is een goed gevoel.
Aan boord vermaken we ons goed. We hebben een daalders plekje in de lounge met zeezicht.
De hut is OK, maar vreselijk warm. Die nacht slapen we dan ook zonder dekbed.

Maandag 8 april

De boot is rond 9.15 uur in Kiel. Een half uur later rijden wij de Schwedenkai af. De rit naar Diepenheim verloopt vlot. De Autobahn is redelijk rustig,dus dat is fijn. Om 17.00 uur zijn we op de plaats van bestemming. Bij Jan en Ria in Diepenheim. Daar kunnen we in de tuin staan. Maar voor het zover is.... De inrit is erg krap voor zo'n lange combinatie. Daardoor zakt één wiel van de caravan wat weg in de drassige slootkant. Maar met vereende krachten is de klus zo weer geklaard. Gedurende de avond kletsen we heel wat bij onder het genot van eten en drinken. Heerlijk! En dan is het tijd om te gaan slapen.

Dinsdag 9 april

Na een goede nachtrust, redelijk vroeg uit de veren. Want de caravan moet ter reparatie. Na nog een gezamelijke kop koffie met Jan en Ria vertrekken we. De reparatie van caravan is in 2 uurtjes gepiept. Het weer lijkt wel aardig en we willen niet ver rijden. We komen terecht op Camping ”De Boomgaard” in Vorden. Prachtig verzorgt daar! Maar het weer werkt niet mee. Maar we gaan toch op pad. Naar Doetinchem. Dat valt ons wat tegen, maar we genieten er wel van een patatje met en een kroket. 's Avonds spelen we de hele avond Candy Crush Saga op de computers en telefoon. We lijken wel zombies...!

Woensdag 10 april

's Ochtends doen we rustig aan en in de middag gaan we naar Zutphen. Wat een leuke stad is dit toch! Jaap heeft ook zijn dag.... want er staat een haringkar, en dan moet je er 2 eten :-)
Nog even op een terrasje buiten zitten en een cappucino drinken. Niet dat het warm is, maar het is leuk om mensen te kijken. Dan gaan we weer naar de camping en hebben een rustige avond met een DVDtje.

Donderdag 11 april,

We worden wakker met regen, en ook behoorlijk wat. Het is zelfs geen leuk weer om te vertrekken, hetgeen we toch maar doen. We besluiten door Duitsland naar het zuiden te gaan. Onderweg wordt het weer geleidelijk beter en warmer, maar het kan nog steeds geen pochen lijden. We rijden via de Autobahn het grootste gedeelte. We doen ook nog een stukje op kleinere wegen op raadgeving van Tom Tom. Maar die stuurt je zogezegd het bos in :-)
Op het eind van de middag zoeken we een camping. De eerste die we vinden keuren we af, dit ivm het hoge stacaravan niveau.. Nu staan we opde 2e, met net zoveel stacaravans..... Maar morgen gaan we verder. We denken richting Bodensee te gaan. Maar niets is zeker!

Vrijdag 12 april

We worden wakker van stromende regen die op het caravandak kletst. Vannacht zijn we ook al een aantal keren wakker geworden van de regen. We staan bijtijds op want we willen niet te laat rijden.
Dat lijkt te lukken....maar dan komt er een kink in de kabel. De (klei)grond is zo verzadigd van water dat de wielen van de auto doorslippen. Zelfs de vierwielaandrijving kan dit niet voorkomen.
Gevolg: een auto en een caravan volgespoten met modder. Het lijkt wel of we aan de Sweden Rally hebben meegedaan :-)) Met een klein beetje hulp van de campingmevrouw, de caravan gedraaid en een andere koers uitgezet. Dat lukt net! Gelukkig maar, want op deze camping willen we niet nog een dag staan. Er deugt veel niet. Verder geen woorden aan vuil maken. Onze combinatie op de weg valt al genoeg op door het smerige uiterlijk. Op een parkeerplaats nog even een zijruit gewassen meteen flesje water. Er was niet meer door heen te kijken.
Verder verloopt de reis goed. De Bodensee laten we nog even wachten tot een later tijdstip. De buurt van Heidelberg lijkt ons geschikt. Ondertussen laat ook de zon zich zien, welliswaar afgewisseld met buien. Maar toch! De camping (Cimbria in Neckarzimmern) waar we terecht komen, is TOP! We hebben een prachtig plekje aan de Neckar en zien de boten voorbij gaan terwijl we genieten van de zon. Later gaan we naar Mosbach, maar niet voordat we de auto een fijne beurt in de autowasstraat hebben gegeven. Mosbach is een prachtig stadje met veel vakwerkhuizen van ca. 350 jaar oud. Erg leuk en fotogeniek.
We eten ergens in een leuk restaurantje. Ook dat is echt genieten. Al met al is het een dag om in te lijsten, al begonnen we met een valse start!

Zaterdag 13 april

Ook vannacht tikt de regen op ons dakje, maar als we opstaan is het droog. We beginnen de dag rustig en om een uur of 11 gaan we richting Mosbach, want daar is markt. Het blijkt een pitoreske markt te zijn met veel verswaren.

 Ziet er erg gezellig uit. We pakken een terrasje onder het genot van een Cappucino en een hete chocolademelk (met slag...). Daarna winkelen we wat en we slagen goed. Voor ons beide was er iets geschikts. Dan eten we nog even wat, dan hoef ik niet te koken.
Wel doen we nog even boodschappen zodat we morgen wel onze warme hap gaan verzorgen. Het wordt vermoedelijk BBQ. Want de voorspellingen zijn fenomenaal! Boven de 20 graden wordt gezegd. Eerst zien en dan geloven! Maar in ieder geval zijn we hier beter af dan in Munkfors. Van verschillende kanten hoorden we dat het er weer heeft gesneeuwd! Dus wat het hier morgen zal worden......, in ieder geval geen sneeuw, dat is zeker!

Zondag 14 april

Vanmorgen bij het wakker worden, is de lucht egaal grijs. We geloven niet echt in de mooi weer verhalen. Maar om 11 uur schijnt de zon...en hoe! We genieten er even heerlijk van. Maar om 1 uur vertrekken we. Hier net boven het dorp is een burcht. Die willen we bekijken. Maar daar aangekomen blijkt dat velen met ons die gedachte hadden. Geen parkeerplek te vinden. We besluiten dan om morgenochtend daar te kijken. Wat een voorrecht als je niet meer tot de werkende klasse behoort. We gaan dan naar Heidelberg. Dat is een schot in de roos. Op zo'n prachtige dag flaneren massa's mensen in de Altstad. De terrassen zitten vol en voor de ijssalons staan dikke rijen! Maar de stad zelf is erg mooi. Het barst er ook van de toeristen. Je hoort heel veel vreemde talen. Ondertussen lopen de temperaturen op tot ca. 25 graden, en dan is even in de schaduw lopen ook wel lekker. Voldaan verlaten we de stad en rijden een mooie route.
Terug op de camping drinken we een pilsje voordat we de BBQ gaan regelen. Nou, dat lukt goed en het smaakt prima! Dan is er al bijna weer een dag voorbij, de dagen vliegen! Hoelang we hier nog zijn is nog niet bekend. Er is hier nog veel te bekijken en te genieten.
Alleen hebben we problemen met internet. Daarom is de blog ook een dag te laat. We regelen het nu via Mc Donalds, met dank!
Voor onze Candy Crush Saga vrienden nog even een mededeling. We kunnen geen levens geven, maar als de verbinding weer goed tot stand is gekomen, halen we de schade in :-))

Groetjes,
Truus

1 opmerking:

  1. Wat een herkenning. Kom al sinds mijn 5e jaar in Zutphen omdat mijn oudste zus daar woont. Verder was Heidelberg de eerste vakantie met mijn ouders in het buitenland.
    Hele goede herinneringen aan beide steden, hoewel ik Heidelberg niet meer heel goed weet...te lang geleden.....Ik was 9!

    Lieve groet en geniet ervan!!!
    Liek

    BeantwoordenVerwijderen