Volgers

Översätta/Translate

Blogarchief

zondag 19 mei 2013

Reisverslag - deel 6

Zondag 12 mei

We pakken in en als we klaar zijn , komt de campingbaas om de caravan met zijn Bobcat naar de verharde weg te loodsen. Dat is fijn, want het heeft erg geregend gisteren en voor je het weet is het hele veld verruïneerd. Maar nu gaat alles prima. We hebben een rustig ritje naar Wehe den Hoorn. Daar aangekomen komen we in een wat netelige situatie. We nemen een verkeerde oprit, die er vroeger niet was. Maar....dat is geen goed idee. We komen vast te zitten en de caravan zakt aan één kant weg en het ziet er niet echt lekker uit. Met behulp van Dick worden er een pallet en stenen voor het wiel gelegd en dan wordt het 4x4 gedeelte van de auto op de proef gesteld. Het lukt, maar ik heb niet durven kijken. Dan blijkt dat de mover (die zit bij het wiel) een tik heeft gekregen van een ingegraven betonbalk. De mover staat scheef en tegen de band en er kan niet gereden worden. Jaap ziet kans om het geheel los te draaien en weer goed te monteren. Al met al zijn we er zonder kleerscheuren vanaf gekomen.
Dan is er tijd voor gezelligheid en bijpraten. We maken samen eten klaar en voor we het weten is het tijd voor een volgend bezoek. We gaan naar Eenrum. Nu denk je, zo groot is dat niet. Klopt, maar als je net de verkeerde kant op loopt, kom je niet goed terecht! Na een rondje om de kerk en een telefoontje, komen we bij Alex en Monique. We hebben conversatie genoeg, dus de avond vliegt! Na een kort ritje zijn we weer bij ons mobiele huis. We stappen dan ook lekker weer in ons eigen bedje en zijn zo vertrokken.

Maandag 13 mei

Ik doe het rolgordijntje omhoog, vanuit mijn bed. Wat ik zie is een echte druilerige ochtend, met in de verte een eenzame fietser, die tegen de wind trapt. Het is duidelijk dat we het vandaag niet van het weer moeten hebben. Maar dat geeft niet, want er staan nog weer wat bezoekjes op het programma. We gaan naar Harry en Dineke en ik blijf daar terwijl Jaap nog even naar zijn oud-collega's gaat om even bij te praten. Later genieten we nog van een lekkere lunch, en alles onder een geanimeerd gesprek. Uitgepraat raken we toch niet :-) Maar we nemen afscheid, want we willen nog een bezoekje doen, en wel bij Joop en Mieke. Ook daar worden we hartelijk ontvangen en is er geen gebrek aan gespreksstof en vermaak. Daarvoor zorgen ook 2 kleinkinderen. Vooral de kleinste steelt de show. Dan loopt het tegen etenstijd en wij gaan Chinees eten halen. Dan snel naar Wehe, waar het ons allen prima smaakt. De avond is gezellig en het is maar zo laat! Als we naar de caravan willen nemen we de auto (voor 150 meter) wat het hoost en waait heel hard en af en toe een bliksemflits. De caravan schudt op zijn grondvesten! Maar als we in bed liggen begint het te luwen en we zijn snel vertrokken.

Dinsdag 14 mei

Vanmorgen gaan we naar Winsum voor een nieuwe haarcoupe op ons vertrouwde adres. Ook hier is er een lekker bakje koffie en gezelligheid. Het resultaat is ook prima en we gaan nog even het Oldehof in. We komen deze en gene tegen en stappen nog even bij Anneke binnen. We bewonderen de tuin. Het is werkelijk een stukje Zuid-Frankrijk in Winsum. Dan gaan we nog even naar Timen.
Baukje is er niet, maar Timen is een prima gastheer. Hij smeert broodjes en zet koffie. Wat geweldig is iedereen toch! En dan heb ik het nog niet gehad over André en José, die ons verrassen met een heerlijk lentestamppotje met een Hollandse bal gehakt. Wij kwamen een beetje afgepeigerd bij hun binnen, want we hadden boodschappen gedaan. Ter indicatie: bij het Kruidvat werd gelijk een extra kassa geopend toen wij aan de beurt waren!!
's Avonds kijken we bij Tity in het café naar de voorronde van het songfestival (vanuit het Zweedse Malmö), naar Anouk dus ook.
Rond 11 uur nemen we afscheid van Tity, want zij moet de volgende dag vroeg weg.
Wij ruimen nog wat op en dan gaan we op één oor.

Woensdag 15 mei

We maken de boel klaar voor vertrek en drinken bij Dick nog een laatste kopje koffie. Dan is het tijd om te gaan. Iedereen willen we graag bedanken voor de hartelijkheid, geweldig!!
We vertrekken met kil weer, maar al bij Oldenburg is het 21 graden en zonnig. Dit blijft de hele weg zo. Onderweg maak ik op een parkeerplaats nog even wat warm eten.


 Dan is dat alvast klaar. Als we in Kiel aan boord van de Stena Scandinavica gaan, wordt het donker en we krijgen een enorme hoosbui, met een aantal fikse onweersklappen. Maar tussen de buien door kunnen we op het dek nog even mooie foto's maken.


De overtocht is prima en gelukkig is de hut (met raam) niet zo warm als op de heenweg.

Donderdag 16 mei

Als we wakker worden is de scherenkust van Göteborg al bijna in zicht. Het is prachtig weer en we besluiten niet aan boord te ontbijten, maar naar het zonnedek te gaan. Het binnenvaren naar de haven van Göteborg is altijd weer een belevenis, zeer met zulk mooi zonnig weer.


 


We komen op tijd aan in Göteborg en we besluiten een wat toeristvriendelijke route te nemen, via Bengtsfors. Dat blijkt echt te kloppen, want vrijwel direct nadat we van de E6 af zijn worden we verwelkomd door een eland die pal aan de weg aan het grazen is. Helaas is het niet mogelijk een foto te maken, want er rijdt een auto pal achter ons en er is ook nog een tegenligger. Wel even jammer, maar het is niet anders. Onderweg nemen we de tijd om te ontbijten en later klappen we de stoelen uit om van de zon te genieten. Het is heerlijk. We raken nog in gesprek met een Nederlands paar dat ook al een aantal jaren een vakantiehuis in Zweden heeft. Dan nog één stopje, tegen de dufheid. En dan naar huis. Maar voor we in huis gaan, zitten we al aan de koffie bij Lennart en Laila, onze buren.
Als we in huis komen, verwonderen we ons over de grootte van alles. Het is mooi om weer thuis te zijn. Maar onze vakantie was een groot succes en zeker voor herhaling vatbaar!
Nadat we nog een klein beetje hebben uitgepakt, gaan we met veel genoegen in ons eigen bed.


1 opmerking: