Volgers

Översätta/Translate

Blogarchief

zondag 8 september 2013

Taart en Transport

Hej hej,

Sinds mei 2009 hebben wij met regelmaat en veel plezier onze blog gepubliceerd. En vandaag is het onze 250ste blog. Wel een stukje taart waard dachten wij:


Voorlopig zullen we er nog niet mee stoppen, want wij krijgen zoveel leuke reacties op onze verhalen en belevenissen waaruit blijkt, dat heel veel mensen ons nog steeds volgen  en er plezier aan beleven.

Vrijdag zeiden Jaap en ik tegen elkaar dat we deze week niet heel veel te vertellen hebben. Behalve dan dat we woensdag eindelijk een nieuwe wasmachine gekregen hebben. Als je ruim 2 weken zonder hebt gezeten, is dat wel heel erg fijn! Maar je ziet ook eens, dat je wel veel minder hoeft te wassen dan je gewend bent, zonder dat het problemen geeft met geurtjes en vuile kleding.
Maar goed, het oude stramien zal wel hervat worden!

Maar de levering van de machine ging ook nu niet helemaal zoals verwacht. Dinsdag zou de kapotte machine door DHL worden gehaald en de nieuwe zou worden gebracht. Maar de levering had bevestigd moeten worden, en dat hadden we over het hoofd gezien, dus werd de alleen de kapotte machine opgehaald. :-(
Dus maar weer gebeld... We konden de machine de volgende dag wel krijgen, maar dan moest hij uit het dorp worden opgehaald bij het servicepunt. Dat heeft Jaap gedaan, anders moesten we nog een week wachten, en dat werd te grijs!

De oude wasmachine hadden we gratis aangeboden op de loppis, waar we vorige week stonden. Ook de piano kon gratis worden afgehaald. Beide zijn naar één adres gegaan. Dinsdag heeft hij de wasmachine opgehaald en zaterdag de piano. Dat laatste was een hele toer. Wat een zwaar ding was het, zo zwaar dat de transportkarretjes eronder bezweken! Maar met de hulp van Daan en Liesbeth is het gelukt. Wel stond het hele huis zo'n beetje op de kop, maar ook dat was weer snel in orde gebracht. We waren gisteren ook wel wat gewend, wat verhuizen betreft.

Woensdag waren we op bezoek bij Lasse en Birgitta. Zij hebben een nog veel mooier uitzicht over de Klarälv dan wij:
Het was heel gezellig en aan het eind van de middag gingen we met hun de groentetuin in en kregen tassen vol verse en absoluut onbespoten groente mee om te transporteren.


Zaterdag was er  weer veiling en........dan weet je maar nooit wat er gaat gebeuren☺.
Want..... er stond een mooie bank, die wel geschikt kon zijn op de veranda. De kleur van de bekleding zou heel goed staan bij het vloerkleed wat er ligt. De bekleding van de bank die op de veranda stond was wel aan vervanging toe, want die is erg verbleekt door de zon. Dat heb je met zo'n geweldige zomer! Maar Jaap liep er nog niet zo heel erg warm voor. Maar we hadden afgesproken dat ik het maar zou bekijken. Nou, dat heb ik gedaan, samen met Liesbeth en Daan, maar wel nadat ik hem gekocht had. Wat bleek? Het is een slaapbank, met allerlei snufjes, die we allengs ontdekten. Niet alleen op de bank kun je liggen, maar ook op de matras die eronder lag. Die matras bleek ook nog eens een bed op poten te zijn! En mooie dekmatrasjes bleken er ook nog bij te zitten. En dat voor 275 kronen (ca. € 31,65)!! Dat betekende dus ook weer....transport! Jaap kwam met de aanhanger en al fluks zat alles erop. Ook het afladen en herinrichten was wederom snel gedaan. Met dank aan Daan en Lies, die in ruil van mij een lekker maaltje eten voorgeschoteld kregen.


Volgende week is dan het laatste transport denk ik. De “nieuwe piano”. Dat zal ook weer een klus worden, maar misschien worden we steeds handiger! Hulp is al geregeld, en dat is klasse!

Gisteravond kwam het koor van Munkfors in actie in het programma “Körslaget”, Korenslag dus.
Hieronder vertrekt de bus voor het transport van het koor naar Stockholm, iets dat in ieder geval nog de komende 2 weken het geval zal zijn en misschien nog langer als ze tenminste verder komen.


Ze deden het prima maar de concurrentie is erg groot. Munkfors is vergeleken met de andere gemeentes ook verreweg het kleinst en aangezien het winnen wordt bepaald door het aantal stemmen dat wordt uitgebracht door de kijkers, denk ik dat het moeilijk gaat worden om te winnen. Maar we duimen! En stemmen!

Tot begin van de 90-jaren werd er hout getransporteerd over de Klarälv.

Tegenwoordig zie je haast nooit vaarverkeer bij ons op de rivier, want het is een stuk van ca. 20 km tussen 2 waterkracht- centrales en de waterval van Munkfors. 


Maar gisteravond betrapten wij toch nog net een vaartuigje, namelijk een vlotje met een buitenboordmotor en campingstoeltjes met luierende "vaargasten".


Vandaag gaan we naar een Gårdsauktion (openlucht veiling) ten zuiden van Sunne, want het is prachtig weer en dan is het geen straf om de hele dag lekker buiten te zijn. Of we met iets thuiskomen??? Wie weet!!
Volgende week zal ik erover berichten.

Graag tot dan,

TruusGeen opmerkingen:

Een reactie posten