Volgers

Översätta/Translate

Blogarchief

zondag 20 oktober 2013

Herfst gaat over in winter.....

Hejsan!

Vorige week spraken we nog volop over herfst. Nu kunnen we spreken over winter! Vandaag is het nauwelijks boven het vriespunt geweest. Ook dat geeft de natuur weer een ander aanzien.
Veel van het weer heb ik vandaag niet meegekregen. Vééél te druk. Vanmorgen ging ik om 9.15 de deur uit, op naar de kerk in Ransäter waar we moesten zingen. Deze keer zongen we samen met het kerkkoor. Erg mooi, want daar zitten toch keeltjes bij! Daar kunnen wij met ons koortje niet aan tippen ☺ Maar samen klonk het heel goed.
Al zingend konden we bijkomen van de kater die we gisteravond kregen. Vol verwachting begon heel Munkfors te kijken naar de uitzending van Körslaget. Wat deden ze het goed! Beter dan de andere finalisten. Beide teams brachten een nieuw lied, een lied wat in eerdere uitzendingen gezongen was en “The Rose”van Bette Midler! Wat werd dat door Team Book prachtig gezongen. Jaap zat met kippenvel en ik met zowel tranen over de wangen èn kippenvel!
Als je op Facebook zit kun je het zien door hier te klikken.
Gezien de bereidheid van de bevolking om te stemmen, kon de winst eigenlijk maar één kant op. MUNKFORS!! Maar nee, het mocht niet zo zijn. Was er dan toch niet genoeg gestemd??? Al snel bleek op Facebook dat een heleboel SMS-en niet waren bevestigd. In de honderdtallen liep dat. En dat alleen onder de trouwe volgers op Facebook. Hoe dat heeft kunnen gebeuren? Geen idee! Terugdraaien is er niet bij. Maar feit is wel dat de scouting in Munkfors nu niet het geld krijgt dat bij de winst hoorde. Een half miljoen Zweedse Kronen. :-((

Maar even terug naar vandaag. Vanmiddag had ik schildercursus van 15.00 tot 18.30! Het was erg leuk en het resultaat viel niet tegen. Maar het is nog lang niet af hoor.
Jaap kon vandaag mooi aan zijn modelspoorbaan werken. Zo had ieder zijn meug.
En nu werken we samen aan de blog. Ik met tekst, Jaap met de foto's!

Eerder in de week, het was toen nog heerlijk weer, met lekkere temperaturen, is Jaap in de schuur verder gegaan. Hij heeft op de nieuwe zolder, boven de garage, een heel grote kist gemaakt (365x55x84 cm!) om alle tuinmeubelkussens in op te bergen. En ik verzeker je, dat zijn er nogal wat! 

Ik ben creatief met mos geweest. Ik heb een aantal mosstillevens gemaakt. Zowel op 2 tafeltjes als in een aantal bloembakken. Erg leuk geworden, al zeg ik het zelf.


Het mos hadden we vorige zondag gezocht en de natuur vroeg weer om het maken van foto's! Heerlijk in dit digitale tijdperk!
  

Een Domherre (goudvink)
Deze week zijn ook de “vogel-voederacco-modaties” weer buiten gezet. De vogels kwamen al schooien door voor het raam te fladderen. Het is onwaarschijnlijk hoeveel vliegbewegingen er in onze tuin plaatsvinden sinds er gevoederd wordt. Ook de eekhoorn is weer van de partij! Het is en blijft een mooi schouwspel :-)


 Gisteren was het weer veiling! Er toch maar eventjes heen. Niet lang want we kregen bezoek. En ja, toch weer wat gekocht. Wat vind je van de zilveren armband die ik op de kop getikt heb voor €22.-
Verder nog een doos met een aantal mooie horloges en horlogebandjes. Het kost allemaal geen ruimte. Wat wel ruimte vraagt is de Stressles stoel in prachtig zwart leer die ik kocht voor €33,- Helaas geen foto beschikbaar. We halen hem morgenochtend op.
Wat we er mee doen? Kijken of we in huis iets anders weg doen. Of misschien op verkopen op “Blocket” de Zweedse marktplaats!


En dat het winter wordt kunnen we merken aan de voorruit van de auto:


Nu weet je weer wat over ons doen en laten,
graag tot volgende week!

Groetjes,
TruusGeen opmerkingen:

Een reactie posten