Volgers

Översätta/Translate

Blogarchief

zondag 13 oktober 2013

Uit en thuis!Hej,hej!

Na een week afwezigheid nu dan weer onze wekelijkse blog. Ik hoop niet dat een aantal mensen ietwat van slag waren vorige week omdat er geen bericht was.
Waar waren we? Een behoorlijk aantal mensen weten dat al wel, omdat we hen in levende lijve hebben gezien tijdens de door ons afgelegde bezoekjes. We waren in Nederland gedurende een week. Van 3 tot 10 oktober.
Reden? Een bezoek aan het ziekenhuis in Deventer i.v.m. pijnproblemen aan mijn, in september vorig jaar, geopereerde knie. Maar daarover later meer!

Donderdag 3 oktober vlogen we van Skavsta (in Ryanair termen: Stockholm-Zuid, alhoewel het denk ik een uur rijden van Stockholm ligt). Wij hadden een heel goedkoop retourtje. Net iets meer dan € 100,- voor 2 personen! Bij terugkomst bleek het parkeren bijna net zo duur als de heen- en terugvlucht! Wel moet je rekenen dat de rit naar het vliegveld een kleine 4 uur duurt.
We vlogen op Bremen, waar we een auto gehuurd hadden. 


Vervolgens reden we richting Eenrum waar we een week zouden wonen.

 We konden nl. een week terecht in het huis van Alexander, een vriend van Jasper, hetgeen fantastisch was. Alex nog hééél erg bedankt! We hebben genoten!! En ook Monique bedankt! Voor ons was deze week ook echt een weekje vakantie in Nederland. En dat betekent veel bezoekjes afleggen. We hebben 10 bezoeken in 6 dagen afgelegd en ieder bezoek was weer een “warm bad”. Iedereen bedankt! Ook zijn we nog uit eten geweest met Alex en Monique in Groningen bij Günes, een Turks restaurant in de Oosterstraat. Zeker een aanrader! (wel even reserveren). Het betekent ook dat we even weer konden genieten van Hollandse lekkernijen, zoals: haring, kroket en lekkerbekje. Mmmm!


Woensdag kon ik in het Deventer Ziekenhuis terecht bij de orthopeed, die me ook geopereerd heeft. Eerst werd er een MRI gemaakt om te zien of de meniscus misschien beschadigd was. Dit bleek niet het geval. Naar alle waarschijnlijkheid is het zo dat de knobbel die aan de achterkant van de meniscus zit over de rand van de knieschijfprothese schiet en dan tegen mijn eigen bot en kraakbeen aan komt. Dat veroorzaakt dan de pijn. Er zit ook vocht in de knie en dat duidt op irritatie in het gewricht. Om dat op te heffen en de knie rust te geven, heb ik een spuit in de knie gekregen. Als de klachten aanhouden zal ik weer geopereerd moeten worden. Er zal dan een volledige knieprothese geplaatst gaan worden. Maar vanaf nu houd ik wekelijks contact met de orthopeed om te kijken hoe het gaat. Hiermee ben ik prima tevreden. Zo, dit was even een medisch intermezzo, en graag ga ik verder met gezelligere zaken :-)

Weer aangekomen in Zweden werden we verwelkomd met een pracht aan herfstkleuren! Ongelofelijk hoe in één week het landschap kan veranderen. We hadden daarvan eigenlijk even een paar foto's moeten maken, maar dat hebben we dat niet gedaan omdat het eerst regende en het daarna te donker werd. Wel hebben we wat foto's van de herfstkleuren hier in de omgeving van ons huis. En ook van het mystieke uitzicht op de rivier in de ochtend!
Maar ja, het blad valt van de ene boom sneller als van de andere. De bomen bij ons in de tuin waren al het blad al kwijt en het was in één keer naar beneden gekomen. Dat heb je bij windstil weer :-)
Dat betekende: Werk aan de winkel! 7 aanhangwagens met blad heeft Jaap afgevoerd! Nu ziet het er weer netjes uit. Het vogelhuisje is weer neergezet want de beestjes kwamen al voor het raam fladderen om te schooien. Ze weten het precies!

Ik heb me beziggehouden met appels. Een reuzenappeltaart en heerlijke appelmoes waren het resultaat van deze arbeid. Zonder de schenking van de appels door Jan en Nel was dit resultaat niet tot stand gekomen! Bedankt!
Ook de bloembakken onder de ramen zijn nu in herfstsfeer gebracht, met IJslands mos, heide en appeltjes. Kleine moeite, groot resultaat!

En dan nog even een update van Körslaget. We (ze) zitten in de finale!!!! Het was erg spannend! Het niveau van de halve finalisten ontliep elkaar niet veel. Maar de bevolking van Munkfors stemde massaal (ook wij 8x) en dat gaf de doorslag. Nog even leuk om te vertellen: Wij hebben onze eigen Tina Turner!! Een pittige 66 jarige die het aandurfde om Simply The Best te vertolken, en wel in een outfit die ook de echte Turner niet zou misstaan! Het hele dorp is in opgewonden stemming. We leven met elkaar op een rose (dè kleur van Team Book) wolk Komende zaterdag zullen we weten of Team Book gewonnen heeft. Aan de inzet van koor en de bevolking, die alles uit de kast haalt om stemmen te genereren, zal het niet liggen. De Nederlandse bakker gaat ook door met de Bookelse (gebakjes). En zelfs de honden stemmen rose!!!!

En nog even een verzoekje aan onze Zweedse lezers: Stem zaterdagavond op Team Book (liefst meerdere malen ☺). Het programma wordt uitgezonden vanaf 20:00 uur op TV4.

Volgens mij zijn we nu weer aardig bijgepraat, dus graag tot de volgende week!

Groetjes Truus


Geen opmerkingen:

Een reactie posten