Volgers

Översätta/Translate

Blogarchief

zondag 29 september 2013

't Is weer voorbij.......


Deze week hebben we, ondanks de vele uren zon die we dagelijks hebben, toch echt afscheid genomen van de zomer. We hebben al een aantal nachten behoorlijke nachtvorst gehad. Zo'n 5-6 graden onder nul, hetgeen betekent dat alle bloemen zijn bevroren! Jammer maar niets aan te doen.Om nog even de sfeer vast te houden had ik de laatste bloemen geplukt voor een boeket en ook dit samen met laatste lupine van dit jaar nog even vereeuwigd op de gevoelige plaat. 

Wel zagen we nog zomergasten, kraanvogels, die nog geen haast schenen te hebben om naar het zuiden af te reizen.

Wat nooit voorbij gaat is werken. Jaap is deze week aan zijn project “garage” begonnen. Het plafond daar, was gedeeltelijk verrot en was aan vervanging toe. Maar op de zolder lag een hele berg stro die daar waarschijnlijk al meer dan 30 jaar lag. Het was ook nog gedeeltelijk verrot door lekkage van jaren terug toen het oude pannendak er nog op lag.


Geen makkelijke en schone klus om alles weg te krijgen. Een mondkap en veiligheidsbril is met zoiets ook geen overbodige luxe! Jaap heeft even bijgehouden hoeveel karren stro hij heeft afgevoerd en verbrand. Maar liefst 19 karren vol!! 
Maar ondertussen ziet het er nu heel anders uit. Meer dan ¾ deel van het plafond is nu vernieuwd en ik ben trots om mijn Japie :-) 
Nog even een saillant detail: De dragers van het plafond hoefden niet te worden vervangen. Dit zijn draagbalken die nog jaren meegaan. Het zijn n.l. spoorrails van de vroegere spoorlijn van Karlstad naar Hagfors.

En passant is ook nog de caravan helemaal winterklaar gemaakt en zijn de tuinmeubels, we hebben er nogal wat, schoongemaakt en onderdak gezet.
Ook ben ik aan het inmaken, of liever, aan het inleggen geweest. En wel augurken die ik gekregen had en ook de dille was een gift. Zeg nou zelf, het ziet er lekker uit toch? Om te weten hoe het smaakt, moeten we even geduld hebben, want het moet allemaal even inwerken.

Terwijl Jaap gisteren druk aan het timmeren was ben ik naar de veiling geweest. Natuurlijk weer niet met lege handen thuisgekomen :-) , maar geen grote dingen in ieder geval.

Gisteravond hebben we weer met spanning gekeken naar Körslaget, waar het geweldige koor van Munkfors weer acte de présence gaf. Ze deden het weer geweldig, zowel qua zang als choreografie, met als gevolg dat het voor Munkfors nog niet gedaan is met de pret. Ze zijn wéér een ronde verder!! Dus komende zaterdag in ronde 5! Het leeft hier erg in het dorp en het bevordert de gemeenschapszin. Heel leuk!

Vandaag staat er voor mij een cursus op het programma. Ja, je leest het goed: cursus op zondag! Het is een cursus schilderen in acryl. Ik ben benieuwd hoe het zal zijn :-)

Graag weer tot de volgende keer!

Groetjes van ons,

Truus

Geen opmerkingen:

Een reactie posten