Volgers

Översätta/Translate

Blogarchief

zondag 17 november 2013

In de bus.....en inspiratie!

Vorige zondag zijn we, zoals gemeld, met de bus naar Säffle geweest. We hebben daar een theater-voorstelling bezocht, en wel: “Hur man lyckas i affärer utan att anstränga sig" of "Hoe te slagen in zaken zonder je in te spannen" naar de Broadway musical "How to succeed in business without really trying".


 Het was leuk. Er werd goed gezongen en gespeeld. Met name de mannelijke hoofdrol werd erg overtuigend gebracht.
 Wat vooral fascinerend was, waren de decorwisselingen onder het spelen. Je had er haast geen erg in dat er gewisseld werd en toch waren er 5 verschillende decors. Knap hoor!


 Het publiek was een goede weergave van "50 tinten grijs". Of is dat toch nog iets anders?


Vorig jaar was ik met mijn koor naar ook naar Säffle geweest. Naar de musical "Annie get your gun”. Ik moet zeggen dat ik die voorstelling sprankelender vond. Maar al met al waren we een hele dag onder de pannen. Van half één tot half negen. Het was een leuke dag.

Maandag ben ik naar een bijeenkomst van de SPF (Svensk Pensionärs Förbundet) geweest. We zongen daar met het gelegenheidskoor “Sånggladje” hetgeen zangvreugde betekent. En plezier geeft het, dat is zeker. Ook was er een demonstratie bloemschikken , om inspiratie op te doen voor de komende feestdagen. Maar van dat bloemschikken hier heb ik niet zo'n hoge pet op! Nee, ik mis echt wel de Nederlandse bloemist en dito bloemen. Alhoewel we nu mooie Zweedse tulpjes op de vaas hebben staan.

Wij zijn gisteren al volledig geïnspireerd geraakt voor de komende Kerstdagen. Het was gisteren prachtig weer met zon en heerlijke temperaturen. En onder deze goede condities hebben wij de buitenkerstverlichting opgehangen. Heerlijk! En zonder ijskoude handen en snoeren die niet willen buigen. Het is best een hele klus. Zeker de gróóóte ca. 10 meter hoge spar voor het huis versieren is geen kleinigheid. Maar onderhand heeft Jaap daar ervaring in. Al wordt de boom wel ieder jaar weer een stukje hoger. Even voor de goede orde. De kerstverlichting gaat nog niet aan hoor. We wachten even tot de eerste Advent. Dan pas, branden ook alle “trappetjes”en adventsterren weer voor de ramen. Ziet er heel feestelijk uit altijd.

Ondertussen hebben we nog wel even gekeken naar de intocht van de goedheiligman en zijn (gelukkig, zwarte) Pieten in de stad Groningen. Het zag er heel gezellig uit! Maar ja, de schoen zetten heeft geen zin hier :-), alhoewel Sint ook ieder jaar in Stockholm aankomt.


Ook feestelijk is het voorportaal van ons huis geworden. Het is weer in warmrood getooid, dè kerstkleur bij uitstek, maar anders ook heel mooi. Met zelfgevilte schapenvachten op de bankjes en natuurlijk met rode (kerst)gordijnen en een mooie rode mat die ik onlangs op een loppis heb gekocht (het zal ook niet zo zijn!)
Ook de caravan is nu helemaal klaar voor de winter. Jaap heeft de voorkant nu weer helemaal dichtgemaakt en de sneeuw kan er dus niet meer in waaien.

Donderdag zijn Rita en ik gezellig een middag naar de bibliotheek geweest en hebben daar heerlijk onder het genot van (gratis) koffie en wat lekkers (caloriearm, gebakken door Rita) boeken uitgezocht om (al weer) inspiratie op te doen voor de schilderles van vandaag. Beiden kwamen we beladen met boeken de bieb weer uit. Snel even wat boodschappen gedaan en toen gauw naar het zwembad om daar te genieten van de sauna!

Het weer is momenteel heel erg zacht voor de tijd van het jaar, +12 graden en zonnig! Voorlopig is de winter nog niet in aantocht, maar aan het begin van de week had het gevroren en de bomen waren volop berijpt. Dat geeft Jaap altijd weer aanleiding tot het maken van foto's van ons uitzicht op de rivier:
Bijschrift toevoegen
Vrijdag stond geheel in het teken van bezoekjes afleggen en daar was het die dag ook goed weer voor.

Het was weer een leuke week!

Hej då,

Truus

Geen opmerkingen:

Een reactie posten