Volgers

Översätta/Translate

Blogarchief

zondag 10 november 2013

Even bijkomen!

Voor ik verder ga met schrijven wil ik graag een bedankje geven voor alle belangstelling die we de afgelopen 2 weken hebben ontvangen. <3 Het heeft ons goed gedaan!
Met Jaap gaat het iedere dag een stukje beter. Hij sterkt weer aan en gisteren was de eerste dag dat hij geen last meer had van zijn maag. De afgelopen week hebben we een soort van vakantie gevierd binnenshuis ;-) Echt even bijkomen dus. Geen gek idee in deze donkere en toch wel sombere novembermaand. Het weer is in principe boterzacht van temperatuur, met een enkel nachtvorstje.
Maar met veel regen. Ook hadden we woensdag de eerste natte sneeuwvlokken in Munkfors. Maar die vlokken waren voor ze de aarde raakten, al gesmolten.


Door alle weersomstandigheden heen houd deze zomerbloeier moedig stand! De standplaats is wel erg beschut, maar ik vind het toch bijzonder, want bloeiende Lobelia in november in Zweden? Zeg nu zelf.......
Vorige zondag ben ik weer naar schilderles geweest en heb daar min of meer de laatste hand gelegd aan de Eenrumer toren. En ja, veel goede antwoorden hebben we gekregen op mijn vraag van 2 weken terug! Dat zegt iets over het kennisniveau van de lezer en misschien ook iets over mijn “kunstenaarsbloed”. Een eervolle vermelding gaat uit naar Jan-Willem uit Dubai. Hij was de eerste die met het goede antwoord kwam. En dat terwijl hij in in het zuiden van Nederland geboren en getogen is! Knap Jan-Willem! Nog even een reactie die ik heel grappig vond. Anneke vertelde dat de afbeelding haar bekend voorkwam. En toen ineens wist ze het. Ze had er 25 jaar vanuit haar huis tegenaan gekeken :-D

De laatste werkzaamheden die buiten nog moeten gebeuren, voor de winter invalt, hebben wel vertraging opgelopen. Maar misschien lukt het deze week. Het laatste tuinameublement staat heel zielig in de nattigheid en moet opgeruimd, de caravan carport moet afgesloten en de tuinkussens in de megakist die Jaap ervoor heeft gemaakt. Gelijk kan dan het kerstspul van de zolder. Want het kerstgevoel begint zo langzaam aan wel te komen. Kerstmarkten en Julbord (advertenties) zijn niet van de lucht! Nog even een reminder: Julbord is een enorm uitgebreid kerstbuffet.

Om nog even bij kerst te blijven, Sinterklaas mag ook. Ik heb nog een cadeautip voor diegene die hier de omgeving wat kennen (maar ook voor anderen). Ik kreeg deze week een boek te leen van Henk en Ina. Het is een misdaadroman die zich afspeelt in Hagfors. Het is (in het Nederlands) uitgebracht bij uitgeverij Prometheus en geschreven door Ninni Schulman (opgegroeid in Värmland en tegenwoordig woonachtig in Stockholm) Het boek heet: “Het meisje met sneeuw in het haar”.

Voor de volledigheid nog het ISBN nummer 978 90 446 1966 9 Het is lekker geschreven
en geeft de sfeer goed weer.

Vrijdagavond hebben we een gezellige avond gehad met Jan en Nel. Een potje Triominos gespeeld en Jan was de winnaar. Ik was zijn tegenpool: de verliezer :-(
Gisteren werden we verrast met een bezoek van Jasper en Jenta samen met Malin, Jasper's nieuwe vriendin. Heel erg gezellig gekletst (alles in het Zweeds, want Malin is een Zweedse) en samen lekker (Indisch) gegeten hetgeen goed in de smaak viel.
Vanuit het keukenraam hebben we de afgelopen week erg genoten van de vogels en de eekhoorns (een bruine en een “Amerikaanse”een grijze dus). Deze laatste haalde steeds voer uit het voederhuisje en racete daarmee weg en verstopte alle zonnebloempitten in een holletje in de boom voor het huis en in de grasmat. Volgend jaar kan het dus zo zijn dat we midden in een zonnebloementuin wonen. In ieder geval genieten we er erg van nu samen met alle beesten. Net gisteren weer 18 kg zonnebloempitten gekocht. Dit is, denken we, genoeg voor een week of drie. Het kost wat, maar dan heb je ook wat.....!
Vandaag waren we op reis! En wel een theaterreis naar Säffle. Met de bus. We zijn daar naar een musical geweest, Volgende week kom ik er wel op terug. Iedereen een gezellige Sint Maarten gewenst!

Graag tot dan!

Truus
Geen opmerkingen:

Een reactie posten