Volgers

Översätta/Translate

Blogarchief

maandag 16 december 2013

Gezellligheid!!

Deze week stond in het teken van gezelligheid, zoals zovele weken in ons bestaan :-D
Maar nu was er wel e.e.a. met een feestelijk tintje.

Om te beginnen maandag. Toen waren we op het Julbord van de SPF. De zaal was afgeladen vol en de stemming was ontspannen. De tafels waren prachtig gedekt en het beloofde helemaal leuk te worden. En dat kwam uit! Om te beginnen kwam Lucia met haar gevolg binnen. Dit keer  kinderen van het net opgerichte kinderkoor zo in de leeftijd tussen 6 en 10 jaar.
In plaats van de vrome strak stilstaande Lucia, hadden we er nu eentje die duidelijk last had van de lichtkroon op haar hoofd. Ze zat met regelmaat haar haar te schikken. Ook in het gevolg zaten kinderen die volgens ons net voor aanvang van het optreden “huppelwater“ hadden gedronken. Stilstaan, ho maar! En gelukkig waren de kaarsen in de handjes batterij aangedreven, want ze haalden er de gekste capriolen mee uit. Zoals het lampje steeds losdraaien of het kaarsje tussen de knieën stoppen, omdat je anders handen tekort komt. Het was echt lachen en heel leuk!
Daarna was het buffet geopend en kon een ieder zijn bordje vol scheppen met van allerhande heerlijkheden. De dames van het bestuur hadden alles zelf gemaakt tot zelfs het knäckebröd aan toe. Echt een hele klus en daarom: hulde!
Tijdens en na het eten was er live muziek van een 4 mans orkest. Viool, bas en accordeon. Heel goede muzikanten. Nadat de verloting was geweest, waarbij gek genoeg meerdere mensen 3x in de prijzen vielen, maar wij niet :-), konden we tevreden weer richting huis.

Zaterdag was Jaap jarig en die dag was ook heel gezellig. We hadden niet zo zeer een feestje, maar ieder kon binnen waaien. 's Middags kwamen ook Jasper en Malin en die bleven slapen zodat we de avond zonder haastige spoed door konden brengen. Ook mede dankzij de vele felicitaties die Jaap mocht ontvangen, in het echt of via de verschillende moderne media, werd het echt een fijne dag! Bedankt allemaal!

Gisteren, zondag dus, ontbeten we heerlijk met z'n viertjes. Daarna moest Jasper nog even “thuis”werken. Na de (late) koffie vertrokken we naar Uddeholm. Daar was in de herrgård “Sjögränd” een kunst- en wintermarkt. Helaas had het erg gedooid en was de temperatuur  5 graden boven nul. Daarom kon je nu een toertje maken met paard en wagen in plaats van met paard en arrenslee. Jammer. 

Maar verder was het leuk. Veel goede kunst, maar ook de betere etenswaren. Maar ook decoraties voor in en om huis.
Ook kon je er gezellig koffiedrinken. De herrgård is van Nederlandse eigenaars en veel van de exposanten ook. 


 In een van de bijgebouwen werden oliebollen gebakken.  De Zweden kennen die niet en ze  konden ze hier dus proeven. En natuurlijk hebben wij ze ook even geproefd. Voor Malin was het de eerste kennismaking met dit fenomeen. Voor een groot deel was het publiek echter wel bekend met oliebollen, want er waren wel heel veel Nederlanders, die hier allemaal in de buurt wonen. Malin zei verwonderd: "Het lijkt wel een Nederlandse kolonie!"
Wat ook nog de moeite van het vertellen waard is: in de salon speelde Martin Bezemer op één van zijn zelfgebouwde klavecimbels prachtige muziek. Hetgeen het gevoel versterkte dat je even in de tijd terug bent!

Een leuke dag die zo  nog werd afgesloten met een klein etentje hier thuis met Jan en Nel en daarna een spelletje tot laat in de avond. 

Graag tot volgende keer!

Groetjes,
TruusGeen opmerkingen:

Een reactie posten