Volgers

Översätta/Translate

Blogarchief

zondag 22 december 2013

De donkere dagen voor......Ja, we zitten echt in de donkere dagen voor Kerstmis. Ook hier is geen vlokje sneeuw te bekennen :-(Om sneeuw te vinden moet je in Lulea of daar boven zijn. Dus grofweg zo boven de Poolcirkel!!
Ik weet nog, dat ik een paar weken geleden schreef, dat als het zo doorging, wij niet hoefden te dromen van een Witte Kerst. Nou we dromen inmiddels wel een eind weg!! We kunnen natuurlijk ook even in onze fotoarchieven duiken en daar even zien hoe het zou kunnen zijn.


Binnenshuis is het gezellig. Gisteren even het één en ander gebakken, dus het huis geurde lekker naar deze kerstmisbaksels. Lees Kerstmis baksels!! Want het is allemaal erg goed gelukt :-).


Vanmorgen kwamen Lasse en Birgitta als kerstverrassing nog even wat zelfgebakken Zweedse specialiteiten brengen, nl. tunnbröd en saffranskorpor (cantuccini met saffraan).


De kerstversiering is helemaal klaar en de amaryllissen bloeien bijna. Prima timing dus!
De kerstcadeautjes zijn ingepakt en wachten op het moment ( eerstekerstdag) dat ze weer uitgepakt  kunnen gaan worden. Dit doen we samen met Jasper en Malin die dan gezellig bij ons zijn. Wij hebben er zin in!!

Overal zijn deze week nog kerstconcerten. Ook wij hebben deze week 2 optredens gehad met ons koor. Woensdag kon iedereen die dat wilde in de Försammlingshem een jultallrik komen eten. Dit was een iets simpelere variant van het Julbord. De opkomst was buitengewoon groot. Maar liefst 200 personen genoten van de lunch en van onze zang (naar ik hoop)! En de kosten van dit alles? Een vrijwillige gift, maar maximaal 20 kronen.


Vandaag krijgen we logé's. Henk, Elsbeth met hun zoon en schoondochter en hun kleinkind Felix.
Het lijkt wel een beetje op het kerstevangelie. Maar in plaats van Judea trekken zij door naar Härjedalen. En gelukkig is er altijd plaats in deze herberg.

Deze blog afsluiten doen we graag met de volgende wens:

Wij hopen dat een ieder op deze aarde een vreedzame Kerst kan hebben. Nog beter zou zijn dat iedereen op deze wereld in de toekomst in vrede kan leven.
Ook hopen wij dat alle bloglezers zullen genieten van hun naasten en van de gezelligheid die deze dagen met zich meebrengen.

Ons koortje op de schouw ( gemaakt van vilt door Angélique) zingt ter afsluiting uit volle borst:
Jul, Jul, strålande Jul! (Kerst, Kerst, stralende Kerst) en daar sluiten Jaap en ik ons graag bij aan.


Groetjes,

Truus

Geen opmerkingen:

Een reactie posten