Volgers

Översätta/Translate

Blogarchief

zaterdag 24 mei 2014

Vakantieverslag (slot)

Vrijdag 2 mei

De wekker loopt al bijtijds af en snel maken we de boel in orde voor vertrek. Het is ook echt weer om te vertrekken. Het is koud en somber. Het heeft gisteravond, en een deel van de nacht, geregend.
Camping ”Am Wostra¨ is ons goed bevallen en we gaan zeker nog eens weer naar Dresden, want we hebben nog lang alles niet gezien!
Net buiten Dresden wordt het behoorlijk mistig en de temperatuur zakt onder de 5 graden. Wat een verschil met de dag ervoor: rond 22!
We hebben een beste rit voor de boeg, maar via de snelwegen loopt het allemaal vlot. Het is niet bijzonder druk op de weg. En om 7 uur 's avonds komen we, met zon, in Meppen aan. 

Onze reisroute tot nu toe..

We krijgen een plek toebedeeld en net als wij staan en koffie drinken, krijgen we overburen met een hele grote tent (en veel lawaai)! Er blijft bijn geen plek voor onze luifel over.... 

Maar even een gesprekje met de camping- eigenaresse...en de zaak is geregeld. We moeten nog even verplaatsen, maar dan hebben we een wereldplek!!
 En taart op de koop toe, want we kregen een kwart eigengebakken taart, voor het geleden ongemak. Lief hè? We genieten ervan en van de lekker rustige avond.

Zaterdag 3 mei

Vanmorgen de luifel opgezet. Het is lekker zonnig en we doen het kalm aan. In de middag gaan we naar Emmen om wat boodschappen te halen en om bij de campingshop wat spullen te kopen.
Dan gaan we terug om nog wat te zonnen, want de komende dagen zal daar niet zo veel van komen, volgens het weerbericht. Dus verder wordt het een ¨lazy¨dag!

Zondag 4 mei
Ook vandaag zit de gang er niet echt in. We genieten van het luie leven. Jaap is druk bezig met de blog, hetgeen hier toch meer tijd en inspanning kost dan thuis! We plannen een paar bezoekjes en doen verder wat spelletjes :-)) Wat zouden we zijn zonder?! Buiten zitten is er niet bij vandaag, want het is te koud. Ipv BBQ buiten, grillen we binnen. Leve de pizzapan! Het grote dakluik is onze afzuigkap. Het smaakt weer best!

Maandag 5 mei

Het weer is goed als we 's morgens richting Onstwedde gaan om daar een bezoek te brengen aan mevrouw Bolt. Het doet ons goed te zien dat ze weer zo goed is aangesterkt. We hebben het heel gezellig en praten over van alles en nog wat. Na een paar uurtjes nemen we afscheid en we beloven volgend jaar terug te komen. Dan is ze 100! Op deze manier willen Jaap en ik ook 100 worden!
Als we Onstwedde uit rijden zien we een gezellig terras van een snackbar. De gedachte aan een kroketje maakt dat we lekker in het zonnetje gaan genieten van een eierbal en en kroketje. Heerlijk!
Dan gaan we naar Ter Apel om onze vrienden daar te bezoeken. Maar eerst even naar de Action. Met 4 tassen komen we daar vandaan. Bij Harry en Aletta is het altijd supergezellig, zo ook deze keer. Ook genieten we van Aletta's kookkunst. Direct na het eten neemt de avond een onverwachte wending. Jaap wordt niet goed en raakt buiten kennis. Paniek en 112 bellen!! De ambulance is er héél snel! Ondertussen is Jaap weer aanspreekbaar, maar wordt meegenomen voor onderzoek. Ik rijd ook mee naar Stadskanaal. 

Na een adequate check-up blijkt dat alles in orde is. Het is een vaker voorkomende reflex van de darmen die het bloed vanuit het hoofd wegtrekken. Vaak na (wat te overvloedig) eten. Samen met Harry en Aletta rijden we weer terug naar Ter Apel. Wat hebben zij ons goed ondersteund! Dank!
Een leuke dag, een bizarre avond en een happy end. Om 1.00 uur zijn we blij dat we in ons caravanbedje liggen.

Dinsdag 6 mei

Vandaag gaan we het rustig aan doen. We slapen wat uit en ik doe wat huishoudelijke klusjes. In de middag gaan we naar Coevorden. 
  
Het weer is best lekker geworden. Het is vrij rustig in de stad vinden wij. Na een terrasje doen we nog even een paar boodschappen en dan gaan we naar een caravandealer in Emmen. Dit om nieuwe scharnieren voor het keukenkastje te kopen. Dit lukt en op weg naar de camping lijkt de snelweg wel een autowasstraat. Het stortregent even, maar onze auto wordt er wel schoner van.

Teruggekomen genieten we nog een tijdje van een wijntje onder de luifel voor het eten. Tijdens het beschrijven van deze dag kijk ik met een schuin oog TV en weet ik dat zowel Nederland en Zweden door zijn in de voorronde van het Eurovisie Songfestival. Mooi, voor ons een dubbele kans!


Woensdag 7 mei

In de morgen doen we niet veel bijzonders. 's Middags gaan we naar Jaap's zus en zwager en worden daar warm onthaald. We genieten van de gezelligheid en van de lekkere dingen die ons worden voorgezet. Rond 10 uur gaan we terug naar de caravan en weer hebben we een leuke dag gehad!

Donderdag 8 mei

Wat een weer! Regen in de nacht en als we wakker worden. We besluiten lekker in bed te blijven met een ontbijtje en later met koffie. We lezen en tegen de middag staan we pas op. Ondertussen wordt het een beetje droger. In de middag gaan we nog even naar Hoogeveen om nog wat in te kopen, oa dingen voor Jaap zijn modelspoorbaan. Het blijft nagenoeg droog zolang we in de stad zijn, maar als we weer naar de camping gaan, plenst het weer!

Vrijdag 9 mei

Regen, nog steeds! Maar we drinken koffie buiten, onder de luifel, dat wel! Begin van de middag komen Jaap's zus en zwager en samen gaan we naar het Duitse Meppen. We winkelen samen (gelukkig allemaal overdekt) en even buiten Meppen eten we samen in een steakhouse. Prima! En terug op de camping moeten we snel naar de caravan, want de lucht is weer inktzwart!

Zaterdag 10 mei

We hebben net ingepakt als het weer begint te regenen. We gaan naar Wehe-den Hoorn, waar we weer bij Tity en Dick op het erf mogen staan. Van hieruit kunnen we Noord-Groningen bestrijken :-). 
Na een ritje van ruim 80 km komen we aan en worden hartelijk ontvangen. Na een gezellige koffie gaan Tity, Sophia en ik de hort op. Boodschappen doen en daarna bezoeken we de antiek- en curiosaboerderij in Uithuizen. Daar vinden we allemaal een kleinigheid en na enige uren komen we thuis. Gezamenlijk maken we de maaltijd en we eten heerlijk! En dan is het tijd voor het songfestival! Een lange zit, maar de moeite waard om het tot het laatst te bekijken, dit
ivm de uitslagen voor Nederland en Zweden! Dan naar bed! Het regent en stormt zo hard, dat het wel lijkt of onze caravan in de autowasstraat gestationeerd is, maar ondanks het lawaai en het geschud, slapen we snel in.

Zondag 11 mei

De hele nacht is het buiten tekeergegaan , maar veel last hadden we er niet van. We ontbijten heerlijk met elkaar. Zo gezellig! Dan gaan we naar Eenrum, naar ons heerlijke logeerhuis (oktober 2013) en bezoeken Alex en Monique. Op hun voorstel gaan we na de koffie, richting Lauwersoog voor een vislunch. Lekkerrr!  En Jaap natuurlijk een haring (de 2e al deze dag). 


We zitten er een hele tijd met meer dan voldoende gespreksstof :-). We drinken nog even samen een drankje thuis in Eenrum en gaan dan weer naar de caravan. Later koken de dames weer met z'n drieën en ook dit smaakt prima! Verder relaxte avond. Een weer spoelt het als we in bed kruipen!

Maandag 12 mei

Het weer is onveranderd slecht maar we trekken ons er niets van aan. Ook deze dag wordt vast weer goed. Het plan is: boodschappen doen om thuis de ¨Nederlandse kast¨ mee te vullen. En daarna naar Bedum te gaan voor een bezoek. Maar voor het zover is, krijgen wij nog bezoek. Immie en Tonny komen langs voor de koffie. Terwijl het gutst van de regen zitten wij knus binnen. Daarna gaan we naar Uithuizen, waar Lidl, Aldi en Jumbo naast elkaar gevestigd zijn. Heel makkelijk, maar een anderhalf uur ben je er wel zoet mee :-).  Bedum is het volgende doel, naar onze vrienden André en José.
Ook hier weer gezelligheid en later heerlijk eten! Voor het eten waren de dames nog even het dorp in geweest en dat is altijd leuk. In de avond , als we terugrijden zien we de zon (was inmiddels verschenen) prachtig ondergaan en kunnen wij terugzien op een zeer geslaagde dag!Dindag 13 mei

Wakker worden met droog weer. Het waait nog steeds hard, maar met de zon erbij is het prima. We doen even wat klusjes en rond de middag gaan we naar Winsum voor bezoekjes, kapper, en nog wat andere dingen. Het is niet mogelijk iedereen te bezoeken. We doen er vandaag 2! En onze eigen Peter knipt ons weer fijn. Als we alles geregeld hebben loopt het tegen etenstijd en kunnen we aanschuiven in de Hoornstertil als we terugkomen. 
Tity heeft een lekkere stamppot zuurkool gekookt met worst erbij. Wat toch een verwennerij! Wij boffen maar met al die lieve mensen om ons heen!!!

Woensdag 14 mei

Het weer wordt steeds beter en dat is heerlijk. We gaan naar Groningen ( Paddepoel) om nog een aantal dingen te regelen en aan te schaffen. De beschikbare ruimte is nagenoeg vol dus echte uitspattingen kunnen we ons niet meer veroorloven :-) Als we alles geregeld hebben, gaan we nog even naar Helpman om Jannie en Hans te treffen ( in hun winkel ”Chirelle Mode”). 

Daarna is het tijd om naar de binnenstad te gaan om gezellig te gaan eten met mijn broer en schoonzus. 


Wat een heerlijk etentje hebben we en wat gezellig is het! Als we terugkomen in Wehe, zetten we de gezelligheid nog even door met Tity en de jongens.

Donderdag 15 mei

Vanmorgen gaan we vertrekken en we zijn al redelijk vlot klaar. Ik ga nog snel even naar Leens om plantjes voor m'n bloembakken te kopen. Teruggekomen drinken we nog koffie en dan moeten we gaan. Tot net voor Bremen verloopt de reis vlot, maar dan 12 km file. Wij denken slim te zijn en een andere route te nemen. Dat doen er meer, blijkt direct :-) Maar als we ongeveer heel Bremen zijn doorgecrosst, kunnen we onze weg vervolgen. Dan gaat het vlot en aan het eind van de middag komen we aan bij ”Naturcamping Buchholz”. Een mooie camping, gelegen aan een groot meer. 

Ondertussen is het prachtig zonnig en daar kunnen we nog even van genieten voor we gaan eten in het restaurantje van de camping. Ook deze keer is het heerlijk! 


Als we teruglopen naar de caravan springen de konijnen ons voor de voeten. Echt een natuurcamping dus!
Daarna duiken we al snel het bed in.

Vrijdag 16 mei

Na het ontbijt vertrekken we met stralende zonneschijn richting de veerboot in Rostock. Het rijdt verrassend makkelijk naar de veerbootterminal. We zijn een uur te vroeg, maar kunnen gelijk inschepen. 


We nestelen ons in gemakkelijke stoelen op het zonnedek en kunnen daar tot laat in de middag zitten. 
Als we rond negen uur 's avonds van de boot af rijden zijn we dichtbij de camperplek waar we ook op de heenweg gestaan hebben. Ook nu vinden we hier een plek, alhoewel het wel veel drukker is dan op de heenweg. Nog even zitten en dan naar bed, want morgen een pittige dag van zo'n 650 km!

Zaterdag 17 
De laatste etappe! Om 8.15 uur rijden we Trelleborg uit. Het is voor Zweedse begrippen druk op de weg. Als we willen koffiedrinken blijkt dat alle parkeerplaatsen vol zijn met vrachtauto's en dagjesmensen. Pas net voor Göteborg vinden we een plekje. Daar zijn we aan toe, want onderweg hadden we ook nog de pech om in een file terecht te komen :-(  Na de stop kunnen we er weer goed tegen. Hierna stoppen we nog 2x eventjes en dan rond half zes rijden we thuis de oprit op. Lekker om weer thuis te zijn! 


We pakken nog een deel van de spullen uit en als we 's avonds uitgeteld in ons bed liggen zeggen we: ”het was een prachtige reis!”

Vanaf nu gaan we weer verder met onze "Zweedse blog" en we hopen dat ook jullie hebben meegenoten van onze reis.

Groetjes,

Truus en Jaap

Geen opmerkingen:

Een reactie posten