Volgers

Översätta/Translate

Blogarchief

zondag 25 mei 2014

Drukke week!

Met vakantie zijn is een relaxte bezigheid, zo is onze ervaring. Maar.....als je thuiskomt, na een reis van 6 weken en 6000 km, kom je gelijk in een stroomversnelling. Zoveel zaken die moeten gebeuren! Alleen al het uitpakken en inruimen van de boodschappen die we in Nederland en Duitsland verzameld hebben is al een hele klus. Dan het uitpakken van de caravan. Dan kom je tot de ontdekking dat je weer veel te veel spullen hebt meegenomen. Jaap en ik hebben elkaar beterschap beloofd voor volgend jaar :-) Ben benieuwd of we dan echt minimalistischer te werk gaan!
Ook de tuin schreeuwde om aandacht, want het gras was hoger dan andere jaren om deze tijd.
Maar goed, we begonnen direct toen we terugkwamen na een rit van 650 km, maar gingen niet te lang door, want je moet oppassen dat je het vakantiegevoel niet “à la minute” kwijtraakt.
Maar ons kent ons! We hebben veel gedaan deze week!

Het gras is al 2x gemaaid, de bloembakken gevuld, het bloembed op orde gemaakt, auto gewassen, caravan van binnen schoongemaakt enz. enz. De caravan moet maandag voor de 2-jaarlijkse keuring,
want dat is hier voor aanhangwagens ook verplicht.

Maar de meest in het oog springende klus is wel het nieuwe terras, grenzend aan de veranda.
Tijdens onze afwezigheid had Jacob, onze aannemer het fundament van de veranda geplaatst en de balklaag gelegd. Het aftimmeren wilde Jaap zelf doen. En zo begon hij dinsdag vol overgave.
Bij stukje en beetje werd duidelijk hoe groot, en mooi het werd. 
 Nu is het bijna klaar op het aftimmeren van de voor- en zijkanten na. Ook moet er nog een trapje gemaakt worden, voor het gemak ;-) Lampen die er komen te staan hebben we in Nederland gekocht.
We maken absoluut een foto van het eerste ontbijt wat we daar gaan genieten, ha ha!


Ook alle zaken gingen door, zoals zwemmen, pianoles en koor. Maar het is bijna vakantie voor al deze disciplines. Voor wat betreft het zwemmen is het weer onzeker of het in augustus weer wordt voortgezet :-(( Afwachten maar!
Vrijdagavond genoten van het bezoek aan Erik en Angélique, die hun huis in Munkfors tijdens een bliksembezoek aandeden. We konden lang buiten zitten. De avond was zwoel, maar opeens kwamen er behoorlijk wat muggen. Dit is wel erg vroeg in het jaar en heeft vast te maken met de zachte winter die we hadden. Hetzelfde geldt voor de wespen, die we ook al weer in ruime mate gezien hebben. Heel erg vroeg, toch?

Het weer was deze week super. Hoogzomer vanaf dat we thuiskwamen! De fruitbomen staan in volle bloesemtooi en de lelietjes der dalen bloeien. Gauw een vaasje ermee op de tafel :-)


Gisteren sloeg het weer om. Nog steeds warm, maar veel regen en gerommel in de lucht. Dat was jammer want gistermiddag/ avond hebben we feest gehad ter ere van het 25-jarig huwelijk van Paul en Jantsje. In het begin was het droog maar dat veranderde. Gelukkig waren er veranda's, een parasol en een feesttent, want in de loop van de avond spoelde het van de regen. Maar de feestpret was er niet minder om! Ook de inwendige mens werd goed verzorgd (zelfgemaakt). Hulde! Het was een mooi feest en toen wij weggingen was het nog steeds heel gezellig. Op de weg naar huis heeft onze auto een bodemwassing van jewelste ondergaan. Hiermee zijn ook de laatste restjes grond/klei weggespoeld die mogelijk in de wielkassen achtergebleven waren :-)

Nog even een laatste vakantiemededeling. Tijdens de lange ritten heb ik me wel productief gemaakt. Van huis gegaan met bollen katoenen garen.
En terugkomen met een kant en klare trui! Niet gek dacht ik :-)Vandaag nog even gestemd voor de EU verkiezingen. Komen wij in het stemlokaal met ons paspoort (zoals op de uitnodiging stond).
 We stemden en naar het paspoort werd niet gevraagd. Ik vroeg of ze dat nog wilden zien, waarop 2 man sterk geantwoord werd: Nee, we kennen jullie immers!! Zijn we geïntegreerd of niet? Aansluitend nog even een wandeling gemaakt naar de waterval. Enorm veel geweld door hoog water! Deels van de regen, maar meer nog van de grote hoeveelheid smeltwater vanuit Noorwegen. Dit is te wijten aan de hoge temperaturen van afgelopen week. Er gaat meer dan 500 kubieke meter (500.000 liter!) per seconde door de rivier op dit moment!

 

 
 
 

 
 

Groetjes Truus


Geen opmerkingen:

Een reactie posten