Volgers

Översätta/Translate

Blogarchief

maandag 2 juni 2014

Zon, zon en....zon!


Wat een prachtige week hebben we gehad! Alle dagen zomerse zon! En dat kwam goed van pas, want er kon goed worden doorgewerkt aan het nieuwe terras. Jaap heeft zich 3 slagen in de rondte gewerkt om het voor het weekend af te krijgen. 


 

Het eerste ontbijt op het terras...

Het terras bij nacht...Zaterdag lekker BBQ-en en zondagmorgen vorstelijk ontbijten, met uitzicht op de rivier met het al weer wat dalende water(peil).
Zondag overdag zijn Jaap en Jasper druk bezig geweest met het verwisselen van de contactdoos van de trekhaak. Dit was een moeilijke klus want de schroeven zaten zo vast , dat ze eraf geslepen moesten worden. Dan mis je een smeerkuil. Liggen op het grus is niet echt relaxed :-(


Er waren nog meer moeilijkheden te overwinnen, maar dat wordt te technisch voor mij :-)
Eind van het liedje: Jasper is alsnog vandaag naar de garage gegaan, en nu is het klaar. Maar in ieder geval hadden ze met z'n tweetjes een vader-zoon dag! Maar beiden gaven te kennen dat het Rome-reisje van vorig jaar leuker was, haha! Ondertussen hadden Malin en ik het niet slecht, lekker in de tuin en af en toe wat zorgen voor de inwendige mens.
Tegen het eind van de middag arriveerde de familie Boomker. Zij verwachtten dat ze een leeg huis zouden aantreffen om te overnachten, maar dat was even anders nu. We hebben  met z'n zessen even pizza's gegeten en dat was heel aangenaam. Na het eten vertrokken Jasper en Malin weer richting Vansbro. We hebben ze de laatste tijd best heel regelmatig gezien omdat de afstand Munkfors-Vansbro maar 120 km is. Dat zal binnenkort wel veranderen, want Malin heeft een appartement even ten zuiden van Sundsvall (waar Jasper werkt) gekregen. Heel fijn dat Jasper dan ook van de enorme afstanden rijden in de weekenden verlost is. Komende week wordt er al verhuisd.

Henk en Elsbeth hebben vannacht in de caravan geslapen en we hebben vanmorgen heerlijk gezamenlijk op de veranda ontbeten.


Om het huis hebben we ook steeds aanloop :-)
Drie ganzenparen met hun kroost komen met regelmaat voorbij. 


Maar ook vader en moeder koolmees hebben het heel druk met af en aan vliegen. Die ouders moeten toch wel aan het eind van hun latijn zijn als de jongen op eigen vleugels kunnen vliegen. Dat zal niet zo lang meer duren. Ik hoop dat we er iets van te zien krijgen.

In principe komt er volgende keer weer een blog op zondag. Een beetje regelmaat is wel fijn, toch?

Groetjes,

Truus

Geen opmerkingen:

Een reactie posten