Volgers

Översätta/Translate

Blogarchief

zondag 13 juli 2014

Een actief weekje

Was het vorige week een weekje zonder highlights, deze week valt er weer heel wat te vertellen.

De week begon rustig, met de normale routines, zoals grasmaaien en wat tuinwerkzaamheden maar van het één kwam het ander en zo waren we 's avonds , mede door de warmte, moe maar voldaan. De tuin zag er weer uit om door een ringetje te halen. Met gesnoeide bomen en bosjes.


Dinsdag was het ook weer warm, maar dat weerhield me er niet van naar de veiling te gaan. In de zaal was het ook bloedje heet en veel mensen wapperden met waaiers of iets degelijks.
Voor aanvang van de veiling werd ik nog geïnterviewd door een verslaggever van Radio Värmland P4. Daar krijgt een mens het nog wat warmer van! De uitzending zou woensdagmorgen te horen zijn, maar het hele item duurde maar goed 5 minuten. En mijn bijdrage zat er niet meer in.
Wel stond er een foto op de site van het publiek in de zaal. Daarop zijn Daan, Liesbeth en ik te zien. Een grappig detail op de foto: Ik ben net aan het bieden en steek mijn nummer 32 net omhoog!


Ik heb een paar dingetjes gekocht maar ook een tuinset verkocht via de veiling. Mooi voor 500 kronen. Al met al weer een geslaagde middag.

Woensdag ging Daan een uurtje golfen in Råda en in dat uurtje hebben Liesbeth en ik ons nog vermaakt op de loppis daar. Er was haast geen publiek, ook vanwege de warmte. Ik vond er o.a.nog een mooie zilveren ketting voor 25 kronen.
's Avonds natuurlijk voetbal gekeken. Vooraf hadden we ons geprepareerd voor de winst. Dit dmv een lekker BBQ maaltje op het terras, samen met Daan en Liesbeth. 'De uiteindelijke uitslag van de wedstrijd was niet wat wij (en heel Nederland) voor ogen hadden. Maar we genoten toch nog wel van de avond en de kater was niet héél erg groot. Wel laat naar bed en de volgende morgen redelijk bijtijds opgestaan. Want we hadden onszelf een uitstapje beloofd.

Wederom was het weer heerlijk toen we vertrokken richting Sysslebäck. Na nog een loppisje bezocht te hebben en een leuk gesprek met de dame die de loppis verzorgde, vertrokken we naar Ransby/ Dalby. In de hembygdsgård genoten we van heerlijke koffie (een kan vol) met versgebakken wafels met slagroom en jam, mmmmm! 


Tijdens het genieten ging mijn telefoon. Het was Afiena, die meldde dat zij en Bert in Arvika waren met de camper. We spraken af dat zij naar ons huis zouden gaan en de camper in de tuin zouden stallen. Wij beloofden voor het donker (!!!!!) terug zouden zijn :-)
Daarna bekeken we het “Pilgrimmstapet” een wandkleed van 40 meter lang. Geborduurd door dames zonder werk, die aan deze klus begonnen als werklozenproject. Wat een fantastisch werk hebben deze dames verricht! Nu is het een grote toeristische trekpleister in deze regio.
Op het wandkleed is te zien hoe de Pelgrimsroute naar het graf van St. Olaf in Trondheim (Nidaros) is ontstaan en het laat ook zien hoe de route loopt. Van Hammarö ( omgeving Karlstad) tot Trondheim in Noorwegen. En ook een moderne touch met humor is erin verwerkt :-0
Daarna naar de Chokladfabrik. Hier had ik al vaak wat over gelezen, maar dit viel erg tegen.
Verder richting “Finnskogen” een prachtig natuurgebied, waar de Finnen zich in vorige eeuwen vestigden. Maar net toen we Sysslebäck achter ons hadden gelaten zagen we een eland staan die lekker aan het peuzelen was. Na een aantal foto's gingen we tevreden verder.


Tijdens onze rit door de bossen en langs vele meren, stopten we op een heerlijke plek om van een picknick te genieten. En even heerlijk zwemmen. Een heel meer voor mij alleen, wat een luxe!!
Verder genoten we van alles wat we tijdens de rit zagen. Wat een prachtig gebied!

Om een uur of 6 waren we weer thuis en begroetten we onze gasten. Eerst gezellig bijgepraat en later op de avond in de auto om te kijken of we nog een eland konden bekijken. 


Na zo'n anderhalf uur zonder succes rondgereden te hebben, zagen we een vrij jonge elandbok (zijn gewei was nog niet zo groot). Jammer was dat het te donker was geworden om een foto te nemen, maar de missie was geslaagd.
Vrijdagmorgen nog even met Afiena naar de, altijd gezellige, secondhand kledingwinkel geweest. Afiena heeft haar vakantiegarderobe hier even aangevuld. 's Middags gingen onze gasten zelf op pad. Thuisgekomen borrelden we samen en hebben we na het eten nog wat gezellige uurtjes doorgebracht.
Zaterdagmiddag na een laat ontbijt en uitgebreide koffie was het tijd voor ze om te vertrekken. Maar natuurlijk niet nadat er in het gastenboek geschreven was!Toen stond het volgende item al weer op stapel. Holger wilde graag hulp met in het water leggen van de boot en de steiger. Met vereende krachten van 2 Duitsers, 2 Nederlanders en een Zweed lukte dat prima.

 Daarna was het tijd voor een gezellig samenzijn. De mannen hadden taart en cake verdiend, maar de vrouwen genoten mee! Heel gezellig internationaal gekletst!

Daarna de boomhut van Holger nog bekeken. Het is nu nagenoeg af. Een groot compliment voor Holger, die zijn hele leven met zijn hoofd heeft gewerkt!!

Na het avondeten heb ik nog even heerlijk gezwommen bij “Häststoholmen”in de Klarälv. Het water was 21 graden. Ik had een badthermometer meegenomen. 

Jaap koos ervoor om aan de kant te blijven en wat foto's te maken,hetgeen ook prima is.
Verfrist en wel waren we klaar voor de voetbalmatch. Mooi om te zien dat “onze jongens”er voor de volle 100 % voor gingen! Bravo, de winst was zeer verdiend!Vandaag is Willemien op bezoek geweest. Gezellig weer eens bijgepraat. Helaas konden we niet op het terras zitten omdat het heel hard begon te waaien. Daarom zaten we lekker op de veranda (een klimaatzone hoger :-))

Nog als laatste: Mijn groente/kruidentuintje.
Vorige week woensdag gezaaid, en kijk nu eens. Per dag zie je het groeien. Echt heel erg leuk om te zien :-)


Dit was het weer voor deze week, graag weer tot dan!

Groetjes,
Truus


Geen opmerkingen:

Een reactie posten