Volgers

Översätta/Translate

Blogarchief

maandag 15 september 2014

Boot en de eerste 2 dagen op Gotland.....

Wat lekker dat we met deze boot meekonden! Met rustige zee zette de boot koers naar Gotland. We zaten een poosje op het zonnedek, maar dat werd te fris. Toen hebben we fijn gebruik gemaakt van onze gereserveerde relax stoelen. Dat beviel heel goed. Voor we het wisten waren we in de haven van Visby. Vanaf daar was het maar een klein stukje naar de camping. Koffie gezet en gedronken en vervolgens ons nieuwe ”dat zet je er zo even voor” voortentje opgezet. Werkelijk zo gepiept.
Daarna naar Visby om even lekker te eten. Foto's waren op Facebook te zien! Daarna de oude (boven)stad rondgelopen. We genoten van de prachtige gebouwen.Visby is de 80e Hanzestad die we bezoeken (nog 140 te gaan!). Het is de best bewaard gebleven hanzestad doordat er nooit gebouwen zijn vervangen. De stad had zijn bloeitijd tussen de 10e en 13 eeuw en was toen één van de belangrijkste Hanzesteden. 
Op de veerboot


De scherenkust bij Nynäshamn


Visby

Dit gebouw heeft de bijnaam "het strijkijzer".


De gehele stadsmuur is nog in takt gebleven.

Na een nachtje slapen besloten we een rondje om de noord te maken. We zagen veel moois, maar de foto's laten dat mooier zien, dan ik het kan vertellen :-))


Als je op Gotland bent moet je de rauken gezien hebben. Dit zijn door de zee uitgesleten rotsformaties die zijn ontstaan in de koraalrotsen die 500 miljoen jaar geleden zijn ontstaan toen hier een tropische zee was waardoor Gotland is ontstaan.
Overal langs de kust vind je de 'fiskeläge", boothuisjes waar de vissers hun netten en gereedschap opsloegen.
Hoezo motorlier? Ook hiermee kun je een boot uit het water trekken!

Kalkovenmuseum

Het blauwe water van de Blue Lagoon.


Terug in Visby


.

1 opmerking:

  1. Geweldige foto's van Gotland. Hier willen we zeker ook een keer naar toe.

    BeantwoordenVerwijderen