Volgers

Översätta/Translate

Blogarchief

zaterdag 13 september 2014

Stockholm......!

Vorige week zaterdag kwamen we in de middag aan in Stockholm. Mooi bijtijds! Op naar de camping die we ons hadden gedacht. Flatenbadet, helemaal aan de andere kant van de stad. Daar aangekomen werden we niet blij van hetgeen we zagen. Geluk bij een ongeluk: er was geen plaats. Toen eerst maar eens bekeken wat we zouden doen. Weer naar de andere kant van de stad, naar Flottbro. De GPS ingesteld en gaan met de banaan! We kwamen midden in het centrum terecht maar konden zonder problemen doorrijden. Een groot voordeel was dat we veel gezien hebben. Bij camping Flottbro aangekomen bleek de receptie niet bemand te zijn. Om 2 uur sluiten ze :-(( En wat lastiger was, er was een slagboom waar je alleen door kon met een code.
Met behulp van een aardige kampeerder die al jaren vaste gast was, konden we terecht. Snel een plekje uitgekozen en voordat de voortent stond, kwam Willemien (tegenwoordig woonachtig in de hoofdstad) op bezoek. Samen zijn we ook nog even wat gaan eten en hebben heel wat bijgekletst.Heel gezellig!

De volgende dag met het openbaar vervoer naar Stockholm Centraal. In Nederland waren wij al geen OV reizigers en hier in Zweden ook niet. Eerst maar eens alles uitvogelen. Het duurt even, maar dan gaat het goed! Het was prachtig weer en we genoten van al het moois wat we zagen. De foto's geven het wel weer!
(Toch maar weer even de tip: Klik op de foto om deze op volledig scherm weer te geven)

De volgende dag vroeg op want we moesten eerst nog foto's laten maken voor op mijn pas, en we wisten niet hoeveel tijd alles in beslag zou nemen. Met de metro gingen we naar Slussen waar de Nederlandse Ambassade vlakbij gevestigd is. Supervlot waren we er. En alles ging van een leien dakje. Paspooort vernieuwd, schade: 1290 Sek. Wel kan ik daarmee 10 jaar vooruit. Daarna weer de stad in. Gamla Stan is ook altijd superleuk om doorheen te wandelen. Ook heerlijk geluncht daar! Laat in de middag kwamen weer bij de auto die geparkeerd stond bij het metrostation en we zagen wat geels op de voorruit. Bekeuring! 's Ochtends bleek de printer van de parkeerautomaat niet te werken. De man voor ons belde het storingsnummer. Hij kreeg te horen dat er die dag geen controle zou komen. We hoefden verder niets te doen. Mooi niet dus! Ik het storingsnummer weer gebeld en na enig heen en weer gepraat werd gezegd dat de boete zou worden ingetrokken. Hopen dat het goed gaat :-)
Na een rustige avond en nacht waren we de volgende morgen, dindag dus, klaar om naar de veerboot te gaan. Bij het inchecken zegt de dame: U moet hier morgen zijn, de 10e. Met open mond keken we haar aan. Maar we waren de 9e bij de Ambassade geweest........ Dat bleek de 8e geweest te zijn, maar daar hebben ze dat niet eens gemerkt. Ze hebben het wel eens over verhospitalisering. Bestaat zoiets ook als je vakantie hebt??
Maar goed, we konden met de boot mee en hebben een dag bijgeboekt hier op de camping. De volgende blog schrijf ik over het mooie Gotland!!!

Groetjes

Truus

1 opmerking: