Volgers

Översätta/Translate

Blogarchief

zondag 28 september 2014

In normale doen.....

Na alle vakanties, zijn we nu weer in ons normale doen. Tenminste voor een aantal maanden :-)
We hopen dat jullie ervan genoten hebben om aan de hand van de foto's een beetje meegereisd te hebben. Van verschillende kanten is dat bevestigd, en daarvoor dank :-)

Als je thuiskomt verval je direct weer in de waan van alledag. Nu werd mij vorige week gezegd dat dat haast niet kan omdat we altijd “vakantie” hebben. Daar zijn wij het niet (helemaal) mee eens. Want er moeten toch weer van allerlei zaken gedaan worden die je, al dan niet, jezelf opgelegd hebt.
Na het uitpakken van de caravan, toch altijd weer een kleine volksverhuizing, hebben we deze weer in orde gemaakt voor onze gasten die dit weekend zullen komen. Jaap zijn zus en haar man komen ons bezoeken. Gezellig! Ik heb hiervoor een echte Zweedse specialiteit gemaakt: een smörgastorta!
Deze week zijn de werkzaamheden aan de keuken afgerond. Daar was ik voor Gotland al een beetje aan begonnen en ik wilde het ook graag aan de kant hebben voor het bezoek komt.
Het plafond is gewit en de wanden behangen en gesausd. Best wel een hele klus, maar een groot voordeel was dat het plafond te verven was zonder dat ik op een trapje moest staan. Het is hier vrij laag allemaal. Dit laatste is trouwens ook een voordeel met het verwarmen van het huis. 
Al met al is het resultaat helemaal naar wens geworden. Met witte wanden kun je variëren met de gordijnen. Komen er dan toch kerstgordijnen dit jaar???? Ha ha! Ik zal het wel laten weten.
Zo was het
                           
En dit is het geworden...
Jaap heeft afgelopen week o.a. de werkkamer helemaal onder handen genomen. Oude adminstratie nagekeken en weggegooid wat weg kan! Ook alle kastjes opgeruimd. En wat denk je...... 3 grote verhuisdozen en een prullenmand vol was de oogst. Dit alles met nog een aanhangwagen vol ander afval naar de vuilstort gebracht. Opgeruimd staat netjes!

Ondertussen is het weer helemaal omgeslagen! Vorige week kon je nog in een hemdje buiten zitten, maar dat is nu gebeurd. De herfst heeft nu echt zijn intrede gedaan en het blad kleurt nu heel mooi. Zeker nadat we in de nacht van maandag op dinsdag de eerste nachtvorst hebben gehad. Op onze thermometer (op een beschutte plek) was het – 1,6, maar bij onze buren was het -4! De (veld)bloemen in de tuin zijn allemaal bevroren. Jammer! De bloembakken met geraniums hebben het nog wel overleefd, maar voor hoelang?


Volgens de boerenwijsheid krijgen we een sneeuwrijke winter, want de lijsterbes draagt erg veel bessen. Of het klopt? De tijd zal het leren!

Vorige zondag heb ik gezongen in de kerk van Forshaga. Ons koortje (we waren maar met z'n vijven deze keer) samen met alle andere koren uit het kerkdistrict Munkfors/Forshaga. Dat resulteerde in een koor van meer dan 100 personen. Dat geeft wel een kick hoor! Heel leuk om te doen :-)

Wij hopen dat ook jij als lezer nu weer in je normale doen bent, nu je de blog weer op zondag hebt binnengekregen :-)
Tot volgende week!
Truus
Geen opmerkingen:

Een reactie posten