Volgers

Översätta/Translate

Blogarchief

zondag 11 januari 2015

Gewijzigd decor!

Dat kun je wel zeggen als je binnen een aantal uren Zweden verruild voor Tenerife.

Vorige week zaterdag vertrokken we al bijtijds richting Skavsta Airport (Nyköping).Het was een prachtig dag om te reizen, met schone droge wegen. Dat kan ook wel anders in de winter.
Na een rit van 400 km kwamen we vlakbij het vliegveld, langs een mooi landgoed in Tista. Daar hebben we even rondgekeken, want we waren toch aan de vroege kant. Alles was privé eigendom, maar je kon een rondleiding krijgen. Daarvoor ontbrak ons de tijd.

Aangekomen op de parkeerplaats voor langparkeren, konden we gelijk in het pendelbusje stappen, dat ons fluks naar de terminal bracht. We waren daar net gaan zitten, toen we werden aangesproken. Wat bleek? Een echtpaar waar we in februari mee gesproken hadden toen we vanaf Västerås naar Tenerife vlogen en terug, hadden ons herkend! Nu gingen ze ook weer precies net zo lang als wij. Is dat toeval of lotsbestemming? In ieder geval spraken we nu af dat we komende week samen gaan eten.
Toen we maandag  in Los Cristianos kwamen om wat te winkelen, liepen we elkaar weer tegen het lijf, terwijl het er erg druk was! De drukte was vanwege Driekoningen. Het is gebruikelijk dat de dag voor 6 januari groot feest is met een grote optocht, vergelijkbaar met carnaval. Wij wisten dit niet en vielen eigenlijk met de neus in de boter! Duizenden toeschouwer waren op de been! Erg leuk om mee te maken :-)


De zondag hebben we in alle rust doorgebracht nadat we proviand hadden ingeslagen. Het is wel handig als je voor de 2e keer op dezelfde plek ” woont”, dan weet je alles te vinden. Het appartement voelt ook aan als ”thuis”. 
Het zwembad lokte me natuurlijk ook direct. Dus in het water.........en uit het water, want het was koud zeg! Ik was er wel helemaal door, maar zwemmen was echt een Nieuwjaarsduiksensatie, maar zonder Unoxmuts!! Neemt niet weg dat ik dit nog een aantal keren heb herhaald deze week. Verder geen sterveling gezien die hetzelfde deed. En dat terwijl we afgelopen week verschillende uren aan de rand van het bassin hebben liggen zonnen.

Woensdag vertrokken we met zon naar Guímar om de piramides te bekijken. We reden een route door de bergen. Allengs werd het donkerder en toen we op de bestemming waren begon het te regenen en samen met de harde wind was het niet aangenaam. We besloten om te keren. Een 25 km westelijk scheen de zon weer en we besloten naar El Medano te gaan. Dit wordt ook wel ”surfers paradise” genoemd. En de surfers en kitesurfers raceten over het water door de hard wind.
Wij genoten nog even op een terrasje en tegen het eind van de middag keerden we huiswaarts.
De volgende dag wilden we weer naar de piramides want het was mooi weer. Maar zo´n 15 km voor Guimar....regen! Dus.....omgedraaid en naar La Caleta gereden. Daar was het heerlijk weer en we genoten volop van het dorp, dat we al kenden van ons vorige bezoek, de zee en de terrasjes.Hoe nu met die piramides?? We hebben ze gisteren bezocht, met prachtig weer!
Deze locatie herbergt ook een museum van Thor Heyerdahl, de beroemde en ook wel omstreden Noorse archeoloog die met zijn Kontiki en Ra´s de wereldzeeën bevoer en nog veel ontdekkingen op ander gebied heeft gedaan, waaronder deze piramides. Er viel van alles te zien over zijn reizen en ontdekkingen.
Het was erg mooi en echt de moeite waard. Hier gold weer: 3x is scheepsrecht!!
Vrijdagavond genoten we weer van een heerlijke vismaaltijd in een restaurant niet ver hier vandaan.

 In februari aten we daar samen met Jasper en Malin en dat was voor herhaling vatbaar. We hadden niet gereserveerd wat wel gemoeten had. Maar na enig aandringen en wachten kregen we een plekje. De zeetong was er weer subliem!!!

We gaan er vanuit dat het genieten nog lekker een poosje zal duren en als het mogelijk is plaatsen we nog wel weer een blog hier vandaan.

Graag tot dan!

Jaap en Truus


Geen opmerkingen:

Een reactie posten