Volgers

Översätta/Translate

Blogarchief

zondag 22 februari 2015

Eindelijk..........!

Eindelijk weer eens een blog! Al weer 3 weken geleden dat we de vorige blog publiceerden, niet te geloven hoe snel de tijd gaat!
Het is niet zo dat we niets gedaan of beleefd hebben deze weken. Maar veel van wat we gedaan hebben hebben we al veel vaker meegemaakt. Zoals bijvoorbeeld bezoekjes krijgen en afleggen. Hiermee hebben we het gezellig druk gehad de afgelopen tijden.
Ook eters hebben we met regelmaat gehad. Ook werden we te eten gevraagd, zoals deze week bij Timen en Baukje. Heerlijk en gezellig was het. Nuttig ook, want Jaap heeft geholpen met een aantal technische zaken met TV, schotel en smartphone! Het leek wel volwasseneneducatie (dit mocht ik van Timen schrijven).
Lekker eten buiten de deur hebben we ook nog op 2 voor ons onbekende lokaties in de buurt gedaan. Zowel Hotel Monica in Hagfors als de Chinees in Torsby zijn ons zeer goed bevallen. Misschien een tip voor hen die wel eens in deze contreien komen :-)

Wat helpen betreft kan Jaap nog meer klussen op zijn lat schrijven :-) Maandag heeft Jaap samen met Holger een laminaatvloer bij hun in de keuken gelegd. Twee jaar terug heeft Holger hier geholpen met de vloer, waar we nog steeds blij mee zijn. Ik was meegegaan om met Rita te gaan schilderen. Zij heeft in de kelder van de garage een atelier gemaakt met houtkachel en muziekje. Een fijne plek dus, waar we wel vaker samen het penseel ter hand nemen. Erg gezellig!

Ik schilderde het laatste schilderij van een drieluik met motieven uit Winnie de Pooh (Nalle Puh hier in Zweden). Gisteren en eergisteren heb ik er de laatste hand aan gelegd.


Vorig jaar heb ik het schilderen weer een beetje opgepakt, maar vanaf het voorjaar was er niets meer gedaan. Nu is mijn plan ermee door te gaan, want ik vind het erg leuk en relaxed om te doen.
Maar er is zoveel leuk, dat je het er echt druk mee kunt hebben. Pianospelen vraagt zijn tijd en de nieuwe dingen die ik leer vind ik echt niet gemakkelijk, maar er zit progressie in. Uitdagend is het wel!
Ik ben ook o zo blij dat het zwembad weer open is. Vanaf dat we terug zijn van Tenerife zwem ik 2x per week in water van rond 29 graden. Top! Nooit eerder was het water zo warm en op Tenerife in het zwembad al helemaaal niet!
Ook zijn er weer een aantal loppissen bezocht en een veilig. Een vliegende vogel vindt altijd wat!!

Jaap is nog helemaal in de ban van de genealogie. Hij vind steeds meer verbanden tussen de families en dat gaat vanaf ca. 1500 tot nu en van Hoogeveen tot Canada, USA, Zuid-Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland enz. Er zitten nu meer dan 3.000 familieleden in de database, maar het einde is nog lang niet in zicht!

Afgelopen 2 weken ook 2x een optreden met het koor gehad. Met een programma, gebaseerd op Valentijnsdag, met liefdesliedjes in het Zweeds en Engels. Beide keren hadden we volle zalen en kregen we veel complimenten. We maken ook goede sprongen voorwaarts onder begeleiding van onze nieuwe (sinds september) koorleider Jonas. Hij is heel energiek en enthousiast en dit brengt hij goed over. Superleuk!

In de afgelopen weken is het met het weer wel het één en ander gebeurd. Van zware sneeuwval, gladheid tot grote dooi op dit moment. Veel sneeuwruimen heeft Jaap gedaan, zonder zijn sneeuwblazer, die het nog steeds niet doet :-(  Maar eens kijken wat ermee moet gebeuren. Repareren of inruilen. Hij ruimde niet alleen bij ons de sneeuw, maar ook bij andere huizen waarvan we de sleutel hebben. De ene familie kwam vakantie vieren, de andere familie kreeg olie geleverd.
Afgelopen dagen moest er veel zand en grus gestrooid worden. Zoveel dat de voorraden begonnen op te raken. Dan maak je gewoon grus met zo'n helse machine. Op zo'n 1200 meter van ons huis is de steengroeve waar de vergruizer zijn werk deed, maar hier kon je het heel goed horen!
De wegen worden hier trouwens goed schoongehouden. Het is onvoorstelbaar hoeveel materieel hiervoor wordt ingezet, want ook alle kleine wegen worden geschoven.Hier een paar voorbeelden van de machines die gebruikt worden:

 Vandaag hebben we heerlijk op de veranda gezeten en genoten van het uitzicht op de rivier, waar het ijs weer smelt en de schotsen voorbij drijven:
 
  Zo heb je denk ik wel een indruk van ons leven zonder verveling, want echt.....vervelen is er niet bij!

Last but not least! De komst van onze kleindochter laat niet zo lang meer op zich wachten. Met moeder en kind gaat alles prima en ook vader voelt zich goed :-)

Groetjes
Truus
2 opmerkingen:

  1. Alleen Oma wacht in volle spanning??? :-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nee Nel, niet alleen oma wacht met spanning. We kijken er allemaal naar uit. De meeste spanning is wel bij Malin en Jasper!

      Verwijderen