Volgers

Översätta/Translate

Blogarchief

zaterdag 31 januari 2015

De overgang en acclimatiseren!

Al iets meer dan een week zijn we weer terug op de basis in Munkfors.
Wij zijn ondertussen weer helemaal gewend:-) en Jaap heeft de spieren weer in werking gezet met het sneeuwruimen.

  • Maar eerst nog heel even terug naar Tenerife. Ook de laatste dagen hebben we het rustig aan gedaan. We genoten van een prachtige zonsondergang bij de haven van Los Cristianos, waar we een groot deel van de dag door brachten, op verschillende terrasjes. De zon ging werkelijk binnen een kwartier onder. Een schitterend vurig schouwspel!


De laatste dag hebben we nog enige uren aan de rand van het zwembad gelegen en geprofiteerd van de laatste gratis vitamientjes D. 

 Het appartement was snel schoongemaakt en we zouden voor de laatste maal uit eten. Maar wij hadden beide daar niet zoveel zin meer in. Dus snel een pizza in de oven en een lekker glaasje wijn ingeschonken. Daarna nog een heerlijk toetje. Zeer tevreden waren we!
De volgende morgen trokken we om 7.00 uur de huisdeur dicht, met de woorden : Tot volgend jaar!


Binnen 10 minuten waren we op het vliegveld en begon de lange reisdag met een vlucht van bijna 6 uur in de voor zo'n lange vlucht niet al te comfortabele stoelen van RyanAir. 
In totaal hebben we 14 uur gereisd. Dat is net zo lang als de reis per auto van Munkfors naar Winsum :-)
De vlucht ging prima, maar het is een hele zit in niet zulke fijne stoelen. We waren nu ook wel erg blij met de stoelen in onze auto. De auto moesten we wel eerst uitgraven uit  de bergen sneeuw!
Nog maar net op weg in de auto stopten we voor een overstekende ree. Toen kwam er nog één, en nog één. In totaal 14 stuks, waaronder ook een aantal grote reebokken met grote geweien. Prachtig en een mooi welkom in Zweden! De autorit (325 km) verliep op zich wel goed, maar de wegen waren slecht geruimd, zelfs de E18 vanaf Stockholm.
Om 22.30 stapten we het huis binnen. De oprit was tot het huis geschoven en de verwarming was hoger gezet. Lieve buren hebben we toch!

Thuis konden we weer genieten van prachtige winterlandschappen:

 
Afgelopen week heeft Jaap dus veel sneeuw geschoven. Ja, ja, met de hand, want de sneeuwblazer liet het afweten :( Gisteren hebben Jan en Jaap het euvel ontdekt. Er miste een stelschroef van de carburateur (sprak zij technisch :-))
Ook hebben we weer veel bezoek gehad en zijn we op bezoek geweest. Ook verschillende eetafspraken, zowel uit als thuis, gehad. Never a dull moment, ha ha!
Ook weer 2x gezwommen in heerlijk warm water, zeker in vergelijk met het zwembad bij het appartement, alhoewel ik me daar ook zo'n 5 x in heb gedompeld.

Vorige zaterdag ook al weer naar de veiling geweest, samen met Daan en Liesbeth. Er was weinig van onze gading zeiden we. Maar........het eind van het liedje was dat Jaap een grote aanhangwagen heeft besproken (type Paardentrailer) die Daan en ik in gigantische sneeuw, hebben opgehaald van de benzinepomp. Wat was het geval..... Ik had 2 stoeltjes gezien die ik leuk vond , maar was niet van plan ze te kopen. Toen ze onder de hamer kwamen, bood niemand. Ik riep toen: 50 ! En ik had de stoelen voor ruim 5 euro.

Liesbeth had een mooi tuinameublement zien staan. Ook daar bood niemand op dus Liesbeth riep: 100! En ja, een prachtig tuinameublement voor 11 euri :-0 Zo kan het gaan!

Vandaag nog met Rita naar 2 loppissen geweest en een aantal leuke dingen gekocht. Waaronder deze armband (tin) voor 50 kronen.

Voor het gebouw waar de loppis in Ekshärad werd gehouden staat deze prachtige “totempaal”.
Al vaker wilde ik er een foto van maken, hetgeen ik nu eindelijk gedaan heb!
 Het bevalt ons hier weer uitstekend en we vinden het super dat we de mogelijkheid gehad hebben om van een stukje zomer in de winter te genieten. Maar de winter is ook prachtig!!
Groetjes en tot dan,
Truus

Geen opmerkingen:

Een reactie posten