Volgers

Översätta/Translate

Blogarchief

maandag 30 maart 2015

Geweldige week!We zijn weer thuis na een geweldige week in Sundsvall te hebben doorgebracht. Supergeweldig was het om onze kleindochter Alde in levende lijve te kunnen begroeten, vasthouden en te knuffelen!
Wat een ervaring is dat! Ook opa Jaap is helemaal weg van Alde.
Alde is een heel lieve baby, prachtig om te zien. TV was overbodig, want zo'n wurpie is prachtig om naar te kijken.
Ook met Malin en Jasper gaat het goed. Zij genieten met volle teugen van het ouderschap. Maar ze merken wel dat ze wat slaap tekort komen. Maar Alde gedraagt zich heel goed. Ze drinkt goed en is geïnteresseerd in de buitenwereld.

Zaterdag 21 maart kwamen we bepakt en bezakt bij Malin en Jasper aan. Met fiets voor Jasper op de fietsdrager ( hij kan nu op de fiets naar zijn werk, goed voor papa's conditie). Verder een 10 dagen cadeaumand voor Malin, de door mij geschilderde Winnie de Pooh afbeeldingen en een mooie geboortetaart die we hier in Munkfors hadden laten maken.

Maar er was ook een bijzonder cadeau bij. En dat was een kinderboek...... geschreven en geïllustreerd door mij :-)

Ik ben er een aantal weken druk mee geweest en het was een race tegen de klok om het klaar te krijgen. De dag dat alles naar de drukker moest, moesten er nog 2 afbeeldingen gemaakt worden!!
Toen dat klaar was dachten we dat alles verder een eitje zou zijn. Vergeet het maar. Het lukte maar niet om alle scans in de hele opmaak te versturen. Tot diep in de nacht is Jaap ermee bezig geweest. Pffff! De volgende morgen weer ermee aan de slag. Een andere scanner geïnstalleerd en eindelijk ging het. Toen maar afwachten of we het op tijd binnen zouden krijgen. En ja, de middag voor we vertrokken was het pakje bij de post. Je snapt waarschijnlijke wel dat het voor ons beiden een opluchting was.Jasper en Malin vonden het een heel mooi en bijzonder cadeau. Wij hopen dat Alde ervan zal genieten bij het voorlezen. Mama in het Zweeds en papa in het Nederlands, want het boekje is 2-talig geschreven.  Het is ook de bedoeling dat ze 2-talig op zal groeien. Jong geleerd....oud gedaan!

We gaan nog eens bekijken of het misschien uit te geven is. Een 2e deel zal er zeker komen :-)

Tijdens deze week verbleven wij in een klein appartement met een prachtig uitzicht op de stad. Het was maar een paar kilometer naar het appartement van Jasper en Malin. Iedere dag zijn we bij ze geweest en hebben in een week al veel verandering bij Alde gezien. Want het gaat hard..!

Komend (Paas)weekend zien we elkaar al weer, want de familie komt naar Vansbro om Malin's opa en oma ook kennis te laten maken met hun achterkleindochter. Dan kunnen we waarschijnlijk ook wel weer verschil zien.

We hebben leuke dingen gedaan Sundsvall en omgeving. Gepicknickt met Jasper, Malin, Malin's moeder en Alde lekker warm in de kinderwagen. Dat was wel geschikt want het was ca. 3 graden. Maar het was erg gezellig en lekker.


Ook zijn we een dag naar Docksta geweest en hebben een gezellige middag gehad bij Gerke en Jeltsje met heerlijke wafels met slagroom, jam en ijs. Mmmm! Maar ook was het mooi om even bij Jeltsje in de chocoladewinkel te kijken. Leuk en lekker!! Nog wat gekocht en daarvan later thuis genoten. Heerlijk! Later op de dag nog naar Örnsköldvik gereden, maar dat kon ons niet zo boeien.
Een mooie rit maakten ook deze dagen en onderweg zagen we o.a. een prachtig kerkje van 1793 en later een fabriekje van de onwelriekende surströmming. Je weet wel die gefermenteerde vis in blik!Onderweg ook nog een loppis bezocht en nog een paar boekjes van Astrid Lindgren voor Alde gekocht en een mooie kristallen pot voor mij.


Gewinkeld hebben we ook. Eén dag met prachtig weer in Sundsvall centrum en 1 dag met veel sneeuw in Birsta City, dit is een geweldig groot en druk winkelcentrum net buiten de stad. Met het slechte weer een goede bestemming. 
Maar het onze voorkeur gaat uit naar het centrum van de stad met zijn mooie gebouwen en natuurlijk het heerlijke gebak, al is dat niet alleen voorbehouden aan het centrum!                                                                
Härnösand hadden we ook nog nooit eerder bezocht en was leuk om te bekijken. Een goed Chinees restaurant vonden we er ook. We lieten het ons smaken.


De laatste dag hebben Jaap en ik even op Alde gepast terwijl Jasper en Malin even naar de stad gingen om een lekker maaltje Thais eten op te halen. Zo konden zij voor de eerste keer even kijken hoe het is om zonder kind op pad te zijn. Wij konden even laten zien dat je het zorgen voor een kindje niet verleerd. Alde was nat en ik heb haar verschoond. Wel even wennen aan die prachtige luiers van tegenwoordig haha! Maar wij zijn geslaagd voor het oppasbrevet! Al zal het niet zo vaak voorkomen dat we op zullen passen. Afstand hè!

Zaterdag vertrokken we bijtijds uit Sundsvall en tegen 12 uur waren we in Falun, bij Mette en Anders, de mensen die we 2 jaar achter elkaar  troffen toen  we naar Tenerife gingen. Ik schreef er eerder over.
Bij hen heerlijk geluncht en met Anders de stad in geweest. Wat is Falun een leuke stad! Helaas geen foto's want zowel de camera's als de telefoons hadden we niet bij ons. Maar je houdt dat van ons tegoed!
Daarna nog koffie met taart (veel taart gegeten deze week) en toen op weg naar Vansbro om daar een vouwbed bij Malin's moeder af te leveren. Na nog wat gedronken te hebben volgde de laatste etappe. Toen we weer thuis kwamen waren we moe maar voldaan!

Zondag gelijk weer in de running met het koor. Zingen in een heel bijzondere dienst. Was erg leuk en nadien broodjes met worst (in de kerk :-))

Vandaag is Jaap bezig geweest met takkenwerk! Letterlijk en figuurlijk ha ha, want de takken van de afgekapte bomen moesten worden opgeruimd. Morgen naar de vuilstort ermee!Dat was het voor nu,
Graag tot dan!
Truus


1 opmerking:

  1. Veel leuk nieuws. Örnsköldvik kwam ik laatst tegen in het boek Stallo. Lijkt me wel leuk om daar eens in de buurt te zijn. Sundsvall ook trouwens. Mooie foto's en heerlijk gebak.

    BeantwoordenVerwijderen