Volgers

Översätta/Translate

Blogarchief

zaterdag 11 april 2015

Zo veel te doen.......maar dan....?

Ik had al eerder een blog willen schrijven. Eigenlijk direct na Pasen, maar er kwam van alles tussen.
Maar laat ik met Pasen beginnen. Het paasweekeinde begint hier al op donderdagmiddag voor Pasen. Na de lunch op witte donderdag zijn de meeste mensen vrij. Een riant lang week-end dus. Niet dat het voor ons zoveel uitmaakt.
Op goede vrijdag hebben we de auto gepakt en zijn we richting Lysvik gereden om daar in die omgeving een stuk van de kunstronde van het Fryksdal mee te maken. We zijn uiteindelijk maar op 4 locaties geweest en we hebben echt mooie dingen gezien, maar ook dingen die niet bij ons in de smaak vielen, of gewoon niet mooi waren! Als je de hele ronde zou willen doen, heb je zeker 3 dagen nodig.
Het leuke is ook dat je op plekken komt waar je anders zeker niet zou komen. Om het gemakkelijk te maken was er een lijst met coördinaten voor de GPS en dat was soms geen overbodige luxe :-)
In Malbacken was in de bygdegård behalve de expositie, ook nog de mogelijkheid om koffie met versgebakken wafels met slagroom en jam te nuttigen. En dan kom je aan een tafel met erg leuke mensen en dan heb je zo een heel gezellig gesprek!
Bovenstaande was te zien bij Träsmak in Malbacken

Bij de bygdegård (soort dorpshuis) in Malbacken was het werk van veel kunstenaars te zien.

In Lysvik vonden we de meeste schilderijen erg mooi
En ook genoten wij van de oude watermolen met bakkerij in Ransbysäter

Hierna gingen wij door het Gröna Dalen richting Sunne. Van de weg zijn geen foto's gemaakt, maar hij was erg slecht en nog glibberig en voor de net gemonteerde zomerbanden niet zo geschikt, maar het is gelukt!

Een paar kilometer voor Sunne zijn we nog even gestopt om een paar foto's te maken.Na al het moois wat we zagen, ook de natuur in prachtig zonnig weer, sloten we af met een etentje bij de Chinees in Sunne. Een fijne dag was het!

Het voorportaal heeft ook een frisse zomerse “look”gekregen. Dus je begrijpt, het was druk! Maar zo stukje bij beetje komt alles voor elkaar.                     
 
Ook een fijne dag hadden we zondag. We gingen direct na de middag naar Vansbro, naar Malin's moeder, waar ook Malin, Jasper en Alde waren. Karin had lekker gekookt en het smaakte prima. Alde was de hele middag en begin van de avond heel erg rustig en in diepe slaap. De 3 dagen ervoor waren zeer intensief geweest. Een lange autorit en veel belangstelling en veel nieuwe gezichten. Toen wij er waren heeft ze de ogen nauwelijks open gehad, maar wij genoten er niet minder van. Lekker met haar op schoot en genieten van haar mooie koppie :-)
  


Waar hadden we het dan zo druk mee? Er moeten veel dingen gedaan worden voor we....jawel...op vakantie gaan. En dat gaan we! Volgende week vertrekken we voor een paar weken richting Duitsland en Nederland. En ja, dan moet je veel regelen van te voren. De tuin moest gedaan. De 2 dikke bomen voor het huis moesten geknot worden en de takken (4 aanhangwagens vol) moesten worden afgevoerd. Ook de caravan moest weer uit zijn “hol”en worden schoongemaakt. De auto gewassen, want die was heel erg smerig geworden van de kunstronde. Dan weer de boel beginnen te pakken en zo. Tussendoor hadden we ook de houten terrassen in de olie gezet en de tuinmeubelen buiten gezet. De laatste dagen is het hier rond 15 graden en dat is hier heerlijk!
Tussen 1 april en 15 april moet je de spijkerbanden van de auto gewisseld hebben en ook dat is gedaan.

Toch ook nog tijd gevonden voor 2x een breicafé te bezoeken, te zwemmen en op visite te gaan bij Paul en Jantsje. We speelden Triviant, de “jongens”tegen de “meisjes”. De jongens hebben gewonnen overigens.

Als je dit zo leest bevestigt het wel wat alle pensionado's zeggen: “hoe heb ik ooit nog tijd gehad om te werken” Ja toch?

Wij proberen je wat op de hoogte te houden van onze belevenissen tijdens onze vakantie, maar hoe frequent dat zal zijn hangt mede af van internetverbinding en zo.

Graag tot dan!

Truus

1 opmerking: