Volgers

Översätta/Translate

Blogarchief

zaterdag 25 april 2015

Vakantie verslag april/mei 2015 - week 1

Vrijdag 17 april is het dan zover! Vakantie (al weer)!
's Morgens rond half tien vertrekken we richting Malmö. Een rit van ca.600 km. We kunnen het rustig aan doen want we hebben geen veerboot te halen. We gaan naar een camping waar we 3 nachten geboekt hebben. Dit is leuk om Skåne beter te leren kennen. Meestal vlieg je er alleen maar door. Onderweg worden we gebeld door de camping voor instructies omtrent onze aankomst, want dan is er niemand meer op de receptie. Rond 20.00 uur waren we op de camping. Alles zo snel mogelijk mogelijk neerzetten en aansluiten, want het is koud met een gure zeewind. Kacheltje aan en....lekker!

Zaterdag 18 april

We staan op en na een koude heldere nacht is het nu ook stralend weer. Na het ontbijt gaan we de stad in. Iedereen is in voorjaarsstemming. Het park in de stad zit vol met genietende mensen. Zo ook de vele terrassen.
Na een poos rondgelopen te hebben vinden we een plaatsje op een Mediteraan aandoend terras. We bestellen de dagens (dagmenu) pasta met zalm en we voelen ons al ”utomlands”.
Op het grote plein wordt het steeds drukker en er blijkt een marathon plaats te vinden. Als we van alles gezien en genoten hebben gaan we nog even een campingtafeltje kopen, want de onze blijkt niet helemaal compleet te zijn. Een onderdeel ligt nog in Munkfors :-(
Het plan om nog naar Ystad te gaan laten we voor wat het is. Terug naar de camping, die vrijwel aan de Öresundbrug ligt. Met zonsondergang kun je een mooi plaatje schieten!
Zondag 19 april

We krijgen visite vandaag. Daan en Liesbeth zijn op weg naar Munkfors en komen met de veerboot in Malmö aan. Een mooie gelegenheid om elkaar te zien! Op koffietijd zijn ze er en eerst zitten we binnen, buiten is het nog net te fris. Na de koffie gaan Liestbeth en ik even naar de zee. De mannen blijven zitten kletsen. Dan genieten we nog van een lunch buiten. Om 13.00 uur nemen we afscheid, want ze hebben nog een beste rit voor de boeg.
Dan gaan we opruimen en daarna op weg naar Ystad, de stad van Wallander. Maar onderweg bezoeken we eerst nog een loppis en een kasteel. 
De zon schijnt, maar er staat een koude wind. Er is weinig volk op de been in Ystad, maar voor de foto's is dat eigenlijk wel mooi.

We warmen op in een Chinees restaurant waar we heerlijk eten. Dan terug naar de camping voor een rustige avond.

Maandag 20 april

Vanmorgen doen we het rustig aan. Voor 12 uur moeten we van de camping zijn en om 15.00 uur bij de veerboot. In de tussentijd gaan we op een mooie parkeerplats aan zee stan en genieten we van het prachtige zonnige weer. Lekker met een kopje koffie en een broodje. Op tijd pakken we de spullen en rijden naar de boot. Er is eigenlijk alleen maar vrachtverkeer. Met ons is er nog 1 bestelbusje. Op de boot eerst even aan dek in de zon en daarna genieten we van het uitgebreide buffet. Dan kiezen we ervoor om naar de hut te gaan om te slapen. De boot komt om 0.45 uur in Travemünde aan en we gaan in de nacht rijden. Het slapen lukt eerst niet zo goed, maar als de stem uit de speakers ons om 23.30 vertelt dat we over ongeveer een uur aankomen, waren we beiden vast in slaap.
Na het aanleggen kunnen we in alle rust rijden. Er is vrijwel niets op de weg :-)
Rond 4.30 komen we in de Hanzestad Havelberg in Saksen-Anhalt aan en gaan we op een grote parkeerplaats staan en gaan gelijk in bed. Snel vallen we in slaap!


Dinsdag 21 april

Wakker worden we rond 8.30 en Jaap gaatop zoek naar een bakker, terwijl ik de boel opruim en de tafel dek. Na het ontbijt gaan we naar de camping, nog geen 500 meter verderop. We krijgen een prachtige plek met zicht op het water en de historische stad.


Later op de dag gaan we de stad bekijken en het is echt heel leuk. Ook is er extra leven in de brouwerij vanwege een soort floriade die net begonnen is en tot oktober duurt. Ook deze dag zomerse condities :-)Na ons bezoek in Havelberg gaan we nog even naar het stadje Perleberg en kijken ook daar nog even rond en genieten van de mooie geveltjes.

Woensdag 22 april

We gaan op pad om Hanzesteden te bekijken en onze lijst van bezochte Hanzesteden verder uit te breiden. . Er zijn er hier nogal wat in de buurt. Niet allemaal even groot overigens. We rijden via een prachtige weg als we een Gasthof zien midden in het bos, met een prachtig terras! Koffie en iets lekkers erbij (heel groot en heel lekker) onder het genot van vogelgezang uit vele vogelkeeltjes, heerlijk!Daarna verder door prachtige natuur. Dan komen we bij een pontje dat ons snel naar de andere kant van de Elbe brengt. Heel idyllisch.
 Dat blijkt ook Werben, de 1e Hanzestad die we tegenkomen, te zijn. Het is maar klein en we zagen er meer ooievaars dan mensen. Misschien binnenkort uitbreiding van de bevolking?

..

De 2e stad is Seehausen. Wel wat groter, maar niet alles is even historisch. Wij genieten er wel van een heerlijke coupe ijs en kopen er beide een paar schoenen.

De 3e stad is Osterburg, maar dat viel ons niet mee. Niet veel historische of idyllische zaken te vinden. Het kan ook niet altijd meezitten. De terugreis naar de camping was mooi en ook een ander pontje was weer genieten. 's Avonds in Havelberg lekker gegeten bij de Griek. Veel vlees, teveel. De serveerster riep gelijk dat ze het in zou pakken om mee te nemen. En zo ging het :-)

Donderdag 23 april

Weer Hanzesteden vandaag. Het is weer zomers weer en we vertrekken na een ontbijt buiten in het zonnetje. We gaan weer over het pontje van gisteravond. We moeten even wachten en die tijd wordt gevuld met een leuk gesprek met een beroepsmilitair die daar samen met collega's op oefening is. Maar zij genieten ook van de zon en het ziet er ontspannen en gezellig uit. We worden weer overgezet en gaan richting Stendal. Hier aangekomen gaan we eerst van koffie met Kuchen genieten op een terras. Daarna gaan we lopen. Stendal is een erg gezellig winkelstadje maar behalve het Rathaus en de kerk was er niet zoveel van de oude Hanzetijd te zien.

Dan maar verder naar Tangermünde. Dat overtreft onze verwachting. Wat is er veel bewaard gebleven hier. Heel erg mooi.
Veel gelopen (met de stokken gaat dat wel goed) en na nog wat gegeten te hebben keren we voldaan, en ik heel moe, terug naar de camping.

Vrijdag 24 april

Vandaag maar besloten dat we hier nog 1 of 2 nachtjes blijven. Het is hier zo mooi en het weer is hemels! Eerst maar eens rust nemen en in de zon zitten. In de middag nog even op pad. Naar Rathenow. Die moeite is voor niets, want hier is werkelijk niets aan. Veel Oost-Duits sentiment. Niet gezellig. Terug naar de camping, eten maken en een lekkere lange avond

Geen opmerkingen:

Een reactie posten