Volgers

Översätta/Translate

Blogarchief

zaterdag 30 mei 2015

Alles onder controle!

 
De voorlaatste blog was, toen we net weer terug waren van vakantie. Op hemelvaartdag kwamen we terug en de dag erna konden we al genieten van het bezoek van Jasper en Malin en onze kleine lieverd Alde. Ook Malin's broer kwam logeren. Wat was het gezellig en superleuk om te zien hoe groot Alde geworden was in de 6 weken dat we haar niet gezien hadden. Ze had veel schik met opa en oma en liet dat merken met een stralende lach. Fantastisch! Wat een rijkdom!

Jasper, Malin, Jaap en Alde hebben nog even een wandeling gemaakt naar de waterval die op het ogenblik prachtig is.
Maar zondags vertrok de familie weer naar het noorden en konden wij ons bezighouden met de werkzaamheden die gedaan moesten worden. Uitpakken, caravan schoonmaken, administratie en de tuin. Ik had planten uit Nederland meegenomen die in de potten moesten, het gras moest direct gemaaid, er moest potgrond gehaald worden, ook omdat er gezaaid moest worden. Ik heb in de bakken courgettes, augurken, rucola en capucijners gezaaid. Ook voor verse kruiden is er plaats. donderdag hebben we nog aardbeienplanten uit Karlstad meegenomen. Ik betwijfel of we voor midzomer aardbeien kunnen oogsten. Ook kochten we een hortensia, een nieuwe soort, waarvan men zegt dat die vorstbestendig is tot -25 graden. Gewone hortentia's overleven de winters hier niet, en ik vind ze zo mooi. We zullen zien of het nu wel lukt.
Bloemenzaad heb ik ook verwerkt en daarvan komt het eerste al op!
De tomatenplanten van Immie staan nog steeds binnen, want het weer is zeer grillig. Het ene moment kun je in de zon liggen en het volgende moment vliegen de hagelstenen je om de oren. Ook veel regen gehad de afgelopen periode. Voor ons mag het wat minder!


Ook waren we druk met het uitgeven van mijn boekje. Er moest een drukker gevonden worden en daar ging nogal tijd in zitten. Maar ook dat is gelukt!
Dan nog de auto. Die moest helemaal leeg, want onze nieuwe auto stond al bijna klaar toen we thuiskwamen. Wat hebje dan een massa spullen in de auto liggen die altijd met je onderweg zijn! Allemaal kleine dingen maar al met al wel tassen vol! Dinsdag konden we de auto in Sunne ophalen en het rijdt heel lekker. Het is weer een Kia Sportage, deze keer in een bruine tint. Het verschil zit voornamelijk onder de motorkap: in plaats van een 165 pk benzinemotor ligt daar nu een 185 pk diesel. Nog fijner om met de caravan te rijden!Er rijden hier ongelofelijk veel auto's van dit merk en type rond. Je merkt toch wel dat het beeld op de weg verschoven is. Een aantal jaren geleden was het haast allemaal Volvo of Saab. Nou, hoe het met Saab afgelopen is weten we allemaal. Maar men vindt hier toch de Volvo ook wel heel erg duur. De auto's zijn overigens hier veel goedkoper dan in Nederland. Fijn voor ons!
Maar dan heb je de andere auto en die moet je weer inpakken. Kost ook weer een paar uur!

En zo waren er nog veel meer zaken die gedaan moesten worden, maar dat zal ik allemaal niet noemen, want dan bestaat het risico dat je als lezer al moe wordt, en dat willen niet :-)

Ook in de natuur is het erg druk, met name de vogels zijn druk in de weer. Ze zoeken voer voor of met hun jongen, onder andere  ook voor de jongen in ons vogelhuisje bij de slaapkamer.
Ondertussen was er ook nog ruimte voor andere dingen. Bezoekjes krijgen en bezoekjes brengen. En een beetje cultuur opsnuiven behoorde ook nog tot de mogelijkheden. Dinsdagavond ben ik nog, nadat we de hele dag al de hort op waren geweest, naar een concert van de leerlingen van de Geijerskolan (een hogere internationale opleiding voor muziek, kunst en theater en literatuur) geweest. Wat ze brachten was in één woord fantastisch! Wat een talent! Ik denk dat Zweden nog heel vaak het songfestival gaat winnen! 
Na afloop nog even genoten van de prachtige avond, en even een paar foto's gemaakt van de schilderachtige kerk in Ransäter.

Het zwemmen is nu even afgelopen, tot 18 augustus is het bad gesloten, Ik heb er sinds we terug zijn gelukkig nog een aantal keren van kunnen genieten! Het zal nog wel even duren voordat er in natuurwater gezwommen kan worden. De buitentemperaturen zijn nog te laag en het regent hier bepaald geen warm water :-)
Het lukte ook nog om te handwerken. Ik had nog veel onder handen zijne projecten die nu ook klaar zijn. Kan ik weer uitkijken wat ik nu weer ga doen.:-)

Gisteren heeft Jaap, tussen de buien door, het gras aan het bemest.  De komende 2 dagen wordt er veel regen verwacht, dus kan het mooi in de grond trekken. Ook de fruitbomen en de klimplanten en rhodondendron hebben lekker te eten gekregen, dus maar zien of de opbrengst in het najaar een beetje dankbaar is!

Je ziet, veel gedaan, nog veel te doen, maar alles onder controle, en dat is fijn!!

Groetjes en graag tot dan,
Truus

Geen opmerkingen:

Een reactie posten