Volgers

Översätta/Translate

Blogarchief

donderdag 11 juni 2015

Feestweek!

Afgelopen week stond in het teken van festiviteiten.
Om te beginnen met mijn verjaardag op 31 mei. Dit jaar viel mijn verjaardag ook nog eens samen met de Zweedse moederdag. 's Morgens werd ik gewekt door Jaap met een heerlijk ontbijt op bed. Dit vind ik heel feestelijk, maar Jaap denkt daar heel anders over. Vandaar dat ik deze geste zeer op waarde weet te schatten :-) Uitgebreid wilde ik mijn verjaardag niet vieren omdat we de week erop een feestje wilden geven.
's Morgens bezoek gehad van Lennart en Laila. Altijd gezellig! Rond de middag gingen we op pad en hebben onze route laten bepalen door de buienradar. Het hoosde hier maar het zou een stukje zuidelijker droog zijn. En ja dat klopte, de zon scheen zelfs. We hebben een prachtige route gereden die middag en onderweg even lekker gegeten! Onder de autorit heb ik nog verschillende leuke verjaardagstelefoontjes gehad. Superleuk!
Bij terugkeer in Munkfors nog even de waterval bezocht! Alle schuiven stonden open en het was werkelijk donderend geweld van kolkende watermassa's.
Het was een heerlijke dag!Maandag zijn we ook nog even op stap geweest en zagen we op verschillende plaatsen kolkende watermassa's. Eerst bij de waterkrachtcentrale van Södra Skoga en later bij het prachtige Brattfallet.
Hier hebben we even gepicknickt. De hele route hebben we binnenweggetjes gereden en zie je de mooiste plekjes.


 De dagen hierna stonden in het teken van voorbereiding. Voor o.a. de komst van Henk en Elsbeth die 2 nachten kwamen logeren. Maar ook voor het feestje van zaterdag 6 juni, onze 40 jarige huwelijksdag. De luifel voor de caravan opgezet en ook een partytent bij harde wind in de “benen” gekregen :-) Inkopen moesten gedaan worden enz.enz.

Maar alles liep gesmeerd. Donderdagmiddag kwamen Henk en Elsbeth en het was weer even gezellig als altijd. Wel moest ik nog naar (een extra lange) koorrepetitie, want we moesten op 6 juni om 12.00 uur zingen, en wel 4 stemmig samen met het kerkkoor. En dat moest nog wel even geoefend worden!! Na de repetitie snel naar huis om eten te koken om te voorkomen dat de gasten en Jaap van de graat zouden vallen. Maar de verse sperzieboontje die uit Nederland, op mijn verzoek waren meegebracht, vielen er lekker in.
Vrijdagmorgen gingen we met z'n vieren op pad, richting Torsby. We hadden gereserveerd voor de (warme) lunch bij Sahlströmsgården voor 6 personen, want ook onze gezamelijke vrienden Piet en Co waren van de partij.
 Het eten smaakte, zoals altijd, weer prima. Dit, en het mooie weer maakte deze dag helemaal top! Dat ook de terugrit en de avond gezellig waren, behoeft geen betoog.
De volgende morgen na het ontbijt en een kopje koffie zwaaiden we onze gasten uit.
Toen snel nog wat dingen klaarmaken voor de middag en mezelf een beetje oppoetsen voor het optreden op Torget in verband met Nationaldagen (de viering van de Zweedse nationale feestdag). Achteraf was dat niet echt nodig want het spoelde van de regen en we stonden een beetje als verzopen katjes op het podium. Nadat de vlag gehesen was en het volkslied gespeeld en gezongen was, konden wij ons laten horen. We hebben gehoord dat het prima klonk en dat was mooi voor de mensen die in de stromende regen toch naar ons kwamen luisteren. Chapeau!
Thuisgekomen direct droge kleren aangedaan en toen moesten we afwachten wat het weer verder zou doen. We hielden ook nu de buienradar scherp in de gaten. Het zou om 14.00 uur droog moeten zijn, maar dat was het niet. En ja, om 14.45 was het droog. Gauw alle stoelen en tafels droog gemaakt en toen iedereen kwam om 15.00 uur (we waren met 14 personen) kon er buiten gegrild worden. Iedereen had ipv een cadeautje, op ons verzoek, iets te eten of te drinken meegenomen. En we hadden toch een massa lekkers! Het was heerlijk en gezellig en rond 19.30 ging iedereen rond en gezond weer naar huis. Wij hebben de boel een beetje opgeruimd en waren toen moe, maar heel voldaan over deze dag!

Zondag zijn we er ook nog even op uit geweest. Naar een grote loppis in Karlstad, wel met zeker 50 kramen, op een groot veld langs de E18. Wij waren daar nog nooit geweest, maar we gaan er zeker nog eens heen. Het is iedere zondag.

Op de terugweg zijn we in Deje bij “Gamla Kraftverkstationen” geweest. Dit is een expositie in een oude waterkrachtcentrale. Veel authentieke elementen zijn er nog te vinden. De expositieruimte is heel kleurig gemaakt, evenals de expositie zelf, en ziet er prachtig uit. Ook buitenom is het erg leuk en je kunt hier heerlijk buiten zitten te koffiedrinken. Maar dat kan binnen ook natuurlijk :-)
Al met al wel de moeite waard!


'

Thuisgekomen hebben we nog genoten van de asperges die we van Henk en Elsbeth kregen. Op de klassieke wijze klaargemaakt met sauce Hollandaise, gekookte ham en een gekookt eitje. Mmmm!

Deze week was echt een heerlijke week, letterlijk en figuurlijk!

Graag weer tot een volgende blog!

Groetjes,

Truus

Geen opmerkingen:

Een reactie posten