Volgers

Översätta/Translate

Blogarchief

zaterdag 27 juni 2015

Veel gedaan en nog veel te doen!

Het is al weer even geleden dat onze vorige blog gepubliceerd werd.
In die tijd hebben we veel gedaan. Zo hebben we nog het midzomerweekend gekampeerd. We gingen vrijdagmorgen naar Vansbro om daar op de camping te gaan staan.

 Jasper, Malin en Alde waren er ook en logeerden bij Malin's moeder. Vrijdag hadden we de tijd aan onszelf en nadat alles op de plek stond, konden we van het mooie weer genieten. Pilsje erbij, wie doet je wat! Later nog de barbecue aangestoken en lekker gegeten. Echt vakantie voor ons, maar ook voor Paddy, de bruine labrador van Paul en Jantsje. Hij logeerde een hele week bij ons en vond het geen bezwaar er met ons op uit te trekken.


Zaterdag kwamen Alde met pappa en mamma gezellig bij ons. Veel met Alde geknuffeld en gespeeld, dat kun je wel nagaan. Oh, het is ook een dotje hoor!


 's Avonds kwam ook Karin, Malin's moeder, om samen met ons te eten. Het was ook weer een topdag! Zondagmorgen begonnen we al wat met opruimen, want voor 12.00 moesten we van de camping af zijn. Maar voor het zover was, kwamen Jasper, Malin nog koffiedrinken. Alde geen koffie, maar wel veel aandacht. 


                                                                                                                     

Jammer dat je dan weer afscheid moet nemen. Maar niet voor lang, want we zien elkaar over 2 weken weer. Ook dan staan we weer op dezelfde camping. In dat week-end wordt Alde ge-doopt, in dezelfde kerk waar ook mamma Malin gedoopt is. 
Later kom ik hier zeker op terug.

We hebben afgelopen weken ook verschillende mooie ritjes gemaakt. Voornamelijk in de avond, dan heb je overdag nog tijd voor andere dingen. En het wordt toch haast niet donker 's nachts.
We hebben tijdens deze ritjes ook wat foto's gemaakt en oordeel zelf of het mooi was.


Met buurvrouw Laila ben ik onlangs wezen winkelen in Karlstad. Daar aangekomen vroeg ze mij of ik het leuk zou vinden om een kijkje, met uitleg, te brengen aan het radiostation Karlstads Nya Radio 92.2 te brengen. Dat leek me leuk! Dus kleindochter gebeld. We konden terecht. Daar aangekomen kregen we uitleg van Kerry, de schoonzoon van Laila. Het was erg leuk en interessant. Zo kom je nog eens ergens!

Daarna nog gezellig samen geluncht op een heerlijk terras. De accu was toen weer geladen om verder te gaan met shoppen :-)

De dag erop nog met Rita in Sunne gewinkeld, maar dan bij de second-hands. Ook heel leuk!

Afgelopen weken moest je ook wel profiteren van de momenten van mooi weer. Want het was heel er buiig voor het overgrote deel van de tijd.
Toen het even enkele dagen droog was, en windstil, konden Jaap en buurman Stig de takken, die nog beneden lagen, in de fik steken. Eerst ging het moeizaam, maar met wat hulpmiddelen ging het goed branden. De beide mannen zagen er na de klus verhit en....zwart uit. Ondertussen was ik begonnen met het verven van de “nieuwe”entreetrap”. Jaap had die al met een staalborstel bewerkt. Maar verder dan 1 leuning ben ik niet gekomen. De regen was weer eens spelbreker!

Op dit moment ben ik heel druk met het vergaren van spullen voor de loppis. Begin juli heb ik voor een maand een tafel gehuurd in Sunnemo (Folketshus). Daar hoef je zelf dan niet aanwezig te zijn. Maar je moet wel alles voorzien van etiketten met tafelnummer en prijs. Aan het eind van de loppis wordt er met je afgerekend ( minus een klein percentage commissie). Het zal me benieuwen waar het op uit komt. Ik ben echt het hele huis aan het doorkijken. Wat weg kan..... weg dan! Dit alles kost wel veel tijd overigens, dus een dik uurloon zal er niet in zitten. :-) Net heeft Jaap nog 6 verhuisdozen met frutsels en fratsels op de zolder gevonden. Dussss.....spullen zat!

Gisteravond was het tijd voor het zomerconcert van ons koor! Ook dit jaar weer in de sfeervolle kleine kapel. Het was een uitgebreid programma van 16 nummers dat we ten gehore brachten. We hadden begeleiding van een dwarsfluit en een bas en onze dirigent speelde op een klein traporgel. Hij heeft zich echt in het zweet gewerkt op dat ding. Maar het resultaat van veel inspanning en oefening, mocht er zijn. We hebben met het koor erg veel progressie gemaakt (meerstemmig nu) in het afgelopen jaar en dat heeft alles te maken met de enthousiaste en energieke koorleider Jonas.
We begonnen met een stuk van Mozart en we eindigden ook met een stuk van zijn hand. Daarna nog 2 toegiften. Het was een mooie zangavond. De rest van de avond hebben we bij Daan en Liesbeth gezellig doorgebracht.

Ook merken we dat de “Nederlandse invasie”weer op gang is gekomen. Dat belooft weer veel gezellige bezoekjes deze zomer! Er zijn er in ieder geval al verschillenden die het door hen bestelde boekje “Kiko het Kuiken” op komen halen. Zo kwam ook Nel er eentje halen deze week, om als cadeautje weg te geven. Ook een goed idee toch?

Dit was het voor nu even weer.
Graag tot dan,
Truus
Geen opmerkingen:

Een reactie posten