Volgers

Översätta/Translate

Blogarchief

woensdag 15 juli 2015

Veilingen, loppis en Aldes doopfeest

Het is weer de hoogste tijd voor een nieuwe blog!
Maar er gebeurt zoveel dat er nauwelijks tijd is om te schrijven. Ook is het misschien een kwestie van prioriteiten stellen.

Deze tijd is wel het hoogtepunt in het loppis en veilingseizoen. Rond Munkfos is het één en al bedrijvigheid. Op dit moment is er zelfs wekelijks een veiling. Ik laat dan ook wel eens verstek gaan hoor! Anderhalve week geleden waren we samen met Daan en Liesbeth op een hele leuke gårdsauktion bij Brunskog. Het was stralend weer en we hadden picknickspullen ( en aanhanger) bij ons waarmee we ons installeerden op een schaduwrijk plekje. Er heerste een gezellige drukte en er waren leuke koopjes te halen.

 
Jaap en ik waren vooral geïnteresseerd in een snöslunga (sneeuwblazer) die bij 30 graden te koop kwam. Onze slunga is kapot en de reparatie loopt in de papieren. Vervanging is dan een betere optie. En voor een schappelijke prijs kregen we nu een mooie slunga, van het merk Stiga in handen.


Verder nog enige winterse zaken gekocht. Een sneeuwschuiver, 2 sleetjes voor Alde voor 2 euro, en wat kristal, waaronder een zeer bijzondere karaf! Ook nog een boekenkastje op de kop getikt, die nu als een soort etalage fungeert op de loppis in Sunnemo, waar ik nu al 2 weken “sta” met een tafel vol spullen. Ik ben al regelmatig wezen bijvullen, en volgens mij loopt het goed. Ik ben benieuwd naar het eindresultaat als het op 2 augustus is afgelopen :-)

"Handel" voor de loppis in Sunnemo

Ondertussen was het ook weer tijd geworden om de caravan in orde te maken voor vertrek naar Vansbro. Wij vertrokken donderdag de 9e juli met donker weer. Hoe dichter we bij de camping kwamen, hoe kouder en natter het werd. Veel regen die dag en een dagtemperatuur van 9 graden. Samen met een erg harde wind was het niet echt kampeerweer. Maar met de kachel aan was het binnen warm en gezellig. Jasper kwam samen met Alde ook nog even langs. Echt knuffelen met Alde zat er niet in dit weekend, want we waren snip en snip verkouden! Maar dat halen we wel in want Jasper, Malin en Alde komen komend weekend hier en blijven een week. Superleuk!
Op vrijdag hebben we een gezellige dag gehad met Ruud en Hanneke, die uit Nederland waren gekomen om bij de doop van Alde aanwezig te zijn, en haar peetouders te worden. Jasper en Alde waren ook van de partij. Aan het eind van de middag gingen we naar de feestzaal waar alles klaargezet moest worden voor zaterdag, de dag van Alde's doop. Ook moest er door mij nog een smörgåstårta gemaakt worden.


Alles verliep uiterst vlotjes en leuk. Bij aankomst op de camping zag de lucht er dreigend uit, maar er is geen regen gekomen. Wel leuk voor een mooie foto:


Zaterdag trokken we het goeie goed aan. Jaap zelfs in kostuum met stropdas. Zes jaar geleden was de laatste keer dat hij zo'n outfit droeg! Kun je nagaan.
Met stralend weer vertrokken we naar Äppelbo. In de kerk van rond 1700, waar ook Malin door dezelfde dominee is gedoopt, zou de doop plaatsvinden. Jammer was wel dat de kerk wegens een grote renovatie in de steigers stond.

 

Wij waren er als eerste, maar ook snel daarna waren onze vrienden Jan, Ria, Daan en Lies op de plek van bestemming. Daarna volgden ook de anderen en natuurlijk het middelpunt van de dag: Alde. Zoals haast altijd was ze in opperbeste stemming en ze genoot van de gezellige drukte om haar heen.

Ruud  "in gesprek" met Alde

Tijdens de doopplechtigheid hebben we haar niet gehoord. Deels lag ze lekker te slapen in pappa's armen. Maar ook met het, toch wel hele frisse water, gaf ze geen krimp.Het was een mooie, niet al te lange afwisselende dienst. Malin droeg samen met haar moeder een door haarzelf geschreven, persoonlijk gedicht voor, waarbij ik het niet droog hield. Later hebben Jasper en ik een gedicht voorgedragen. Dit gedicht is door mijn moeder destijds voor mij geschreven. Ik droeg het voor in het Nederlands en Jasper in het Zweeds. Tussendoor mooie muziek. Na de plechtigheid gingen we allemaal naar Blåbandet, de feestzaal. We werden verwelkomd met een cider. En daarna was het gezellig kletsen onder het genot van de heerlijke smörgåstaarten en een drankje. 

Als dessert waren en 3 “Alde”-taarten die superheerlijk waren. De konditorie van Vansbro is super!
Rond 7 uur 's avonds was het tijd om op te breken. De boel was afgewassen en opgeruimd, met dank aan de hulptroepen.
Ieder kon terugkijken op een geslaagde dag.
En Alde? Die gedroeg zich de hele dag als het stralende middelpunt! Een dotje!


De zondag hebben we genoten van stralend weer en de kinderen die nog even kwamen koffiedrinken en ons verblijdden met een mooi cadeau voor onze trouwdag. Ook een ietwat verlaat verjaardagscadeau viel bij mij super in de smaak. Nogmaals dank!
's Middags hebben we met de auto een mooie tocht gemaakt.

Maandag was het weer tijd om te vertrekken. Maar voor we dat deden hadden we eerst nog de gelegenheid om samen met de kinderen nog even gezellig te kletsen tijdens een kop koffie. Natuurlijk genoten we ook weer van onze kleine meid. (om op te vreten!).
Toen we ze hadden uitgezwaaid, pakten wij gauw alles in en net voor de middag reden we de camping af. Toen we rond 14.00 uur thuiskwamen, is Jaap gelijk op de grasmaaier gesprongen, want ook als je weg bent, gaat de groei gewoon door. Ik ben die middag nog naar Sunnemo gegaan om mijn “loppiswinkeltje” bij te vullen.

Gistermorgen op verjaardagsvisite geweest bij buurman Lennart. Laila had ook een heerlijke taart gemaakt. Onze buikjes hebben het tè goed :-)
Daarna naar de veiling geweest. Daar heb ik o.a. een prachtige bureaustoel gekocht. Eén van onze stoelen was aan vervanging toe. Verder nog 2 tafeltjes (ook vervanging) en nog wat kleine dingen.


 Het was weer genieten de afgelopen weken!

Graag tot later!

Truus

2 opmerkingen:

  1. Alde is zeker "om op te vreten"! Wat een paar mooie heldere kijkers! Misschien zien we haar binnenkort nog wel even nu ze zo dicht in de buurt is.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zou heel goed kunnen Nel. En bedankt voor het compliment😪

    BeantwoordenVerwijderen