Volgers

Översätta/Translate

Blogarchief

dinsdag 28 juli 2015

Fantastisch!!

Wat hebben we een fantastische week achter de rug! We hebben heel erg genoten van onze Alde die samen met pappa en mamma een week vakantie heeft gevierd bij ons. Ook van Jasper en Malin hebben we erg genoten. Heel leuk is het ook te zien hoe je kind met zoveel gemak in de vaderrol past. Maar ik denk dat alle opa's en oma's er zo over denken, dus nieuw is het niet.


Het weer was niet echt topzomers, maar we hebben ons uitstekend vermaakt. We pasten het programma aan aan de mogelijkheden.
Veel uitstapjes hebben we gemaakt. We zijn zaterdag samen met Malin's moeder naar de Erlandergården geweest om daar een kleine lunch te gebruiken. Hier is van alles te zien wat metTage Erlander, een vroegere, zeer populaire, premier van Zweden. Hij is geboren op deze plek.
Eerder in de week zijn we naar Rottneros Park geweest. We hebben daar bij prachtig weer, heerlijk genoten van een picknick. We hadden alles zelf meegenomen en het smaakte prima!

Ook hebben we later nog een rustpauze ingelast. Alde en oma nemen het er samen even van. We lagen te mijmeren onder het bladerdak van een heel oude, grote boom. Alde is erg gefascineerd door wuivend loof.Terwijl we daar zo lagen, kwam ik op het idee dat we wel 's avonds wel bij Stor-En pannenkoeken konden bakken op het open vuur. Dit idee vond bijval! We verlieten het park nadat we nog een ijsje hadden gegeten, en gingen snel nog wat boodschappen halen voor we weer naar Munkfors reden. De lucht werd langzaamaan donkerder en thuisgekomen regende het. Maar het zou weer opklaren, dus de voorbereidingen werden gedaan en zelfs de badkleding was paraat! Aangekomen op de plaats van bestemming, regende het nog harder en het waaide erg hard. We schuilden in de picknickhut maar de wind trok er enorm door! We wachtten nog wat af, met plaids en handdoeken om ons heen, maar het leek er niet op dat het beter zou worden. Dan maar naar huis en daar de pannenkoeken bakken en eten. Met de stoelverwarming aan reden we naar huis. De temperatuur was gezakt naar 12,5 graden :-( Maar de stemming heeft er niet onder geleden. Het eten smaakte ook heerlijk!

Wat ook heerlijk was, was het verassingsmaal dat Jasper en Malin deze week voor ons hebben gekookt! Een heerlijk 3 gangenmenu. Voelde èn smaakte luxe!

Vorige week maandag zijn we naar Åmål geweest. Daar lag de Oost-Indiëvaarder Götheborg. Dit schip maakte een tournee over het Vänern. Een prachtig schip op een prachtige dag. De sfeer was heel gemoedelijk en leuk. Terwijl Jaap, Malin en Jasper de boot bekeken, bleef ik aan de kant met Alde. 

 De Götheborg is een in 2006 gebouwde replica van een 18e eeuws schip van de Zweedse Oost-Indische Compagnie. Het schip maakte een rondtour over het Vänernmeer en was in de verschillende havens te zien. Hierna vertrekt het schip naar Amsterdam om daar mee te doen aan Sail.
 Alleen al aan de tuigage van de boot is 100.000
  manuren besteed. Het oorspronkelijke schip is door een loodsfout in het zicht van de thuishaven Gothenburg op een rots gelopen en vergaan.
 Nadat we alles zo ongeveer gezien hadden, aten we nog in de haven en daarna weer naar huis.
Ook toen was ineens het mooie weer op!Tussen alle activiteiten door was er veel tijd om van Alde te genieten en met haar te spelen. Ongelofelijk om te zien hoe ze in een week tijd was gegroeid in haar ontwikkeling. Vorige week zat ze voor het eerst hier in de kinderstoel en dat vond ze heel gezellig.

 Ook haar kruipbewegingen doen vermoeden dat dat niet zo heel lang meer zal duren. Ook de tanden dienen zich al aan, hetgeen niet altijd leuk is. Maar de stralende lach zit bij Alde ingebakken geloof ik. Houden zo meissie!Ook kon er nog een keer buiten gebadderd worden. Het was een echt familieschouwspel :-)
Woensdagavond hebben we opgepast en zijn met vlag en wimpel geslaagd. Alle vaardigheden scoorden hoog. En we vonden het superleuk! Malin en Jasper waren naar een theatervoorstelling van het Västanåteater. Deze voorstelling, Löjmansguten, hadden wij de week ervoor gezien en we wisten dat ze er erg van zouden genieten. Hetgeen ook het geval was. Het is een waargebeurd verhaal, dat ook als roman verschenen is. Wat prachtig gespeeld en wat een muziek! Fantastisch!!Het gaat over een man die op zijn leven terugkijkt met hoogte en dieptepunten. Het verhaal speelt zich hoofdzakelijk af ten westen van Sunne. Maar ook bijv. in Oslo.
Ook dans, kleding en decors waren geweldig.
Zondag zouden we naar de grote loppis in Karlstad. Dit is een buitenactiviteit en niet leuk met regen.
Aangezien het zondag met bakken uit de lucht kwam, zagen we daar maar vanaf, In plaats daarvan hebben we een paar overdekte loppissen hier bezocht. Malin heeft heel veel prachtige kinderboeken voor Alde gekocht. Je kunt niet genoeg boeken hebben volgens haar, want ze is nu al gek op voorlezen en plaatjes kijken. Zelfs de krant lezen met opa vindt ze leuk!!

Gisteren rond de middag was het tijd om dag te zeggen, wat niet leuk was. Maar toen ze met een volgepakte auto het pad afreden, hadden we de afspraak gemaakt dat we over ruim een maand hun kant opkomen. Weer zien wat een progressie het dametje dan weer heeft gemaakt.
Jammer dat we deze week niet echt van het zwembad hebben kunnen genieten. Dit kregen we van Daan en Liesbeth. Hartelijk dank! Daan heeft Jaap geholpen met het installeren. Toen vullen met 3 m3 water. Na het vullen is wel duidelijk geworden dat onze tuin niet waterpas is. :-)
We hopen dat het nog even echt lekker warm gaat worden, maar daar lijkt het nog niet erg op. Onderwijl dat ik dit schrijf, regent het weer. Ook blijven op deze manier veel buitenklussen, zoals schilderen, liggen.

We gaan wel zien hoe het loopt!

Graag weer tot dan,

Truus

Geen opmerkingen:

Een reactie posten