Volgers

Översätta/Translate

Blogarchief

maandag 24 augustus 2015

Veel zon en geen wijzer!


Wat hebben we een prachtige augustusmaand. Alle dagen volle zonneschijn. Weer om van te genieten en het werk dat was blijven liggen af te maken.

We hebben veel genoten in de zon. Ook al gingen we er niet speciaal voor liggen. Maar elke dag buiten ontbijten is toch wel heel luxe. En af en toe een pauze met een kopje koffie in het zonnetje.
Maar vooral veel gedaan. Zo is het houtwerk dat een schilderbeurt nodig had nu klaar. Alle ramen zijn gelapt en het voorportaal heeft een mooie laag betonverf op de vloer gekregen. Dus je komt nu helemaal mooi binnen.:-)

De gasten die we hadden zijn weer thuis. Een aantal van de Nederlandse vrienden die hier een vakantiehuis hebben gaan over niet al te lange tijd. Met hen hebben we verschillende fijne uurtjes doorgebracht deze zomer. Zo kwamen Immie en Tonny vrijdag nog onverwachts langs, nadat ze een forse wandeling hier in de buurt gemaakt hadden. We hebben gezellig samen buiten gezeten met koffie en thee en wat lekkers. We waren nog niet zolang thuis, want we waren op de begrafenis van de partner van onze buurman. De ceremonie rond de begrafenis is toch heel anders dan in Nederland. Hier heb je een maand de tijd om alles te regelen, ipv 5 dagen.
In de kerk zitten de familieleden rechts en de vrienden en kennissen links. De kist blijft na de dienst staan en wordt later, zonder familie en vrienden, in het graf neergelaten.
Ook is het de gewoonte dat je geld overmaakt voor een goed doel. Er wordt dan afgelezen wie er gegeven heeft, maar niet hoeveel ;-)
Er waren toch wel dingen die wij anders willen. Dus dat moeten we toch maar eens regelen.

Zaterdag zijn we met Timen en Baukje naar het jubileumsbuffet van “Uddeholms Hotel” geweest. De Nederlandse eigenaren hebben het hotel nu 10 jaar. Zij zijn destijds ook in "Ik Vertrek" geweest.
Het was erg gezellig en erg lekker. Volgens mij was het helemaal volgeboekt. Er was live muziek en alles liep als een trein. 

Petje af! Daarna nog even weer mee met Timen en Baukje. Jaap bood de helpende hand met de TV. Ze hadden maar een paar zenders, en nu hebben ze alles op een rijtje!

Woensdag hebben Jaap en ik heerlijk genoten van een BBQ-tje. Gewoon heel simpel maar heerlijk in de prachtige natuur van het Våtsjön. Ik heb daar heerlijk gezwommen terwijl Jaap bosbessen plukte. Wat kun je met weinig toch erg genieten!Gisteren de caravan weer eens in orde gemaakt. Want nu is het voor ons weer tijd om even er tussenuit te gaan. We gaan naar de omgeving Sundsvall en het mag duidelijk zijn dat we Alde, Jasper en Malin veel zullen zien. De weersvooruitzichten zijn niet zo mooi, maar dat zien we dan wel weer. We hebben een camping besproken die heel klein is, maar prachtig ligt. Ook is er het gebruik van een bootje bij de sta-prijs in. Jaap heeft vandaag zijn visspullen “uit de mottenballen” gehaald. Kun je nagaan, hij heeft in geen jaren gevist!

Nu nog even over de wijzer. Onze zonnewijzer heeft een ongelukje gehad en is van de sokkel gestoten. Nu heeft Atlas (die de wijzer draagt) zijn beide benen gebroken. Lassen gaat niet dus maar kijken of het op een andere manier kan. En anders uitkijken bij een veiling. Is ook niet erg!

Hoe het kwam? Achter de grasmaaier hebben we een grote vangbak waar het gras in wordt opgevangen. Deze is net ietsje breder dan de maaier. En een paar cm kan het verschil maken haha!

Tot zover weer eventjes!

Groetjes
Truus


Geen opmerkingen:

Een reactie posten