Volgers

Översätta/Translate

Blogarchief

maandag 21 september 2015

Helpen en hulp!Helpen en hulp zijn sleutelwoorden deze dagen (weken).

Jaap en ik hebben besloten om mee te helpen om vluchtelingen zich beter thuis te laten voelen in Munkfors. Ook hier komen steeds meer vluchtelingen/asielzoekers. In plaats van te roepen: Wat is het toch wat!, vonden wij dat het tijd was iets te gaan doen.
In welke vorm dat gegoten gaat worden, is nog niet duidelijk. Dat kan variëren van helpen met invullen van formulieren, tot helpen met taal, kleding maken of vermaken. We hebben ons in ieder geval opgegeven. Snel zal duidelijk worden hoe e.e.a. eruit gaat zien.

Ook is er hulp op gang gekomen in de vorm van een kleding en spullen inzameling, georganiseerd door het dames innebandy team. Zaterdag kon men spullen brengen in de sporthal. Ik had ook 3 zakken vol met warme kleding, pantoffels, dassen, mutsen en nog veel meer. Die bracht ik een kwartier na openingstijd, en toen was er al een massa spullen gebracht. Echt een succes!

 Zondag mochten onze nieuwe inwoners spullen uit komen zoeken. Het zal zeker goed terecht komen!

Jaap is ook heel druk geweest met het bieden van de helpende hand.
Stig en Barbro, onze buren, hadden problemen met de computer ( Windows 10) en dan is het mooi dat hij even kan bijspringen.

Ook hulp en advies bij verkoop van een huis werd verleend in deze dagen. Regelmatig doet zich dit voor.

Ik hoop dat ik buurman Villy afgelopen week een beetje blij heb kunnen maken. Hij is erg verdrietig na het overlijden van zijn partner, en heeft gebrek aan eetlust. Hij heeft hier gegeten en we hadden er een gezellig sfeertje bij. Een beetje hulp in de vorm van afleiding, toch?

Ook in het weekend boden we graag een helpende hand aan Paul en Jantsje. Wij pasten weer op Paddy, de super lieve bruine labrador, die ook in juni bij ons logeerde :-) Altijd weer gezellig!


Zonder hulp bouwt Jaap een veilige afrastering om het terras om te voorkomen dat volgend jaar onze kleine Alde een nare buiteling zal maken. Het het is afneembaar, dus wij houden in principe vrij uitzicht! Ik vind dat hij het ingenieus heeft opgelost en uitgedokterd! Zeg nou zelf!


Met een helpende hand van mij is het balkonhek ook weer netjes. Ik figuurzaagde en schilderde een aantal nieuwe planken in het hek. Die oude waren helemaal verrot. Deze nieuwe planken heeft Jaap er weer netjes aangemaakt en vervolgens het hele balkonhek geschilderd.
Zo langzamerhand zijn dan alle buitenklussen een beetje geklaard. En het prachtige weer in het weekeinde hielp daarbij ook wel goed. Want we hebben ook een heel erg natte week gehad en dat was dan wel handig voor wat binnenklusjes.

Wat deze week nog wel op de agenda staat is een bomenkap. Er gaan een paar berken omgehaald worden opzij van het huis. Eén boom is niet in zo'n goede staat meer, maar wel erg hoog. De andere is ook erg hoog en met slecht weer geeft dat een slechte ontvangst op de schotel.
Wij krijgen hierbij hulp van de zoon van Villy die gewend is te klimmen en te klauteren want zijn werk bestaat o.a. uit onderhoud aan hoogspanningsmasten. Hoog en spannend zou ik denken :-)

Tot de volgende blog!

Truus

Geen opmerkingen:

Een reactie posten