Volgers

Översätta/Translate

Blogarchief

maandag 4 januari 2016

De tijd gaat snel....!!

Dat is natuurlijk een open deur intrappen, zo aan het begin van het nieuwe jaar! In principe gaan alle weken snel, en dat hoor je van iedereen. Maar de tijd met en rond de feestdagen gaan wl in een razende vaart!
Wat hebben we dan allemaal wel gedaan?
De vorige blog eindigde ik met een etentje bij Jan en Nel dat we die dag zouden krijgen. Sindsdien zijn er nog een aantal etentjes de revue gepasseerd. Op kerstavond hadden we een traditioneel Julbord bij Holger en Rita. Met zijn vieren konden we maar een kleine bres slaan in de heerlijke kerstham (Rita had nog wel de kleinste uitgezocht). Ik had het dessert meegenomen. Samen hadden we een heel gezellige kerstavond.

De volgende dag kwamen Jasper, Malin en Alde. Een culinair hoogstandje hadden we die dag niet. Een lekkere ovenschotel voldeed ook prima en dat paste perfect in het programma van die dag. De pakjes onder de boom vandaan halen en uitdelen.


Iedereen was content met de cadeautjes en het was super gezellig. Het laatste pakje bevatte nog wel een verrassing. Verlovingsringen van en voor Jasper en Malin. Jasper op de knieën om Malin een aanzoek te doen. Prachtig toch?


De volgende dag was het heerlijk vriezend weer dat uitnodigde tot een wandeling. Dan is het nadien ook weer fijn thuiskomen. Toen stond gourmetten op het programma. Dat is toch nog steeds traditie (en lekker)!
Natuurlijk stond Alde wel behoorlijk in het centrum deze dagen. Wat hebben we van haar genoten. Ook kwam er voor het eerst “pappa”uit haar mondje en met goede wil ook “opa”. De mannen trots natuurlijk :-)
 


 Voor het ontbijt stonden er o.a. pannenkoeken op het menu en Alde liet zich deze goed smaken!


Op zondagmorgen begon het behoorlijk te sneeuwen en in die sneeuw gingen Jasper, Malin en Alde op weg naar huis. Een rit van ca. 500 km. Gelukkig hield het halverwege nagenoeg op te sneeuwen, zodat de rit toch nog vlot verliep.

De dagen tussen kerst en nieuwjaar gingen in een ijltempo voorbij. Ik had veel meer willen doen dan ik gedaan heb. Maar zo gaat het als je het naar de zin hebt :-)
Wel heb ik gebakken. Saucijzenbroodstaven en een chocolademokkastam om mee te nemen naar het oudejaarsfeestje bij Paul en Jantsje.We hebben daar een superleuke avond gehad met een gemengd Zweeds/Nederlands gezelschap van 11 personen. Net voor twaalven kwamen de zoons des huizes  met een vriendenschaar. Met elkaar genoten van het vuurwerk buiten. Buiten stonden 4 sparken (stepsledes met een zitje voorop) op een rijtje. De Zweedse gasten waren met dit vervoer gekomen. Grappig!


Rond 02.00 uur waren we rond en gezond weer thuis, na een geslaagde avond!

Nieuwjaarsdag hebben we het heel kalm aan gedaan. En 2 januari was er in Munkfors weer een veiling. Samen met Daan en Lies waren we van de partij. Het was erg druk en de prijzen waren, zeker in het begin, erg hoog. Naarmate de veiling vorderde werd alles goedkoper. Ik heb nog een mooie zilveren armband gekocht (toch wel een beetje ekstergedrag :-0) en nog een mooie handbagage trolley voor de volgende reis. Dat duurt nog wel even weer hoor! Verder nog een sjaal van bont en een doos bestek voor 50 kronen (ca. €5,50)! Het ging me alleen om een zeef. Die had ik niet. Nu heb ik er drie en nog een heleboel andere zaken meer. Er blijken echt dingen van waarde in te zitten, zoals een kaasschaaf van Boda Nova die op zich al 200 kronen waard is en een botermesje dat van zilver blijkt te zijn en in Noorwegen is gemaakt. Waarde: 27 euro! Dat hebben we op internet uitgevogeld!
Verder nog heel veel dingen van het merk Fiskars die me goed van pas komen. De rest wordt nu even opgeborgen en komende zomer weer op de loppis verkocht. Goede zaken, of niet dan?


Liesbeth kan haar hoofd warm houden met deze mooie bonthoed!Geen gek idee met 15 graden vorst! De komende tijd zal het koud blijven. Maar als het helder is met een zonnetje erbij is het goed toeven in deze mooie witte wereld. Jaap heeft vandaag met de nieuwe sneeuwblazer gewerkt ( die we deze zomer met temperaturen ver boven de 30 graden kochten).
Gisteren heb ik nog voor weinig geld een hele grote zak met babykleertjes gekocht om weg te geven. Over niet al te lange tijd worden er baby's geboren in het hotel, waar vluchtelingen gehuisvest zijn. Leuk om te geven, dachten wij. Malin had Alde's kleinste kleertjes ook al weggegeven.

Op de middag voor kerst heb ik ook nog even naar een Pakistaans gezinnetje bezocht om het kleine meisje een cadeautje te brengen. In no time had Samina een hele tafel vol lekkers getoverd en genoot ik van hun gastvrijheid. Dat is toch super!


Komende week beginnen ook de taallessen weer. En nu wordt er ook de mogelijkheid gegeven om te komen naaien, schilderen en binnenkort gaat Jaap computerles geven. Via de kerk krijgen “we” 3 nieuwe computers en we hebben ook een toezegging gekregen voor een subsidie van 50.000 kronen. Dit vanuit “Region Värmland”. Dit kun je toch wel erkenning noemen.

Nog even iets "tragisch" rond ons huis: de vogeltjes komen nu weer volop naar ons voederhuisje en andere voederplaatsen. Maar dat heeft ook tot gevolg dat ze soms in volle vaart tegen onze ramen vliegen, met alle gevolgen van dien!

Beter één vogel in de hand dan tien in de lucht ??? Dit was het wel zo ongeveer!

Wij wensen iedereen (nogmaals) een gezond 2016 toe, en wij willen iedereen bedanken voor de mooie kaarten en de beste wensen die we op een andere wijze mochten ontvangen!

Graag tot dan,

Truus en JaapGeen opmerkingen:

Een reactie posten