Volgers

Översätta/Translate

Blogarchief

zondag 20 december 2015

Weer Terug!We zijn weer terug van Tenerife en in onze eigen vertrouwde omgeving. Donderdagavond was het weer lekker om de voordeur  binnen te stappen na een lange reisdag.

We zijn al weer helemaal op orde en alles is weer als vanouds. Ook weer goed :-)
'
We hebben een paar zeer relaxte weken achter de rug! Lekker lezen of spelletjes doen op de tablet.
Dat hadden we thuis ook kunnen doen, maar dan niet bij 23-24 graden. Maar ook genoten we van een een aantal gezellige uitstapjes. Bijvoorbeeld het mooie bergstadje La Orotava. Gebouwd in koloniale renaissance stijl. Hier hadden ze op het plein voor het mooie gemeentehuis een heel uitgebreide kerststal met alles erop en eraan. Maar voor we er kwamen kostte dat menig zweetdruppel! Want de stad is tegen de berg gebouwd met als gevolg dat de straten ongelofelijk steil zijn. We liepen eerst naar boven, hetgeen fout bleek te zijn. Daarna naar beneden en dat is zeker zo vervelend als het zo steil is. Achteraf hadden we zo'n beetje op dezelfde hoogte kunnen blijven om te komen waar we wilden. Pffff!
 
 


 


 


 
 
 

 
 

 Ook de jachthaven van Las Gallettas was erg schilderachtig. Aan de boulevard genoten we op daar op Jaap's verjaardag van een heerlijke koffie-complèt. Geen foto van gemaakt, want jullie zouden alleen maar jaloers kunnen worden!
 


Een aantal keren zijn we naar het strand geweest en genoten van het mooie uitzicht vanaf onze ligbedjes. Vanaf daar hadden we ook een prachtig uitzicht op de veerhaven en konden we de boten zien komen en vertrekken.

En natuurlijk hebben we lekker gegeten in de verschillende restaurantjes! Ik heb niet één keer gekookt, kun je nagaan hoe lui! Maar voor de prijs die je daar betaalt, kun je nauwelijks zelf iets maken. Daarbij had ik maar 2 inductieplaten ter beschikking, wat misschien wel een leuke reden voor mijn eigen gemoedsrust is :-)

Maar nu gaat alles weer zijn eigen gang. Vrijdag kwamen Jan en Nel nog even op de koffie en hadden een verjaarscadeautje voor Jaap meegenomen. En wel een tegoedbon voor een etentje zondagavond bij hun thuis. Dat zal zeker lekker smaken.
Daarna kwam Ineke ons blij maken met een kerstcadeautje.
Gisteren hadden we een heel tournee langs verschillende huisjes. Bij onze “hofleveranciers” Daan en Liesbeth, de Nederlandse boodschappen opgehaald en lekker bijgepraat.
Daarna bij Lennart en Laila genoten van heerlijke baksels. Vervolgens nog even bijgepraat bij Stig en Barbro. Dus, we zijn helemaal weer op de hoogte!

Morgenochtend is het weer tijd om te zingen in de kerk. Kerstrepertoire, dat mag duidelijk zijn :-)
Ook op de piano ben ik weer begonnen met “Stille Nacht” etc.

Jullie hebben vast wel begrepen dat eigen haard wel goud waard is!

Graag tot dan en voor iedereen een heel goede voorbereiding op de feestdagen.
Fijne Kerst!!! of zoals we in Zweden zeggen: God Jul


Truus en Jaap

1 opmerking:

  1. Weer lekker thuis.. God Jul och Gott Nytt år gewenst van ons.. Wij zijn de maand februar in Björnbyn.. Wie weet dan een keer koffietijd? Gr, martin anneke

    BeantwoordenVerwijderen