Volgers

Översätta/Translate

Blogarchief

vrijdag 4 december 2015

Er op uit....

Donderdag gingen we redelijk bijtijds van huis, aangezien we een lange reisdag voor de boeg hadden. Op weg naar Tenerife! Het was tot het laatst spannend of we wel konden gaan. Wat was het geval: Het appartement wat we al meerdere malen gehuurd hadden, werd ons vrijdag voor ons vertrek opgezegd. De verhuurder had al eerder die week gemaild, dat hij onenigheid had met de vereniging van eigenaren en wij daarom geen gebruik konden maken van o.a. het zwembad. Dat betekende dus ook niet zonnen op de zonnebeddden. Wij vroegen daarom om comfortabele ligstoelen op het balkon. Dat kon geregeld worden. Maar zoals gezegd: vrijdagavond kregen we een mail dat hij de verhuur introk omdat er gasten bedreigd zouden zijn! Persoonlijk lijkt ons dat een verzinsel. Het lijkt erop dat hij het appartement veel duurder kon verhuren, dan de prijs die wij waren overeengekomen. Vervolgens bleven mails van onze kant onbeantwoord.
Diezelfde vrijdagavond hebben we uren doorgebracht achter onze beeldschermen, zonder een natje of droogje. Eindelijk, tegen middernacht, hadden we iets gevonden! Maar de volgende dagen kregen we geen bevestiging, en op maandag bleek ook dit appartement bezet te zijn. Toen nog weer verder gezocht en uiteindelijk het appartement waar we nu wonen, gevonden. Het is een goede woning met een eigen terras/tuin. Binnen is het wel comfortabel, maar alles behalve onze smaak. Erg retro! En geen zwembad, wat ik erg jammer vind :-( 
Maar we konden dus donderdag toch vertrekken! Met enige vertraging kwamen we aan en de bagageafhandeling en de autohuur verliepen vlot. Om 23.30 uur Canarische tijd, het is hier een uur vroeger dan in Nederland/Zweden, waren de verhuurders klaar met het laten zien van alles in de woning. En wij waren hard aan een lekker bed (dat er gelukkig was) toe. Het was een lange dag geweest!

De volgende dag(en) lekker rustig aan gedaan. Uitpakken en boodschappen doen en lekker lezen en wat handwerken (alleen ik). Zondag zijn we naar de boulevard van Las Galletas geweest en daar koffie met gebak genomen.

Ook nog even een grote rommelmarkt bezocht die op het punt stond te sluiten. Wat we zagen sprak ons niet echt aan en we zijn dus maar weer snel verder gegaan en op ons terras een lekker glaasje wijn genomen.

Hier  in Palm Mar hebben we een restaurantje gevonden op loopafstand wat erg goed en goedkoop is. Keuze uit 25 plates voor €3,60! Ook leuk personeel, dus hier komen we graag. 
Maar maandag niet. Toen waren we in Los Cristianos waar we afgesproken hadden met Mette en Anders, onze Zweedse (Tenerife) vrienden uit Falun. Eerst gezellig wat gedronken en daarna samen gegeten. Het was superleuk. We hebben een enorme klik met elkaar en zo kon het zijn dat de avond ons veel te kort duurde. Maar nadat we een ijsje bij onze gezamenlijke favoriete ijsbar hadden gekocht en opgepeuzeld, was het tijd om op te breken. 
 Gisteren was het een stralende dag en goed geschikt om het hogerop te zoeken. De Teide, de grote vulkaan midden op het eiland, op. Met de auto gelukkig en niet met de fiets zoals we zovelen zagen onderweg. Ons inziens verkeerstechnisch erg gevaarlijk ook, maar zij denken daar duidelijk anders over. Het was een mooie tocht weer, maar na 2x boven te zijn geweest, heb ik het wel gezien. Die haarspeldbochten zijn niet helemaal mijn dingetje :-). Jaap geniet daar wel echt van.
 


Op dit ogenblik is ook zitten niet echt mijn ding. Ik ben een paar weken terug op mijn staartbotje gevallen. Een bureaustoel gleed onder mijn achterste vandaan. En toen kwam ik met een dreun op de grond terecht. Op dit moment nog behoorlijk last van!

Het weer was tot dinsdag niet al te zonnig. Daarna kwam de zon en werd het echt heerlijk! Rond de 22-23 graden. We krijgen onze vitamine D zeker wel binnen. Daar kunnen we dan weer een hele poos op teren!

Gisteravond hebben we heerlijk gegeten bij een Chinees restaurant op dezelfde galerij als het eerder genoemde restaurant. We hebben daar genoten van een heerlijk menu met 4 verschillende gerechten. Het was echt voortreffelijk en hoewel we altijd tevreden zijn over het Aziatische restaurant Eurasia in Sunne kan dat hierbij niet in de schaduw staan. We gaan er zeker nog wel een keer heen, alhoewel we ook nog een Indiaas restaurant op het programma hebben staan.

Ook zijn we gistermiddag nog een poosje in ons favoriete plaatsje La Caleta geweest. Daar hebben we even geluncht en wat rondgewandeld.


Graag tot een volgende blog!

Groetjes van ons,
TruusGeen opmerkingen:

Een reactie posten