Volgers

Översätta/Translate

Blogarchief

zondag 13 maart 2016

Uit en weer thuis!

Wij zijn er even een weekje tussenuit geweest. Naar het noorden, naar Sundsvall om daar Jasper, Malin en Alde te bezoeken.
Maar eerst zouden we nog logeren in Falun, bij Mette en Anders (onze Tenerife vrienden).
We vertrokken van huis in terwijl het fors sneeuwde. Ook in de nacht voor ons vertrek was er al weer een behoorlijke laag gevallen. Dit noodzaakte Jaap nog even om wat sneeuw te ruimen. Toch nadert het voorjaar, want bij het restaurant in Tyfors, waar we even koffie dronken, hadden de schapen al lammetjes.

 Onderweg zagen we ook nog dit "brievenbushuisje". Gewoon even een foto gemaakt omdat het er zo leuk uitziet.

De sneeuwval werd geleidelijk aan minder en in Falun was het droog. In de middag kwamen we bij Anders en Mette aan en we werden supergastvrij ontvangen. Na eerst te hebben bijgepraat bij de koffie, gingen we nog even op pad. De mannen maakten een wandeling en de vrouwen gingen winkelen. Ver hoefden we niet want zij wonen in dè winkelstraat van Falun. De mannen waren natuurlijk al ver voor ons weer terug. :-) 


 
De avond was maar zo voorbij met lekker eten en praten over van alles en nog wat. De volgende morgen rustig aan gedaan en vervolgens bij behoorlijke sneeuwval richting Sundsvall gereden. Ook nu werd het allengs droger.
Eerst gingen we naar de door ons gehuurde B&B. Daar werden we hartelijk ontvangen en het bleek dat we het hele appartement voor ons alleen hadden. De eigenaresse vertrok met man en kat naar haar stuga. Wat een fantastische plek om te verblijven. Voor van alles was gezorgd en ook de inrichting was comfortabel en smaakvol.
 Nadat we ons hadden gesetteld, gingen we naar Alde! Daar hadden we echt naar uit gekeken!
In het begin was ze nog wat afwachtend, maar na een poosje waren we dikke maatjes.
Na een heerlijk maal en veel gezelligheid, reden we in zware sneeuwval terug naar “ons stekje”.
Daar deden we het ook de volgende dag eerst rustig aan. 

In de middag gingen we met z'n allen naar het supergoede Chinees-Mongoolse restaurant, waar we ook afgelopen zomer gegeten hadden.
Toen was Alde nog zo klein en lag in de wandelwagen. Nu was ze echt een tafelgenote en net als haar pappa (die, in dezelfde leeftijd als zij nu) gek (was) op Chinees!
De volgende dag, zondag, vierden we Alde's verjaardag. Wel een paar dagen te vroeg, want we verdeelden de drukte op die manier. Maar niet minder gezellig. We maakten een mooie (en lekkere) taart en de slingers en ballonnen werden opgehangen. Toen kon het feest beginnen. 


 


 


Onze kleine meid genoot er echt van en wij met haar mee! Ook de cadeautjes vielen in de smaak.
Het was een mooie dag voor ons allemaal!


 Op maandag gingen we naar de stad en lunchten we met z'n allen. Ook Jasper kwam van zijn werk om samen met ons te eten. In dit restaurant was een speciale ruimte die helemaal op kinderen is ingericht. Met speelhuis, speelgoed enz. super! 

Daarna boodschappen gedaan en samen met Malin en Alde naar ons appartement. Alde moet zich wel afvragen waar we wonen. De ene keer in Munkfors, de andere keer in de telefoon, en dan weer in de caravan en nu weer hier!
Ik kookte die avond en we genoten met elkaar, van elkaar. Alde testte hier haar nieuwe pannenset eens even :-)Dinsdag winkelen in Birsta City. Alde zag ons eerder dan Malin. Ze kent ons nu wel heel goed en ik kan me voorstellen dat ze verwacht dat we komende week ook zo maar eens ergens opduiken. Dat is ze na deze week gewend. Daarna naar huis, waar Jaap nog een paar klusjes deed en Malin zorgde voor een heerlijke hartige taart met salade. Toen was het tijd om afscheid te nemen. Niet leuk, maar ja.....

Woensdagmorgen reden we al voor 9 uur richting huis, in de sneeuw. Maar nog voor Hudiksvall begon de lucht te klaren en de rest van de dag was het prachtig weer. In Falun nog even gestopt voor een zeer goede lunch. Kabeljauw op Jämtlands wijze. Ze weten in Jämtland wel wat lekker is! Haha!
Toen we net voor Hagfors waren zat ik aan onze vrienden Timen en Baukje te denken, en nog geen 2 minuten later draaiden ze voor ons de rotonde op!! Allemaal naar Lidl! Daar spraken we af dat we even mee zouden gaan voor koffie. Zo gezegd, zo gedaan en na een paar uurtjes gezelligheid, dan toch op huis aan. Daar aangekomen snel alles even uitgepakt en koffie gemaakt. En terugkijken op een fantastische week!
Dat ik donderdag en vrijdag wat in de lappenmand zat, mocht ook de pret niet drukken!

Alde kreeg op haar echte verjaardag nog een cadeautje van ons. En wel deel 2 uit de serie Kiko het Kuiken. Net zo vers van de pers, dat het niet mogelijk was het haar zelf te geven. Maar pappa Jasper haalde het pakje op het postagentschap, en zo kwam alles goed. Het viel wel in de smaak! Maar het is pas echt leuk als je voorgelezen wordt uit het door oma gemaakte boekje (met hulp van opa voor de lay-out) door mamma in het Zweeds en door pappa in het Nederlands!
Deel 2 heet: "Kiko's feest!"

Mocht je hierover vragen hebben, of het willen bestellen, stuur dan even een mailtje of een berichtje via Messenger of Whats App.

Tot slot nog even een weerpraatje. Na de hoeveelheid sneeuw die vorige en begin deze week viel, is nu de dooi ingevallen. We hopen maar dat het even doorzet, want ik wil nu wel weer groen zien.
In het vogelhuisje, dat aan de buitenkant van onze slaapkamer hangt, is het een drukte van belang.

Het geluid komt door de houten wand heen en als ik het zo hoor is er een mega renovatie gaande. Binnenkort komt er vast een vrachtautootje de meubeltjes brengen! Haha!
Maar in ieder geval zijn ook hier de voortekenen van het voorjaar zicht- en hoorbaar :-)


Graag tot een volgende blog!
TruusGeen opmerkingen:

Een reactie posten